Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#102447
Keskiaikaista Turkua on mallinnettu Digimuseoon kaikkien nähtäville. Palovakuutusasiakirjoihin, rakennuspiirustuksiin ja kaupunkikuvauksiin perustuva tutkimus on antanut osviittaa siitä miltä Turku näytti vain hetkeä ennen vuoden 1827 tuhoisaa paloa. Tällaisia kuvia katsellessa voi vain kuvitella miten hienoa olisi jos kaupunki olisi säästynyt siltä viimeiseltä palolta.

https://digimuseo.fi/turku-abo-1827/

Kuva
Tlahti, Kantti, veka ja 3 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tande
#102448
Wow mikä mallinnos! Dominoivista mansardikatoista tulee jopa pienet 1600-1700 luvun Hollanti-fiilikset, kun aiemmin olen kuvitellut Turun muistuttaneen enempi Tallinnaa.

Turun säästyminen tulipalolta lienee Suomen suurin kaupunkihistorian entä jos-skenaario. Olisiko maamme painopiste nykyistäkin lännempänä (olettaen Suomen menettäneen Viipurin) ja miten Turun oma kasvu olisi toteutunut.
tekijänä Luukie
#102583
No piti nyt itsekkin korkata tuo Wiklundin Walo ja olihan siellä hyvät näkymät

Kuva

Tuli juttua mukavan putkimiehen? kanssa uudesta Torista ja hän ei ainakaan tykännyt yhtään tästä luukista, itse muodostan mielipiteeni vasta kun kaikki on valmista.
Kuva

Tietääkseni Kauppatori avataan osittain torimyynnille kesän aikana ja suljetaan taas syksyn tullessa.
Kuva

Kuva
16valve, Tlahti, veka tykkää tästä
tekijänä bonk
#102585
Mitäs tolle ortodoksi kirkon vierustan puiden tilalle suunnitelluille lisärakennuksille kuuluu? Sääli, jos torin ympäristön ainoat puut poistuu. Hanketta myytiin kirkon esiintuomisella, mutta kun edessäoleva katu muuttuu osaksi toria, olisi tämän voinut hoitaa huomattavasti hienovaraisemmin.
Avatar
tekijänä Kantti
#103481
Teatterisillan talvikoristelu 2021. Hieno on kuten aikaisempina vuosina! :smt007


Keski-Maan fantasiamaailma levittäytyy Teatterisillalle

Turun Teatterisilta saa talviajaksi ylleen Turun Kaupunginteatterin Hobitti-esityksestä tutun lohikäärmeen, joka valaisee siltaa 27.11.–27.2. Jos osut oikeaan aikaan paikalle, saatat nähdä Smaugin syöksemässä savua!

Teatterisillan talvikoristelu on ammentanut teemansa Turun Kaupunginteatterin esityksistä jo muutaman vuoden ajan. Tänä vuonna sillan suunnittelusta vastaavat teatterin Päänäyttämöllä parhaillaan nähtävän Hobitin tekijätiimistä tutut lavastaja Teemu Loikas, valosuunnittelija Janne Teivainen ja äänisuunnittelija Iiro Laakso. Toteutuksesta vastaavat teatterin eri osastot.

Lohikäärme Smaug on tuttu hahmo J.R.R. Tolkienin klassikkotarinasta Hobitti, jossa se vartioi yksinäisen vuoren kulta-aarretta. Talven ajan Teatterisillan ylle kaartuva lohikäärme heräilee ja luo teatteritunnelmaa syöksemällä savua Aurajoen ylle tasatunnein aamuisin ja iltaisin. Yön ajan Smaug lepää.

Ensimmäisen kerran teemavalaistus syttyy lauantaina 27.11. klo 16. Smaug syöksähtää savua Aurajoen ylle klo 17 ja siitä eteenpäin tasatunnein klo 18, 19, 20 ja 21. Lohikäärmeen heräily alkaa aina jo 10 minuuttia ennen tasatuntia, joten teatteritunnelmaa kannattaa tulla aistimaan ajoissa. Teemavalot himmenevät ja äänet sammuvat kokonaan yön ajaksi klo 22 alkaen. Talviteema puretaan sillalta 28. helmikuuta.

Aiempina vuosina sillan teemakoristelu on inspiroitunut mm. Amelié-musikaalista (2019) ja Cabaret-musikaalista (2020)
https://www.turku.fi/uutinen/2021-11-26 ... risillalle

Veijo Lindgrenin dronekuva aiheesta facessa.
https://www.facebook.com/veijo.lindgren
Kuva


Pitäänee käydä joku kerta vilkaisemassa miltä se näyttää...
TurkuCubed, Raimo Miettinen, jfo ja 2 muuta tykkää tästä
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87