Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä 16valve
#5354
Aloitin tämän Joensuu -treadin, kun joku siitä "mökki" -osiossa mainitsi.

Ajattelin mainita tämän rakennusprojektin, kun itse olen John Deerellä töissä, tosin Tampereella. No any way, Joensuun tehtaallemme rakennetaan uusi asiakaspalvelukeskus Penttilän alueelle. Sisältäen huolto- ja varaosapalvelut, sekä John Deere tuotteiden myymälän (fanituotteita, vaatteita, leluja ym). Minä ideoin myymälän sisustuksen, joten olen sentään jotenkin mukana kuvioissa. Rakennuksen suunnittelee Arkkitehtuuritoimisto Metsälä Joensuusta. Rakennuksen värimaailma on hyvin Deeremäinen, vihreää ja rosteria/ kiiltävää harmaata. Kustannusarvio projektille on 4milj. euroa. Rakennus valmistuu 2006 joulukuussa. Lisää tuolta: http://www.deere.com/fi_FI/miscellaneou ... 60103.html

Kuva
Avatar
tekijänä prepo
#6439
Tässäpä kuva muutamasta rakennustyömaasta Joensuussa, kuvattu kolmisen viikkoa sitten.

Keskustaan valmistuva aika ankean oloinen elementtitalo. No, eipä tämän paikalta purettu kaksikerroksinen 60-luvun talokaan mikään komistus ollut.
Kuva

Kadun toiselle puolen on rakenteilla suuri kauppakeskus ja asuntoja yläkerroksiin. Tämän paikalla oli aiemmin parkkikenttä ja 1-kerroksinen
liikerakennus.
Kuva

Työmaata kävelykadun suunnalta.
Kuva

En ole seurannut projektia kovin tarkkaan, mutta muistaakseni kauppakeskus tulee täyttämään pääosan korttelia ja vanhoista rakennuksista tulee kulkuyhteydet siihen.
Kuva
Kuva

Torin kulmalle tulee Carlsonin "muotitavaratalo":
Kuva
Kuva

Tälle Carlsonin viereiselle tontillekin taisi olla uudisrakennus suunnitteilla:
Kuva

Viime kesänä puretun http://personal.inet.fi/koti/prepo/joensuu1/purku.jpg koulun tilalle on valmistumassa uusi koulu:
Kuva
Kuva
Kuva

Rantapuistoa parannellaan:
Kuva
Kuva

Niinivaaran kaupunginosaan on rakenteilla asuinkerrostaloja:
Kuva
Avatar
tekijänä Klazu
#12307
Huh huh, olipa eilen aamulla yllätys. Karjalainen tiesi kertoa, että Joensuun etelälaidalla kuutostien ja Ilomantsintien kulmaukseen on kuin onkin tulossa vielä yksi kaupan suurkeskittymä. Minä olin jo varma, ettei siihen voi tulla kuin Euromarket, jos joku, mutta olipa Kesko perhana ostanut tontin ja meinaa siihen lykätä ehkä jopa Citymarketin.

Kaupungissa on jo kaksi Citymarkettia, toinen on pienehkö (olisiko joku reilu 5000m2) ydinkeskustassa ja toinen sangen kookas 15 000m2 kaupungin länsilaidalla Kuopioon menevän tien varrella. Lisäksi kaupungissa on suuri Prisma 6-tien varrella Joensuun pohjoislaidalla, joka siis laajennetaan Suomen suurimmaksi (25 000m2).

On kyllä paljon projektia pystyssä jatkossakin tämän kokoisessa kaupungissa (Joensuu 58 000 asukasta, koko seutu 115 000), mikä on tietysti ilahduttavaa. :P
Avatar
tekijänä prepo
#12320
Ei kyllä pitäisi Keskolle antaa lupaa kolmannelle hypermarketille. Jos on pakko noita automarkettaja pykätä niin sitten vaikka se Tradekan Euromarket. Tuskin kilpailulle olisi hyväksi monta saman ketjun liikettä. Luin itsekin tuon jutun verkkolehdestä, ja siinä sanottiin että venäläisistä ostosmatkailijoista voisi tulla tuolle marketille tärkeä asiakaskunta.

