Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Ozie
#20444
zz kirjoitti:Onko kenelläkään muuten tietoa, että mitä firmoja noissa tornin tiloissa oikein toimii? Onko tornin tai sen viereisten toimistotalojen kylkeen odotettavissa firmojen valomainoksia tms.?
Seuraavia pitäisi löytyä:

International Business Systems IBS ( http://www.ibs.net/fi/ )
Sanquin ( http://www.sanquinsuomi.fi/ )
Continental Rengas Oy ( http://www.continental.fi/ )
Alexia Shipping Ltd. ( http://www.alexia.fi/ )
Trial Form Support TFS ( http://www.trialformsupport.com/ )
Eltel Group ( http://www.eltelnetworks.fi/ )
Novo Nordisk Finland Oy ( http://www.novonordisk.fi/ )
Sampo Pankki ( http://www.sampopankki.fi/ )

Ekasta kerroksesta löytyy myös
Aktia Säästöpankki Oy ( http://www.aktia.fi/ )
If vakuutusvahinkoyhtiö Oy ( http://www.if.fi/ )
Picnic Finland Oy ( http://www.picnic.fi/ )
Ässäkulta Oy
Lenahannele Oy
Apteekki Elixir
tekijänä Too Late
#20612
Tänään taisi tornissa olla joku pienimuotoinen palohälytys. E51 saapui vilkut päällä kohteeseen ja suuri lauma bisnesmiehiä valui talosta pihalle. Aika pian ihmiset päästettiin kuitenkin takaisin sisään. Jotain häikkää taisi kuitenkin olla yhden hätäuloskäynnin toimivuudessa, tai ainakin palomiehet näyttivät touhuavan ja kolistelevan jotain ylimääräistä siellä.

Ilmeisesti kyseessä oli tämä:
Espoo 25.08.2008 14:06:50 palohälytys
Avatar
tekijänä Janne_H
#20813
Panorama Towerin sivulta löyty tämmönen pdf, jossa on hyvin tarkat kuvat ja mittakaavat. Tuolta selviää myös, että torni todella on 76 metriä korkea helikopteritasolle. Tornin aulatason korkeus merenpinnasta on 9,08metriä ja helikopteritaso on 84,9 metrin korkeudessa. Erotuksena tulee 75,82 eli pyöristettynä 76 metriä. Tornin katolla korkeutta on 83,1m - 9,08m = 74,01m. Kone Building jää siis toiseksi korkeudessa, eikä jaa enää kakkos sijaa Espoon korkeimpana.

http://www.panoramatower.fi/PanoramaTower_Esite.pdf

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä huopa
#20829
Missäs kohti tuossa on korkein asutettu kerrostaso? Sitä ei ole taidettu merkata tuohon tornin kaavioon. Pitää joskus muistaa katsoa moneksiko tämä sijoittuu suomen koko tornilistassa ylimmän kerroksen korkeuksissa. Kerroskorkeuttakaan ei tuosta heti nähnyt, mutta pitänee laskea se tuosta kun ehtii.

Niin ja kiitos tästä linkistä, heilautin nuo lukemat emporikselle ja laskeskelin gimpillä ton antennin/lipputangon huippuun lukeman 81.70m aulan tasosta (virhearvio n. 20cm olettaen että kuva on tarkka).
tekijänä Too Late
#21399
Too Late kirjoitti:Huomasin eilen, että torni on saanut (ainakin) pohjoisen sivun ylimpään kohtaan oman nimensä eli PANORAMA TOWER -tekstin (kahdessa rivissä), tyylikkään hillityllä fontilla. Huomasin sen ihan sivusilmälläkin, joten threadin noston arvoinen asia on kyseessä. Tosin ainakaan vielä siinä ei ole mitään valaistusta, joten pimeällä torni näyttää samalta kuin ennenkin.
No niin, nyt neljän kuukauden jälkeen tuo nimi on saanut valaistuksenkin. On se hieno, koko torni siis. :)

Myös punaisia merkkivaloja löytyy nykyään katolta useampikin kappale. Joskus kesällä ne oli vielä jostain syystä pimeinä.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18