Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Devi
#5846
No huhhuh, nyt alkaa meikäläisellä jo kuolan erittyminen haitata kirjoittelua. Jo kolmas torniprojekti Lepuskiin! Didn´t see this one coming did ya?!
http://www.espoo.fi/asiakirja.asp?path= ... 7424;37425

Lukaskaapa tuolta. Kyseessä 16-kerroksinen asuintorni. Samalla Lepuskin keskustaan viihdetarjontaa lisää yms. kivaa :D Ou mai gaad!

edit:
Tässä otos tuosta lähteestä... eli ne kiinnostavimmat kohdat:
"Korttelin 51310 käyttötarkoitusta muutetaan seuraavasti:

Huvi- ja viihdepalveluiden sekä liikerakennusten korttelialue

Ratsukujaan liittyvän korttelinosan käyttötarkoitus muutetaan siten, että uusi käyttötarkoitus on "Huvi- ja viihdepalveluiden sekä liikerakennusten korttelialue" (PV-1). Kaavamääräyksessä edellytetään, että vähintään 30% asemakaavassa ilmoitetusta rakennusoikeudesta tulee käyttää elokuvateattereita varten.

Elokuvateatterit sopisivat erinomaisesti kauppakeskus Sellon toiminnalliseen kuvioon, sopivilla liike- ja palvelutiloilla täydennettynä. Kauppakeskuksen pyrkimys on liittää kortteli saumattomasti osaksi Sellon muodostamaa kokonaisuutta.

Kaavanmuutoksen toteuttamisen merkittävin vaikutus on liikekeskustan palvelujen monipuolistuminen elokuvateatterin myötä. Elokuvateatterien toiminta elävöittää Viaporintorin aluetta myös liikeajan ulkopuolella. Teatterirakennuksen arvioidaan rikastuttavan lähiympäristöä kaupunkikuvallisesti.

Asuinkerrostalojen korttelialue

Linnatullinkadun puoleisen korttelinosan käyttötarkoitus muutetaan siten, että uusi käyttötarkoitus "Asuinkerrostalojen korttelialue" (AK). Kortteliin mahdollistetaan 16-kerroksisen asuinkerrostalon rakentaminen, jolloin räystäskorkoa korotetaan +39:stä +66:een.

Alueelle esitetty asuinrakennus on sopiva liikekeskustan toiminnalliseen ajatukseen: alkuperäisessä asemakaavassahan korttelin 51310 mahdollistettiin sekä toimistoja että asuntoja. Asuminen korttelissa 51310 lisäisi keskusta-alueen aktiviteettia myös muina kuin tavanomaisina aukioloaikoina.

Suunniteltu korkea asuinrakennus muodostaa Etelä-Leppävaaran radan suuntaan hahmottuvaan aluefasadiin selkeän kaupunkikuvallisen kohokohdan. Rakennus ei kuitenkaan kilpaile aluekeskuksen dominanteiksi kaavailtujen kahden tornirakennuksen kanssa jääden Varma-Towerista noin 20 metriä matalammaksi."

edit2: korjattu urli, toivottavasti nyt wörkkii

edit3: muokattu otsikkoa informatiivisemmaksi, tuo kaiketi on hankkeesta yleisesti käytetty nimi
Viimeksi muokannut Devi, 27.02.07 13:19. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Joka
#5851
Hyvä hyvä hyvä :)
Mutta mikäs tämä Varma-Tower sitten on?
tekijänä Devi
#5858
Joo ilmeisesti Panorama on liian monimutkainen sana pöytäkirjan kirjaajalle tms mutta Varmahan tuon tornin rakennuttaa joten siitä tuo kutsumanimi.

Koitetaas vielä kerran tota linkkiä... jos ei nyt toimi joudutte ite metsästään ton pöytäkirjan Espoon sivuilta :lol:

edit2: poistetaas toi ylipitkä toimimaton urli kokonaan. tänks Sten avusta!

edit: And did it work? Fuck it... Kopypeistatkaa toi urli vaikka tai jotain... mää en jaksa enää taistella ton kaa :x

edit by sw2000: http://tinyurl.com/gq2kh
Viimeksi muokannut Devi, 27.06.06 12:55. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä zz
#5876
Olen itse päässyt jo näkemään ko. rakennuksesta tehdyn havainnekuvan ja hyvältähän se siinä näytti! Siinä kuvassa torni oli pääasiassa valkoisen värinen, muita yksityiskohtia en valitettavasti muista kun aikaa on jo vierähtänyt muutamia kuukausia.