Jutussa mainittiin myös ohimennen:
Kesko on aloittanut voimakkaat investoinnit, joista esimerkkejä ovat Joensuun keskustan Citymarketin investointi ja Penttilän uuden K-marketin rakentaminen. Kuopioon Kesko rakentaa pari uutta citymarketia.
.. siis ei kai sinne nyt kahta uutta hypermarkettia mahdu (citymarket on kyllä kirjoitettu pienellä)...?
Avatar
tekijänä Klazu
#12321
Hölmöintä tuossa on vielä se, että tontista vain 500m Hukanhaudalle päin on K-Supermarket, johon tehtiin vuosi sitten miljoonaluokan investoinnit. Toinen Keskon suurketju tuohon risteykseen sotii mielestäni pahasti tuota kauppaa vastaan.

Ja en ymmärrä miksi ne venäläiset tuohon pysähtyvät sen herkemmin, kuin ajavat 2km Prismalle tai 4km toiselle Citymarketille, tai sitten vaikka 3km keskustaan.

Tuo Kuopion tilanne pisti itsellekin silmään. Kait sinne sitten mahtuu, kun eihän siellä ole vasta kuin yksi Prisma ja Citymarket ja lieneekö yksi Euromarket. Mutta että kaksi uutta...

Ei voi jälleen sanoa kuin, että Suomio on peltomarkettien luvattua maata. :roll:
Avatar
tekijänä 16valve
#15870
Bongasin Cumuluksen sivuilta:
Cumulus kirjoitti:Cumulus Joensuu

Restel Oy laajentaa hotellitoimintaansa Joensuuhun
UUDEN CUMULUS HOTELLI JOENSUUN RAKENNUSTYÖT KÄYNNISTYVÄT

Restel Oy laajentaa ja monipuolistaa palvelukokonaisuuttaan avaamalla Joensuuhun uuden Cumulus hotellin. Uusi hotelli rakennetaan aivan Joensuun keskustaan. Siltakatu 16 sijaitsevasta kiinteistöstä saneerataan 80 huoneen moderni kaupunkihotelli. Uuden yksikön myötä Cumulus ketju laajenee 25 yksikköä ja 22 kaupunkia kattavaksi. Uusi Cumulus Joensuu avataan kesällä 2009. Uusi hotelli on Restel Oy:n 46. hotelliyksikkö ja toteutus on luontevaa jatkoa yhtiön laajentumisstrategialle.

Uusi, avautuessaan 80 huoneen Cumulus Joensuu on moderni, suomalainen kaupunkihotelli. Hotelliin rakennetaan yhden ja kahden hengen huoneiden lisäksi 7 kpl Superior-tason huonetta ja asiakassaunat. Huoneiden sisustuksessa ajatellaan asiakkaiden viihtyvyyttä ja palveluelementeissä huomioidaan mm. ajanmukaiset tietoliikenneyhteydet.

Hotellin aulatiloista tulee mukavan kodikkaat ja sieltä asiakkaat löytävät Lobby-baarin ja liikematkustajien Business Centerin. Samasta kiinteistöstä löytyy myös eteläeurooppalaisia makunautintoja tarjoava Martina-ravintola, jossa hotelliasiakkaille tarjoillaan herkullinen Cumulus -aamiainen.

Hotellin suunnittelussa, materiaalivalinnoissa sekä energiatehokkuuden tavoitteissa pyritään huomioimaan nykyaikaiset ympäristönäkökohdat ja kestävän kehityksen mukaiset tavoitteet.

”Joensuussa riittää vetovoimaa niin liikematkustuksen kuin vapaa-ajankin sektorilla ja uuden hotellikaupungin avulla monipuolistamme myös valtakunnallista hotelliverkostoamme. Kiinteistön omistavan Pohjois- Karjalan Arvopaperi Oy:n kanssa tehdyllä sopimuksella tuomme kaupunkiin hyvästä hinta/laatu-suhteestaan ja erinomaisesta palvelustaan tunnetun Cumuluksen. Strategiamme mukaisesti kasvatamme toimintaamme valtakunnallisesti kiinnostavilla ja aktiivisilla liikepaikoilla”, kertoo Restel Oy:n toimitusjohtaja, kauppaneuvos Ralf Sandström.
Avatar
tekijänä Klazu
#15881
Ihan mukava projekti. Hieman tietysti mietityttää, miten näille lisähuoneille aina on tilaa. Keskustaanhan (aukesi jo?) on ollut rakenteilla Omenahotellikin ja Vaakunan laajennuksesta on puhuttu jo pitkään. Toivotaan silti, että kaikille riittää yöpyjiä! :)
Avatar
tekijänä Urbaani
#15966
prepo kirjoitti:venäläisistä ostosmatkailijoista voisi tulla tuolle marketille tärkeä asiakaskunta.

