Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
Avatar
tekijänä satama
#6297
Tuskin olen yksin jos sanon, että julkisivujen kunnostustyöt ja niiden eri vaiheet ovat hyvin mielenkiintoisia. Koska aihepiirillä ei ollut vielä omaa paikaa, ajattelin tehdä sellaisen.

Varsinkin nyt kun moni 60- ja 70-luvun talo on saavuttanut ikää, on talojen remontointi tullut monessa paikkaa ajankohtaiseksi.Tähän viestiin voi oikeastaan lähettää kuvia ihan laidasta laitaan:

onnistuneista julkisivuremonteista
pilalle menneistä sellaisista
alkavista remonteista
rakennuksista, jotka pahasti tarvitsevat sellaista
jne.Tämän hetken mielenkiintoisin remontissa oleva rakennus Lahdessa on vuonna 1960 rakennettu As. Oy Pohjantorni. Se sijaitsee lähes identtisen Tapiola-talon vieressä.
Kuva Kuva

lähikuva
Kuva
Viimeksi muokannut satama, 01.08.06 22:08. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
tekijänä H.C.
#6304
Hyvä aihe. Näitä on aina lähes yhtä mielenkiintoista seurata kuin uudisrakennuksia. Täällä Martinlaaksossa on etenkin tuolla länsipuolella jo lähes kaikki talot remontoitu, ainoastaan täällä Kivimäen puolella on vielä vähän suurempia remppaamattomia kortteleita. Pitää jossain vaiheessa kierellä vähän kuvaamassa sillä tästä on todella noiden remppojen myötä tullut paikoitellen todella kaunis ja idyllinenkin lähiö.

Mutta tässä nyt ensiksi vähän Myyrmäkeä. Täälläkin on melko pitkälle päästy ja remppaamattomat talot alkavat jäädä selvästi vähemmistöön.

Tässä viime kesänä otettu kuva eräästä tyypillisestä Myyrmäkeläisestä talosta:
Kuva

ja tässä sitä nyt rempataan. kuten näkyy uusi julkisivu rakennetaan vaan vanhan päälle :shock:
KuvaKuva

Sitten toinen esimerkki melko samantyylisestä rempasta, VVO remppauttaa YITn avulla omistamaansa taloa. Rempan alkuvaiheessa sekä juuri nyt, muutama kuukausi myöhemmin:
KuvaKuva
Talon päädyt on muurattu vaalean harmaalla tiilellä.

Viime vuonna rempatty "vihreä talo" jota olen Talossa aiemminkin esitellyt. Tässä talossa vanha julkisivu ravittiin kokonaan pois uuden tieltä ja tässä nyt vielä yksi mukava yksityiskohta joka viimeisteltiin tänä kesänä. Nuo tukipilarit olivat alunperin ruskeiksi maalattua betonia, nyt ne on päällystetty graniitilla. Pahoittelen ettei ne tässä kuvassa nyt näy kovin hyvin:
Kuva

Myyrinkoti (vanhainkoti). Julkisivuremppa on vain osa sen peruskorjausta. Talon arkkitehtuuri tulee muuttumaan melko selvästi. Esimerkiksi pääoven oikealle puolelle on rakennettu uusia rakenteita, saa nähdä tuleeko niistä parvekkeita tai jotain muuta...
KuvaKuva

Varmasti yksi suurimmista julkisivurempoista täällä on ollut tämä taloyhtiö. Nämä korkeat talot olivat aiemmin samaa harmaata elementtiseinää kuin nuo kaksi edellä esittelemääni asuintaloa. YIT kunnosti ne jokunen vuosi sitten. Näissä vanha julkisivu revittiin kokonaan pois ja uusi muurattiin tiilestä paikanpäällä:
Kuva
Avatar
tekijänä satama
#6305
Kuva

Tämä keskustan kerrostalo on ollut hieman erikoinen tapaus. Talon tyypillinen 60-lukulainen ilme muuttui joskus vuonna 96-98 allaolevan kuvan mukaiseksi.
Talo säilytti 60-lukulaisen ilmeensä, mutta sai selvästi enemmän ryhtiä.

Vuonna 2004 remonttia jatkettiin ja talon takaosa sai ultramodernin ilmeen.

Kuva Kuva

Eli yhdessä talossa näkyy hauskasti kahden eri koulukunnan kädenjälki.
Avatar
tekijänä satama
#6306
Kuva
Tämän talon nähdessäni ajattelin, että onpas söpö... ja näyttääpä tutulta.:shock:

