Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Z
#6182
Pistetään höpöt yhteen ketjuun, niin ei tuki koko foorumia. ;)

Tuosta vaan katselin, hieman muutakin on rakenteilla kuin kaksi maailman korkeinta pilvenpiirtäjää.

Burj Dubaita on nyt rakennettu ensimmäiset 50 kerrosta.

http://www.funonthenet.in/content/view/127/31/

Ei voi sanoa kuin että huhhuh!!!

Freedom Tower (WTC) hommat on jenkeissä ilmeisesti edennyt vähän epämääräisesti. Ainakin netistä olen saanut sellaisen kuvan että asiaa on vatvottu sinne ja tänne eikä rakentamiseen olla vieläkään(?) ryhdytty.

http://www.triroc.com/wtc/siteplans/index.htm
ja
http://www.triroc.com/wtc/twoplans/official.ours.htm
tekijänä Joggeri
#6219
Hjuuuuuu....

Etten sanoisi jonninverran kunnianhimosia hankkeita tuolla Dubain suunnassa :shock:

Mut sitä se kai teettää, kun on törkeesti rahaa ja vielä törkeemmin halpaa työvoimaa ihan naapurissa: Dubaissa on nyt enemmän rakennusmiehiä töissä, kuin mitä koko kaupungissa on asukkaita (about 1,5 miljoonaa asukasta) :D

Edit:
Siis hieman alle 1,5 milj. asukasta ulkomaisine rakennustyömiehineen, joita siis paljon enemmän kuin "alkuasukkaita". => About 1/6 paikallisia
Viimeksi muokannut Joggeri, 27.07.06 19:03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Janne_H
#6220
Juu, kyllä jenkkilä jää 2. sijalle Dubain rinnalla. Tällä hetkellä Dubaissa on rakenteilla kymmenen yli 300 metristä pytinkiä :shock: Tuntuu kaikki nämä Suomen Tähtitornit ja vastaavat niin pieniltä noitten rinnalla :lol:
tekijänä Golli
#6223
25 kerroksinen "pientä" +100 kerroksisiin verrattuna ?

Enemmänkin säälittävää. :oops:
Avatar
tekijänä OlliMolli
#6224
Janne_H kirjoitti:Juu, kyllä jenkkilä jää 2. sijalle Dubain rinnalla. Tällä hetkellä Dubaissa on rakenteilla kymmenen yli 300 metristä pytinkiä :shock: Tuntuu kaikki nämä Suomen Tähtitornit ja vastaavat niin pieniltä noitten rinnalla :lol:
Dubain projektien arvo on itse asiassa korkeampi kuin kaikkien Yhdysvaltojen projektien arvo yhteensä. Huhun mukaan puolet kaikista maailman nostokurjista tällä hetkellä seisoo Dubaissa. :sign6:
tekijänä Joggeri
#6226
Dubain projektien arvo on itse asiassa korkeampi kuin kaikkien Yhdysvaltojen projektien arvo yhteensä. Huhun mukaan puolet kaikista maailman nostokurjista tällä hetkellä seisoo Dubaissa.
Noh... eipäs liihotella muihin sfääreihin Molox :D
Faktaa: Hieman yli 15% maailman nostokurjista sijaitsee just NYT Dubaissa :lol: Eipä niin etteikö sekin olisi ihan riittämiin. Tietty se asia, että niistä yli miljoonasta raksamiehestä noin 95% sattuu olemaan Intialaisia, saattaa osaltaan vaikuttaa alentavasti Dubain "rakentamisen tehokkuuteen", mikäli verrattaisiin rakennustehoa samalla miesmäärällä esim. suomalaisiin raksamiehiin... (huom, koulutus yms.) Eikä taida tulla yllärinä sekään, että ovat intialaisia lähinnä kustannussyistä.

Läheskään kaikki rakennuttajat eivät pysty edes maksamaan palkkoja työntekijöilleen, kun yrittävät maksaa muita kulujaan pois... Ja tämän mahdollistaa kyseisen maan laki, joka suo työnantajalle hyvin paljon "vapauksia" palkanmaksun sekä työsopimuksien kanssa. Työntekijän etuja taas ei valvo oikein kukaan. Näin ollen rakentaminen on lähes rikollisen halpaa Dubaissa ja kun se yhdistetään Dubain huomattaviin rahavarantoihin => kaunista arkkitehtuuria.

Tämän lisäksi Dubaissa kaavoitus on helppoa ja suorasukaista, kun taas normaalille kaduntallaajalle kaavoituksien vastustaminen on joko liian vaikeaa, tai jopa mahdotonta. Niinpä skylinestä muodostuu sellainen, millaiseksi päättäjät sen päättävät rakentaa ja rakennusfirmat rakentaa ;)

Innostuin niin että joku fakta saattoi fiktioksi kääntyä, mutta eiköhän siitä joku "kirjanpitäjä" huomautam jos näin kävi :o
Viimeksi muokannut Joggeri, 26.07.06 14:27. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Toni
#6227
Mussa asuu sisällä varmaankin hyvin vahva eettisten arvojen puolustaja, sillä vaikka kuinka Dubain kaikki projektit pilvenpiirtäjistä pienen kaupungin kokoisiin tekosaariin ovat "ihan jotain muuta", en niistä pysty innostumaan vaikka kuinka yrittäisin.