Miksi Venäjältä tulisi ostosmatkailioita Citymarkettiin!!?? :shock:
Avatar
tekijänä Taco
#15969
TANDE kirjoitti:
prepo kirjoitti:venäläisistä ostosmatkailijoista voisi tulla tuolle marketille tärkeä asiakaskunta.

Miksi Venäjältä tulisi ostosmatkailioita Citymarkettiin!!?? :shock:
Kautta aikojen kahden valtion välissä on ollut maailman suurin elintasokuilu. Arvaapa mitkä valtiot?
Avatar
tekijänä satama
#15971
^ Yhdysvallat ja Meksiko
Avatar
tekijänä prepo
#15972
Taco kirjoitti:
TANDE kirjoitti:
prepo kirjoitti:venäläisistä ostosmatkailijoista voisi tulla tuolle marketille tärkeä asiakaskunta.

Miksi Venäjältä tulisi ostosmatkailioita Citymarkettiin!!?? :shock:
Kautta aikojen kahden valtion välissä on ollut maailman suurin elintasokuilu. Arvaapa mitkä valtiot?
Kävin Venäjän puolella rajaa vimeksi joskus 90-luvun lopulla, eikä esim. Sortavalan kaupungista löytynyt markettityyppisiä kauppoja. Jotain isompia "tiskin takaa" -tyyppisiä liikkeitä, mutta ei ainakaan hypermarketteja. En tiedä onko tilanne sittemmin muuttunut. Kaupungin parhaaksi sanottu hotellikaan, jossa yövyttiin ei vastanut edes suomalaista hostellia tai matkakotia. Mutta en usko että elintasokuilua voidaan sanoa silti maailman suurimmaksi, tai ainakaan että se olisi sitä ollut kautta aikain.. olihan Suomikin köyhä ennen vanhaan.
Avatar
tekijänä prepo
#33856
Tuollainen projekti osui silmiin viikolla sanomalehti Karjalaisessa:
Karjalaisen talo halutaan purkaa, piparkakkutalo suojeltaisiin
Kuva

Joensuun keskustassa sijaitseva Karjalaisen vanha toimitalo on tarkoitus purkaa. Tilalle suunnitellaan uutta asuin- ja liikerakennusta. Tontti on Pohjois-Karjalan kirjapaino oy:n omistuksessa. Tontilla sijaitseva vanha jugendtyylinen asuinrakennus, eli piparkakkutalo, esitetään suojeltavaksi kaavamuutoksen yhteydessä.

Asemakaavan muutosprosessi on kesken, joten suunnitelmat tulevasta rakennuksesta ovat varhaisessa vaiheessa. Uudesta ensisijaisesta asuinkäyttöön tulevasta rakennuksesta on näillä näkymin tulossa kuusikerroksinen. Jos kaavamuutos etenee sulavasti, rakennustöihin voidaan päästä aikaisintaan kesä–heinäkuussa vuonna 2011. Kaavahankkeen yleisötilaisuus järjestetään Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa keskiviikkona kello 18. Asemakaavaluonnos ja kaavaselostuksen luonnos ovat nähtävinä 19. marraskuuta saakka.
Hyvä että pieni jugendrakennus suojeltaisiin, Joensuussa sotia edeltävää arkkitehtuuria ei paljon ole säilynyt. Kaupungin sivuilla oli alla olevia luonnoksia uudisrakennuksesta:
Kuva
Kuva
Hyvä jos rakentavat korttelimaisesti ja kivijalkaan liikkeitä, piha tosin näyttää pysäköintikansineen vähän karulta.
tekijänä Jussi
#33857
prepo kirjoitti:
taco kirjoitti:
Kautta aikojen kahden valtion välissä on ollut maailman suurin elintasokuilu. Arvaapa mitkä valtiot?
Kävin Venäjän puolella rajaa vimeksi joskus 90-luvun lopulla, eikä esim. Sortavalan kaupungista löytynyt markettityyppisiä kauppoja. Jotain isompia "tiskin takaa" -tyyppisiä liikkeitä, mutta ei ainakaan hypermarketteja. En tiedä onko tilanne sittemmin muuttunut. Kaupungin parhaaksi sanottu hotellikaan, jossa yövyttiin ei vastanut edes suomalaista hostellia tai matkakotia. Mutta en usko että elintasokuilua voidaan sanoa silti maailman suurimmaksi, tai ainakaan että se olisi sitä ollut kautta aikain.. olihan Suomikin köyhä ennen vanhaan.
Eipä niitä hypermarketteja nykyäänkään Venäjällä tuolla Joensuun korkeudella tahdo olla.. tosin eipä ole paljoa ihmisiäkään ja koko ajan vähenee kun porukka valuu etelään kaupunkeihin. Ennenmuinoin 90-luvulla venäläisiä näkyi suurissa määrin esim. Kouvolan Prismassa, jossa mukaan kelpasi suuria määriä kaikenlaista kodintarviketta - silityslautoja, pyykkitelineitä ja ehkä vähän kaikkea.. nykyisin venäläiset vierailevat enemmän kaupunkien keskustoissa ja kulttuurikohteissa. Ja tietty luontokohteissa - varmaan silti edelleen itärajan läheisyyden prismoille on jonkinlainen merkitys venäläisillä autoilijoilla..