Sitten muistin, että tykästyin juuri tähän löytämääni taloon kolme päivää sitten. :)
Kuva
Sävyskaala on kovin samankaltainen näissä taloissa.
Avatar
tekijänä grendy
#6315
Kuva
Kuva
että osaakin olla samannäkösiä :)
Avatar
tekijänä satama
#6317
Yhteiskoulun viereisen puiston lähettyvillä olevat kaksi perustaloa on remontin alla. Isompi rakennus on lisäksi saamassa uudet parvekkeet. Veikkaan, että tuosta pikkutalosta tullee pirun kivan näköinen, kun remontti on valmis. Maalia talossa ei aikasemmin ole ollut vaan on aina ollut tuollainen ankea kellertävän rusehtava väriltään.
Kuva Kuva
Avatar
tekijänä H.C.
#6493
Pellillä päällystetty talo Martinlaaksossa. Melko erikoinen ja massasta selvästi erottuva. Rempasta on jo joitain vuosia ja vielä toistaiseksi ihan siistin näköinen, mutta hieman steriili.
Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä satama
#6574
Lahden Kansan Talo / Kino Iiris - rakennus on vieläkin maalauksen alla, mutta se alkuperäinen ja kauniimpi osa on jo maalattu.

Kuva

Så mycket bättre.
Kuva
tekijänä okl
#6713
Kuva
Vihdoinkin 8) ....tämän talon julkisivun uudistusta olen odottanut,talo näytti nosturista oikealle samalta lukuunottamatta oransseja teippejä ikkunoissa ja nosturista vasemmalle on maalattu jo pintaa.Toivon että nuo mustat läikät eivät jää näkyviin lopputuloksessa... :?
Avatar
tekijänä satama
#6843
satama kirjoitti:Tämän hetken mielenkiintoisin remontissa oleva rakennus Lahdessa on vuonna 1960 rakennettu As. Oy Pohjantorni.
Ja vatut... Rakennus osoittautukin hyvin tylsäksi kohteeksi.

Kuva

Kuva

Kuva

Eli lopputulos tulee olemaan alkuperäisen näköinen, ellei parvekkeisiin sitten tule lasitusta.
Kuva
Avatar
tekijänä satama
#6947
KuvaKuva

Kuva

Tasoituslaasti on vedetty pintaan joten maalaus vaihe lähtee kohta käyntiin. Remppa luultavasti valmis marraskuussa.
Toivottavasti eivät vedä vituiks. En halua nähdä ensi talvena tällä kadulla mitään vaalean violettia rakennusta.
tekijänä okl
#8919
Rempattuja taloja Mellunmäessä, näyttää omasta mielestäni paljon paremmalta kun tällaiset samantyyppiset talot alkuasussaan. Tämä pitäisi tehdä kaikkien julkisivuremonttien yhteydessä, saumat rappaukseen vaan. Jyväskylässä on ainakin joitakin tapauksia tullut vastaan joissa remontin jälkene saumat loistaa entistä enemmän. :?

Kuva
Avatar
tekijänä satama
#10148
Vesijärvenkadun ehkäpä ankein rakennus on menossa julkisivuremonttiin. Kyseessä on tyypillinen 50-luvun lopun rakennus josta löytyy ruskeaksi rapattu voimakkaan rosoinen pinta sekä elementtisaumoja matkiva ruutukuvio.
Kuva


Jonkin sortin "pieni ehostusbuumi" taitaa kiinteistöissä olla menossa, sillä olen menneen vuoden aikana havainnut seitsemään rakennukseen tehtävän julkisivuremontin. Ei tässä tosin vielä ole syytä juhlia kun ottaa huomioon kuinka väritön keskustan yleisilme yhä on.


EDIT: Juuri tässä muistelin että viimeisen vuoden aikana on remontoitu jopa yhdeksän keskustassa sijaitsevaa rakennusta tuon seitsemän sijaan.
Viimeksi muokannut satama, 29.01.07 18:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä satama
#10248
Kuva
Kuva

Rakennus sai uudenlaisen paneloinnin ja lasituksen. Lopputulos on ihan mukiinmenevä vaikka tuo tummansininen väritys on suht tylsä.

Kuva
Perinteitä kunnioittaen - meitsi tykkää.
(Tuo metallipanelointi on muuten yhä tuossa uudessa julkisivussa - kuvan pieni resoluutio vaan hävittää kaiken sen tekstuurin.)

Kuva
En tykkää, varsinainen pettymys. Keltaiseksi rempattuja rakennuksia on Lahdessa jo aivan tarpeeksi. Mielikuvitusta kehiin!


Kuva
Tää rakennus on kyl sit niin surkuhupaisa. Nyt ne on rakentamassa tuommosen pellillä päällystetyn lisäkkeen tuohon sivuun.
Mikä helvetti se on olevinaan? Tietääkö joku rakennusalan ihminen mistä on kyse?


Kuva
Hiukan parempi kuva tuosta edellisen viestin rakennuksesta.
Avatar
tekijänä satama
#10591
Kuva
Yrjönkadun tornitaloon on palautettu aito ja alkuperäinen - ihastuttavan karkkimainen väriyhdistelmä.

KuvaKuva
Tämä remonttiin menevä talo löytyy Sibeliuksenkadulta. Julkisivu on säilynyt hyväkuntoisena joten
suurin visuaalinen muutos kohdistuu parvekkeisiin jotka nykytrendin mukaisesti lasitetaan.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7