Syynä siihen on erityisesti tuo paikallisten valtaapitävien arabien rasistinen kaksinaismoralismi; toki Dubain kaupunkivaltioon halutaan ulkomaalaisia expateja yrityksien johtoportaisiin, joiden menestymistä elämässä voidaan vilautella mainosvideoissa, kun taas raksoilla orjamaisissa oloissa työskentelevät pakistanilaiset, intialaiset, indonesialaiset ja muut tungetaan pois paperin ohutta lavastenäkymää vääristämästä. Apartheid Redux on siellä täydessä vauhdissa.

Odotan innolla sitä päivää kun koko homma kaatuu UAE:n ja muiden fasististen arabivaltoiden niskaan. Toki ne projektit olisi varmasti sydämen pysäyttävä näky oikeassa elämässä, mutta sehän koko homman tarkoitus onkin: Dubai on pitkälti öljystä riippumaton, joten kekseliäät ihmiset siellä ovat saaneet päähänsä tehdä koko kaupungista Disneyworldmäisen nähtävyyden turistien ihmeteltäväksi.

Vaikka ei ole mikään erityinen lottovoitto syntyä Suomeen muihin Euroopan maihin verrattuna siinä mielessä että täällä olisi asiat todella ihmeellisen erilaisesti, itse otan mielummin meidän demokratian (Yhdistyineissä arabiemiirikunnissa ja siten myös Dubaissa ovat esim. poliittiset puolueet yhä kiellettyjä), talouden, elämänmeingin kuin minkään tuollaisen supertallin skreipperin.


Eipä silti, kyllähän noita ihan mielellään katselee. :)

Trump Hotel, Dubai, valmistuu 2009 mennessä
http://tinyurl.com/sxqfg


PS
Dubain väkiluvusta suurin osa on ulkomalaisia työntekijöitä. Paikallisia on vain pari sataatuhatta! Koko maassa heidän osuus on n. 15%.
tekijänä Z
#6324
Rakennettu:
http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=102052
Pidän tuosta, komea pysti! Käsittääkseni on euroopan korkein juuri nyt:
http://www.javad.com/jns/news/images/TP_office.jpg

Suunnitteilla koskarakennusta ei ole aloitettu:
http://www.dexigner.com/architecture/news-g5081.html

Hauskinta on tässä se että jopa Pohjois-Korea kaikessa kurjuudessaan(?) menee Suomen edelle.

http://www.btinternet.com/~parrothouse/ ... ngyang.jpg

Englannissa, suunnitteilla koska rakennusta ei ole aloitettu:
http://www.skyscrapernews.com/buildings.php?id=3178

Helsingissä pitäisi edelleen panostaa mielestäni ylöspäin eikä täyteen tunkemiseen. On todella ahdistavaa kun joka paikka pitää rakentaa täyteen. Ehkäpä ongelma ratkeaisi sillä että rakennettavien rakennusten pitää olla vähintään 15 kerroksisia tms?
tekijänä Toni
#6326
Z kirjoitti:Suunnitteilla koskarakennusta ei ole aloitettu:
http://www.dexigner.com/architecture/news-g5081.html
Federation Tower / Complex Federation on itse asiassa ollut kaksi vuotta rakentailla ja valmistunee 2008. Korkeutta korkeamman tornin piikin päähän on 448m ja toimistotilaa molemmissa torneissa on yhteensä hulppeat 423,000 neliömetriä! Arkkitehtuuriltaan yksi omista pilvenpiirtäjäsuosikeista maailmalla.

Hienoja kuvia tornista sekä alueesta.
http://www.miraxcity.com/?path=gallery&vers=en

Tornihan on osa Moskovan International Business Centeriä tai Moscow Cityä, riippuen kumpaa mainosnimeä käyttää. Se on etenemässä hyvää vauhtia useiden valmistuvien rakennusten myötä Venäjän talouskasvun siivittämänä. Alueelle tulee oma juna- sekä monorailyhteydet (Moskovan monorail avattiin 2004)

Jonkinlainen yleiskuva alueesta tulevaisuudessa. Korkein talo on noin 600m.
Kuva

Ulko- sekä sisäkuvia Federationista
http://www.miraxcity.com/?path=complex_ ... o&vers=eng

Hauskinta on tässä se että jopa Pohjois-Korea kaikessa kurjuudessaan(?) menee Suomen edelle.

http://www.btinternet.com/~parrothouse/ ... ngyang.jpg

Öh? Pohjois-Koreako ei muka ole kurja "koska siellä ihQja tornitaloja!!!!11111111111111" ? Huhhuh.