Maailman suurin elintasokuilu on mielenkiintoinen kysymys.. Pohjois- ja Etelä-Korean tai Kuwaitin ja Irakin välillä veikkaisin? Norjan ja Venäjän välinen BKT ero tosin saattaa olla Euroopan suurin..
Avatar
tekijänä Klazu
#33862
Ihan hyvä projekti Joensuulle, sillä tuo tavallaan hieman laajentaa kiinteähköjä keskustakortteleja ruutukaavalla. Harmillisesti Joensuun keskustassa jo 6 kerrosta on luku, jota ei sovi ylittämän. :(
Avatar
tekijänä 16valve
#37364
Penttilänrannan kevyenliikenteensilta tullaan toteuttamaan kääntyvällä mekanismilla laivaliikennettä varten. Kuvia tuolla:
http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/U ... 5998.html#
Karjalainen kirjoitti:Svingi voitti Penttilänrannan siltakilpailun

Joensuun Penttilänrannan kevyen liikenteen sillan suunnittelukilpailun voitti WSP Finland oy:n suunnittelema Svingi-niminen palkkisilta.

– Päätös voittajasta oli yksimielinen, Siitä ei riidelty eikä äänestetty, kertoo Penttilänranta-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Juha Hämäläinen.

Vain neljän metrin korkeuteen vedenpinnasta kohoava matala silta rakennetaan teräksestä, mutta rimoitetaan alustavan suunnitelman mukaan lämpökäsitellyllä koivulla. Siltasuunnitelman ansioiksi lueteltiin muun muassa selkeys, veistoksellisuus, ympäristöön sulautuminen, puun käyttö julkisivussa ja sillan mielenkiintoinen aukaisumekanismi. Silta ei aukea ylöspäin, vaan se kääntyy keskijalkansa ympärillä sivusuunnassa.

– Sillan avautuminen on se tapahtuma, joka luo sillasta merkittävän ja mielenkiintoisen osan kaupunkikuvaa, kertoi sillan pääsuunnittelija Sami Niemelä WSP Finland oy:stä.

Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, pääsee sillan yli kävelemään vuonna 2014. Hintaa kevyen liikenteen sillalle tulee kustannusarvion mukaan 2,5–3,0 miljoonaa euroa.

– Silta palvelee Penttilänrannan asukkaiden lisäksi keskustassa asuvia sekä Vehkalahden asukkaita, totesi kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen.

WSP Finland voitti myös suunnittelukisan toisen palkinnon Kantele-nimisellä ehdotuksellaan. Loppukilpailuun valikoitui kaikkiaan viisi suunnitteluryhmää neljästätoista ehdokkaasta. Siltaehdotuksia kisaan tuli seitsemän.

Kaikki siltaehdotukset ovat nähtävillä tänä viikonloppuna Joensuun areenassa järjestettävillä rakennusalan messuilla. Messuilla voi myös ehdottaa nimeä Penttilänrannan uudelle sillalle.