Asuintorniinhan on kaavailtu ns. kovan rahan vuokra-asuntoja, eli ei omistusasuntoja.

Mitä tuohon leffateatterirakennukseen tulee, olisi Viaporintorin tasoon tulossa ravintolamaailma ja alempaan kerrokseen 12-ratainen keilahalli. Ylemmissä kerroksissa on sitten se Matila&Röhrin 6-salinen Bio Rex. Samalla leffarakennuksen yhteyteen tullaan tekemään yksi Sellon pääsisäänkäynneistä ja on ollut puhetta, että osa Viaporintorista tultaisiin myös kattamaan.

Ja arvioitu valmistumisajankohta leffateatterille olisi 2008 loppuvuosi.
tekijänä Devi
#5898
zz kirjoitti:Olen itse päässyt jo näkemään ko. rakennuksesta tehdyn havainnekuvan ja hyvältähän se siinä näytti! Siinä kuvassa torni oli pääasiassa valkoisen värinen, muita yksityiskohtia en valitettavasti muista kun aikaa on jo vierähtänyt muutamia kuukausia.

Asuintorniinhan on kaavailtu ns. kovan rahan vuokra-asuntoja, eli ei omistusasuntoja.

Mitä tuohon leffateatterirakennukseen tulee, olisi Viaporintorin tasoon tulossa ravintolamaailma ja alempaan kerrokseen 12-ratainen keilahalli. Ylemmissä kerroksissa on sitten se Matila&Röhrin 6-salinen Bio Rex. Samalla leffarakennuksen yhteyteen tullaan tekemään yksi Sellon pääsisäänkäynneistä ja on ollut puhetta, että osa Viaporintorista tultaisiin myös kattamaan.

Ja arvioitu valmistumisajankohta leffateatterille olisi 2008 loppuvuosi.
Kiitoksia näistä tiedoista! Tuota sisäänkäyntiä ratsukadun puolelle olen odotellutkin, ja muutenkin keskustatoimintojen leviämistä sinne länsipuolellekin. Tulee enemmän vielä semmoinen keskustanomainen alue tuosta, ja nuo leffateatteri & keilahallipalvelut saavat ainakin meikäläisestä asiakkaan välittömästi :)

Mutta itse tornista, jos satut jostain löytään sen havainnekuvan, pistähän urlia. Sääli etteivät omistusasuntoja aio tehdä siihen, toisaalta melkoista vuokraa tossa saa nyhtää että sikäli kannattava bisnes se on kiinteistön omistajalle. Oliko torni muuten sitä tavanomaista bulkkimuotoilua a la Reimantorni vai jotenkin persoonallinen kenties jopa?
tekijänä zz
#5901
Näin tosiaan sen havainnekuvan melko kauan aikaa sitten ja ihan painetun version eli valitettavasti mitään urlia ei ole tähän hätään heittää :(

Sen mitä nopealla vilkaisulla siitä näin, vaikutti se aika perustornitalolta eli ei mitään erikoisuuksia. Mutta ko. kuva oli käsittääkseni vain sellainen alustava hahmotelma/asetelma, joten en usko, että se oli vielä edes minkään varsinaisen taloarkkitehdin tekemä...
Avatar
tekijänä Janne_H
#7141
16 kerrosta :D
Kuva
Avatar
tekijänä RV
#7145
Perhanan NIMBY:t! No, toivottavasti niistä ei kuitenkaan välitetä. Silloin Albergaankin saataisiin kunnon "skailain": Panorama, Asuintorni, Asuintorni 2 ja mahdollinen elokuvakeskuksen hotellitorni :) .
tekijänä Devi
#7172
Mä en oikein ymmärrä tuota "vastustetaan aina kun rakennetaan jotain liikenneväylän viereen" periaatetta. Nykytekniikalla kuitenkin ilmansuodatukset ja äänenvaimennukset on ihan eri luokkaa kuin ennenwanhaan ja silloinkin jo rakennettiin tiiviisti myös isojen katujen ja raiteiden viereen.