Jos kuitenkin unohdetaan kyseisen maan epäkohdat, niin Pyonyangin tornit ovat yhtä kauniita kuin puurolautanen housuilla. Ei määrällä tai korkeudella ole väliä vaan laadulla. Sitä paitsi tuo pyramidimainen torni on lähinnä surkuhupaisa esimerkki koko kommunistidiktatuurin tilasta: rakennustyöt keskeytettiin 1992 ja nyt koko betonikuori saattaa sortua minä hetkenä tahansa.

Helsingissä pitäisi edelleen panostaa mielestäni ylöspäin eikä täyteen tunkemiseen. On todella ahdistavaa kun joka paikka pitää rakentaa täyteen. Ehkäpä ongelma ratkeaisi sillä että rakennettavien rakennusten pitää olla vähintään 15 kerroksisia tms?
. . .

Tässä nyt ollaan niin eri linjoilla että varmaan mun on parempi olla vastaamatta kun ei mitenkään voida vakuuttaa toisiamme omien mielipiteiden "paremmuudesta". ;) Avoimen suunnittelun ihanuudet voi jokainen kokea vaikka missä tahansa tornitaloja sisältävässä lähiöissä tai USA:n tietyissä "dead after office hours" -kaupungeissa kuten vaikka North Carolinan Charlottessa.

Tiivis korttelirakentaminen on se paras tapa saada aikaan viihtyisä ja elävä kaupunkikeskus. Helsinki ei tarvitse korkeita taloja vaan oikeassa paikassa tapahtuvaa täydennysrakentamista.
tekijänä Z
#6327
Kiitokset tarkennuksista! Artikkeli johon törmäsin oli ilmeisen vanhentunut.

Jokaisella on oma näkemyksensä ympäristöstä jossa haluaisi asua. Oma näkemykseni on siis suuremmat korkeammat rakennukset ja enemmän vapaata tilaa. Palveluiden "sekoittamisessa" olen samalla linjalla. Eli palvelut pitää saada mahdollisimman läheltä.

Joku Leppävaaran aluekeskus on ihan hyvä esimerkki tällaisesta. Sekä maailmalla olevat oikeasti isot talot joissa on aivan kaikkea. Jos kaikki suurkaupungin palvelut on yhdessä talossa ei periaatteessa ulos tarvitse mennä ollenkaan. Joka näin suomalaisena ja kylmästä kärsivänä tuntuu ainakin osan vuodesta hyvältä ajatukselta. ;) 6kk voin majailla ihan hyvin samassa talossa.

Käytännössä muutenkin rajoittuu työmatkaan, päivittäistavarakauppaan ja kotiin tuo liikkuminen. Yli 300 päivänä vuodessa.

Yksi havainto koskee myös katojen käyttöä. Katot on aivan liian harvoissa rakennuksissa käytössä. Eli siis katoille ei pääse. Jos muualla ei ole rauhaa niin päästäisivät sitten edes rakennusten katoille. Tässä talossa jossa nyt asun on sentään ymmärretty tuo ja katto on mitä paras paikka kuivata pyykit ja käydä ottamassa aurinkoa.
tekijänä Aboa
#6330
Tulipa käytyä Moskovassa alkuviikosta. Aamusateinen kuva neukkarin ikkunasta:
Kuva
Kuva otettu 15.kerroksesta (läheltä Smolenskayan metroasemaa).

Tämänkaltaisia hankkeita on kaupunki pullollaan:
Kuva
tekijänä Columbo
#6346
Z kirjoitti:Rakennettu:
http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=102052
Pidän tuosta, komea pysti! Käsittääkseni on euroopan korkein juuri nyt:
http://www.javad.com/jns/news/images/TP_office.jpg

Suunnitteilla koskarakennusta ei ole aloitettu:
http://www.dexigner.com/architecture/news-g5081.html

Hauskinta on tässä se että jopa Pohjois-Korea kaikessa kurjuudessaan(?) menee Suomen edelle.

http://www.btinternet.com/~parrothouse/ ... ngyang.jpg

Englannissa, suunnitteilla koska rakennusta ei ole aloitettu:
http://www.skyscrapernews.com/buildings.php?id=3178

Helsingissä pitäisi edelleen panostaa mielestäni ylöspäin eikä täyteen tunkemiseen. On todella ahdistavaa kun joka paikka pitää rakentaa täyteen. Ehkäpä ongelma ratkeaisi sillä että rakennettavien rakennusten pitää olla vähintään 15 kerroksisia tms?
Olen täysin eri mieltä. Minusta se on ahdistavaa, kun rakennetaan sinne tänne pitkin pääkaupunkiseutua hajallaan olevia lähiöitä. Ennemmin laaja ja yhtenäinen kantakaupunki, joka saa puolestani koostua vaikkapa 6-kerroksisita taloista.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 82