Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
tekijänä Anssi
#6393
Kävin viikonloppuna Lohjalla Tytyrin kaivoksessa ja aloin pohtimaan, mitä korkeita teollisuusrakennuksia Suomesta löytyy ja joita ei pp.netin listassa ole. Keretin todella hienon 96 metrisen kaivostornin ovat saaneet listaan lisättyä, mutta vielä puuttuu varmasti joitakin. Näissä jää vähän epäselväksi onko mitat mitattu kattoon vai antennin/lipputangon päähän.


Lohjan Tytyrin kaivoksen torni on lähteen mukaan 67,5 metrinen.
http://www.kaupunki.lohja.fi/Kaupunkisu ... 230305.pdf
Kävin paikalla 6.8.2006.Hyvinkäällä Koneen hissitornin korkeus, vuonna 1976 tehtyjen muutosten jälkeen, on erään paikallislehden mukaan maanpinnasta kattoon 69 metriä.
Kävin kuvaamassa 2.6.2006.Hämeenlinnan Kantolassa on muutama korkea rakennus, mitään faktaa näistä ei ole tarjota.
Kuvasin 20.8.2004 (pitäis käydä joskus ottamassa vähän paremmat kuvat).Vihannin Lampinsaaren Ristonahon kaivoksella sijaitsi 86 metrinen kaivostorni. Valmistui 1953 ja räjäytettiin 1995.
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi? ... 0018442284
http://kylat.vihanti.fi/lampinsaari/historia.html
http://vaunut.org/kuvasivu.php/12454
Viimeksi muokannut sw, 06.10.17 09:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa. Syy: Photobucket toimimattomat kuvalinkit poistettu
Avatar
tekijänä satama
#6394
No hei täähän on erikoinen aihe. :o
Hollolan kaupunkiin rakennettu siilo kuvattuna Lahden rautatieasemalta. Minulla ei tosin ole hajuakaan korkea tuo möhkäle on.
Viimeksi muokannut sw, 06.10.17 09:00. Yhteensä muokattu 1 kertaa. Syy: Photobucket toimimattomat kuvalinkit poistettu
Avatar
tekijänä 16valve
#7328
Kävin tänään Kiilto Oy:n avoimien ovien päivässä, uuden laasti- ja tasoitetehtaan vihkimis tilaisuudessa. Näyttävä kirkkaan sininen torniosa pistää silmään. Upea tehdasrakennus sijaitsee Lempäälän Sääksjärvellä, aivan Tampereen rajan tuntumassa.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
tekijänä SdeS
#7329
Paulig rakentaa uuden paahtimonsa ja toimistonsa Vuosaaren satama-alueelle.
http://www.paulig.fi/channels/default/f ... ed_52.html

Rakennukset mitat, toiminnot ja tilat
– pinta-ala noin 35 000 m2
– tilavuus noin 345 000 m3
– pituus noin 300 m
– leveys noin 150 m
– korkeus: korkein kohta noin 40 m, matalin kohta noin 12 m

Suuremmat kuvat löytyvät ^ linkin takaa.
Viimeksi muokannut sw, 06.10.17 09:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa. Syy: Toimimattomat kuvalinkit poistettu
tekijänä Tyna
#7388
Tässäkin keskustelussa tuli esiin kaivostorni..
Tietääkö muuten kukaan minkä takia lähes kaikissa kaivoksissa on kaivostorni? Tuskin niitä ihan huvikseen rakennetaan, eli mihin niitä oikein käytetään?
Avatar
tekijänä 16valve
#14575
Loimaan viljavarastot aiotaan valaista näyttävästi. Korkein viljasiilo on n. 75 metriä korkea.

http://www.loimaa.fi/documents/Loimaa%2 ... 634fc8.pdf

Pieni info viljavarastosta:
Loimaan viljasiiloissa riittää jyviä piripintaan
Loimaa 5.10.2007
Maailman viljapula ei ole tyhjentänyt Loimaan noin 140 miljoonan kilon siilovarastoja, joita Suomen Viljava Oy vuokraa lähinnä keskusliikkeille ja teollisuudelle.
– Noin kuvainnollisesti voisi sanoa, että siilot ovat täynnä piripintaan saakka jyviä, sillä 70 prosentin käyttöastetta pidetään ihan hyvänä tällaisessa toiminnassa, Suomen Viljava Oy:n Länsi-Suomen aluepäällikkö Seppo Koponen sanoo.
Koposen mukaan siilotarvetta ei voida kaikin ajoin ihan täysin edes tyydyttää, sillä maksimikapasiteetin hyödyntäminen ei onnistu vuokraajilta; eri viljalajit ja -laadut on saatava eri siiloihin ja kaikki erät eivät täytä omaa ”sokkeloaan”.
Loimaan siiloissa varastoidaan myös HVK:n (Huoltovarmuuskeskus) viljaa, jonka liikuttelusta ja hankinnasta vastaavat keskusliikkeet.
Loimaan varastoon on suunniteltu myös suuren viljankuivaamon rakentamista, mutta markkinatutkimuksen mukaan sille ei ole ihan vielä riittävästi kysyntää.
Viljelijät saattavat jatkossa myös vuokrata siiloja, sillä Salon seudulla on perustettu viljelijöiden oma markkinointiyritys. Toiminta laajentunee Loimaallekin. Ainakin viime satokauden viljan ”jemmaaminen” siiloihin olisi tuottanut huikean tuloksen.
Loimaan varastoesimies Mirja Ijäs kertoo, että viljelijät käyttävät yhä enemmän Viljavan tarjoamaa pika-analyysipalvelua, jossa pääsääntöisesti laatumääritys tehdään jo näytteen tuontipäivänä. Varastoinnin ja tulevan markkinoinnin takia tuottajan on tärkeätä tietää muun muassa leipäviljaerien laatutaso.
Avatar
tekijänä 16valve
#21650
http://www.loimaa.fi/kehittamishankkeet kirjoitti:Kehittämishankkeet
Loimaan suursiiloston tuulivoimataidevalaistus