No aina pitää näemmä jostain valittaa...
tekijänä zz
#7210
En ymmärrä alkuunkaan tuota kohtaa, jossa sanotaan, että paikalle suunniteltiin toimistorakennuksia, jotka olisivat suojanneet KAUPPAKESKUSTA melulta, joka tulee JUNARADASTA! Siis mitä ihmettä? Miten kukaan täysjärkinen voi kuvitella, että kauppakeskusta tarvitsisi suojella junaradan melulta??? Täysin absurdi juttu! Junaratahan kulkee Sellon pohjoispuolella, joten miten ihmeessä Sellon länsipuolelle rakennettava rakennus voisi suojella sitä junaradan melulta? Ja toisekseen, eihän junaradasta todellakaan tulee lähellekään sellaista melua, että siitä olisi edes teoreettista haittaa kauppakeskukselle. Ei todellakaan. Nyt on tainnut jollakin olla vähän ajatukset solmussa.
tekijänä Devi
#7281
Juuh on tosiaan tainnut mennä kirjoittajalla sopat ja vellit sekaisin tuon artikkelin suhteen. Tuollaista pääosin sisätiloissa toimivaa kauppakeskittymää ei ratamelu haittaa missään määrin, eikä se siihen ulkopuolellekaan kuulu oikeastaan lainkaan. Enemmän kehä ykkösen autojen meteli siihen kuuluu...

Tarkoitus varmaankin oli että ne toimistorakennukset olisivat suojanneet asuintaloja ratamelulta, vaan eipä tuo melu edelleenkään ole häiritsevää ollut, se peittyy täysin normaalin katumelun alle.
tekijänä zz
#8119
Näin eilen jo huomattavasti viimeistellymmän oloisen havainnekuvan sekä tuosta Sellon 3-vaiheesta että sen viereen tulevasta tornitalosta ja selvää parannusta oli nähtävissä aiempaan versioon verrattuna. Enää tornitalo ei näyttänyt ollenkaan Kielotornin/Cirruksen tyyliseltä tylsältä perustornitalolta vaan siinä oli ihan erilaista ilmettä. Ainakin toinen julkisivu oli kaareva ja talossa oli hieman punertavaakin sävyä. Huomattavaa oli, että se oli korostuneen leveä. Eli ei todellakaan ollut sellainen tikkumainen talo. Leffateatterikompleksi taas oli melko pitkälle Sellon tyyliin tummanpunainen tietyin lasielementein. Mielestäni vaikutti kaiken kaikkiaan todella näyttävältä, täytyy nyt sitten vain toivoa, että todellisuus olisi samankaltainen!

Valitettavasti en pysty tuota kuvaa tänne millään ilveellä saamaan.

Rakennuslupaa odotetaan jo ensi maaliskuuksi, jolloin valmistuminen olisi noin 2008 loppuvuodesta. Toivotaan parasta!
Avatar
tekijänä Janne_H
#8120
Kuulostaa hyvältä. Oliko siinä mitään tarkempaa tietoa tornin korkeudesta? Tuleeko yli 60 metrinen?
Avatar
tekijänä RV
#8121
Tuosta Lepuskista näyttäisi sitten tulevan oikein tornitalokeskittymä: Panorama, Fabutorni, sen viihdekeskuksen yhteyteen suunniteltu mahdollinen 15-kerroksinen hotelli ja vielä tämä. Toivotaan parasta!
Avatar
tekijänä Janne_H
#8122
Joo kyllä Espoo jyrää muut kaupungit tornitalojen suhteen, hehe :P Tosin voiko tota viihdekeskuksen hotellia sanoa torniksi, kun sillä on pituutta enemmän kuin korkeutta (se tulee sen laskettelurinteen yhteyteen).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23