Loimaan kaupunki ja Suomen Viljava Oy toteuttavat syksyllä 2008 Loimaan suursiiloston tuulivoimataidevalaistuksen ympäristön vetovoimaisuuden ja viihtyisyyden kehittämiseksi. Suursiilosto on Loimaan huomattavin maamerkki. Ohjelmoitavan valaistuksen enenrgiankulutustarve täytetään suursiiloston katolle sijoitettavilla pientuulivoimaloilla.

Loimaalainen elinkeinoelämä osallistuu hankkeen toteutukseen yhteensä 10 000 eurolla kaupungin suurimpiin työnantajayrityksiin kuuluvien DinoLiftin, Domuksen, Priimus Median, Loimaan Kiven, Lännen Tractorsin, Pemamekin, Vilakoneen ja YTK:n sekä Loimaan Nuorkauppakamarin rahoituksella. Varsinais-Suomen Jokivarsikumppanit on puoltanut hankkeelle 60 000 €:n Leader-tukea eli 50 % valaistusjärjestelmän toteutuskustannuksista. Yhteistyösopimuksen mukaan Loimaan kaupunki vastaa 50 000 euron osuudella valaistusjärjestelmän kustannuksista. Suomen Viljava Oy vastaa kokonaisuudessaan tuulivoimalajärjestelmän toteutuksesta ja kustannuksista.

Ainutlaatuisen hankkeen ideoinnin ja valmistelun on toteuttanut kaupungin tulevaisuuslautakunta yhteistyössä Suomen Viljava Oy:n kanssa. Kotimaisen tuulivoimalajärjestelmän tuottaa PEM-Energy Oy ja valaistussuunnittelijana toimii Valoa Design Oy.

Valaistusjärjestelmä otetaan käyttöön 30.11.2008, jolloin Loimaalla vietetään myös perinteistä yrittäjäyhdistysten joulunavausta. Ohessa valaistusjärjestelmän ohjelmoinnin yhteydessä 6.11.2008 otettu kuva.
http://www.loimaa.fi/userimages/Sinivih ... 0pieni.jpg
kuva: Matti Norr
tekijänä Ozie
#21651
SdeS kirjoitti:Paulig rakentaa uuden paahtimonsa ja toimistonsa Vuosaaren satama-alueelle.
http://www.paulig.fi/channels/default/f ... ed_52.html

Rakennukset mitat, toiminnot ja tilat
– pinta-ala noin 35 000 m2
– tilavuus noin 345 000 m3
– pituus noin 300 m
– leveys noin 150 m
– korkeus: korkein kohta noin 40 m, matalin kohta noin 12 m

Suuremmat kuvat löytyvät ^ linkin takaa.

Kuva
Kuva
Pitää sanoa että tuosta Paulign tehtaasta on tulossa erittäin näyttävä rakennus. Tykkään ainakin itse tuosta Cor-Ten materiaalista seinissä. Löytyy pari kuvaa kohteesta, jotka voisin pistää jakoon myöhemmin.

Tuon uuden paahtimon kotisivut osoitteessa http://www.paulig.fi/uusipaahtimo/
Avatar
tekijänä 16valve
#25735
Lillbackan liikenneterminaali saa todella upean tornirakennuksen Alahärmään. Katolla näkyy olevan jonkinmoinen saunaosasto. :smt023 Tämä sijaitsee vain kivenheiton päässä Powerparkista.

Kuvat otin autosta, kun ajoimme kohti Keskipohjanmaata pari viikkoa sitten.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
tekijänä otto-mani
#46105
Jos jätetään kaivos- ym tornit laskuista, niin korkeimpia teollisuusrakennuksia on nähdäkseni erilaiset voimalat.

Tahkoluodon kivihiilivoimalan rakennus on Wikipedian mukaan 101 metriä. http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_S ... ennelmista Tieto pitänee paikkansa, koska olen sen itse sinne joskus lisännyt. Valittavasti en enää löydä lähdettä mistään. :(

Olkiluodon kolme reaktorirakennusta kohoaa noin 70 metrin korkeuteen. Näkyvät hienosti Rauman vesitornista reilun 10 kilometrin päästä. :smt001

Ja onhan näitä ympäri maata.

edit. Tossa linkki kuvaan, miten Olkiluodon rakennukset näkyy Rauman vesitorniin. Etäisyys on n. 14 km.

http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/8/8 ... f8427e.jpg