Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä anttij
#4189
Eikös siel ny oo sit pendolino taloo rakenneltu jo hetki? Onko se sit osa tätä kokonaisuutta vai mitenkähä tää tulee menee. Myös asematunnelin laajennuksesta on ainaki esitetty jo, en muista onko suunnitelmat missä vaiheessa?

Joka tapauksessa aika mielenkiintone hanke, taitaa olla se kuuluisa 8. ihme jos toteutuu :)
Avatar
tekijänä grendy
#4190
anttij kirjoitti:Eikös siel ny oo sit pendolino taloo rakenneltu jo hetki? Onko se sit osa tätä kokonaisuutta vai mitenkähä tää tulee menee. Myös asematunnelin laajennuksesta on ainaki esitetty jo, en muista onko suunnitelmat missä vaiheessa?

Joka tapauksessa aika mielenkiintone hanke, taitaa olla se kuuluisa 8. ihme jos toteutuu :)
Juu Pendolinoo rakennetaan as we speak mutta ikävä kyllä se ei sinänsä liity Radissoniin mitenkään. Ja eikös se mennyt jotenkin sillain että asematunnelia ei sinänsä laajenneta vaan rakennetaan ihan uus tunneli juurikin tonne Pendolinon kiinteistöön vai muistanko ihan omiani?

Mutta lisätietoo kaivattais projektista taas vaihteeks, pystyykö meidän toimittaja kertomaan jotain top secret uutisia ettei ite tarvis lähtee taas spämmään mailia ympäri maailmaa? :)
Avatar
tekijänä sw
#4191
Mun mielestä se Pendolino talon monttuun rakennettu laatikkomainen "pohja" näyttää kovasi juurikin siltä uuden asematunnelin osalta.
Avatar
tekijänä grendy
#4192
sten kirjoitti:Mun mielestä se Pendolino talon monttuun rakennettu laatikkomainen "pohja" näyttää kovasi juurikin siltä uuden asematunnelin osalta.
/me haluaa kuvia! Ei kuitenkaan ite jaksa sinne lähtee kuvaan mun romukameralla...
tekijänä anttij
#4193
Muistelisin kans et sitä asematunnelia oltais jo rakentamassa. Myös toine mielenkiintone seikka on että joku yritys, en muista nimeä. Siirtyi juuri tuosta Radissonin tontilta Ranteperkiöön/Rautaharkkoon, jonka takia rakennettiin myös se pieni tienpätkä Lempääläntieltä (tähtitornille kaavaillun tilan vierestä) alas VR:n varikolle, koska asukkaat eivät halunneet lahdenperänkadun Shelliä vastapäätä lähtevän tien käytön vilkastuvan.

En tiedä sitten minkä takia yritys tuonne siirtyi ;)
Avatar
tekijänä 16valve
#4215
Muutama viikko sitten paikalla oli pari tosi korkeaa nosturia. Nyt ne on jostain syystä viety muualle, en tiedä miksi? No joka tapauksessa Pendolino on hyvä lisä tälle alueelle (parempi kuin vr ratavarikko).
tekijänä Sasu K
#4231
Tullin alueella on käynnissä kaksi uudisrakennuskohdetta: Pendolino-toimistorakennus asematunneleineen sekä yliopiston uusi kirjasto. Jälkimmäisen nosturit taidettiin purkaa jokin aika sitten.

Tampereen kiinteistö- ja asuntolautakunta on tehnyt 9.2. varauksen NCC:lle Kalevantien pohjoispuolella olevasta toimistotontista. Varausaika on kaksi vuotta. Kokoa tontilla on noin 7000 neliömetriä ja rakennusoikeutta 22000 kerrosneliömetriä. Viereiset tontit ovat pohjoisessa vanhat veturitallit ja Radisson SAS ja idässä Pienteollisuustalo. Olettaisin, että seuraavan kahden vuoden aikana tehdään koemarkkinointi, ja jos hanke alkaa vetämään, rakennustyöt käynnistyvät.

Toinen vastaava tontti on Kalevantien eteläpuolella, Kalevantien, Kanslerinrinteen ja Ratapihankadun rajaamassa kolmiossa. Sillä taitaa olla kokoa ainakin yhtä paljon.

Näitä kumpaakin mainittua tonttia Kalevantien molemmin puolin on tarjottu aikaisemmin Nokian käyttöön, mutta ilmeisesti yhtiöllä ei ole tällä hetkellä laajentumishaluja Tampereen keskustassa. Läheisellä Hatanpään alueellahan on Nokia Networksin toimitiloja; muun muassa Tampereen suurimmassa toimistotalossa.
Avatar
tekijänä grendy
#4235
MoloX kirjoitti:Kertoisiko joku mikä tämä Pendolino rakennus on? Onko isokin?
Eipä se mikään hirveen massiivinen oo mutta hyvä lisä alueelle anyhow!... Noista tän threadin ekan sivun kuvista löytyy pohjoisen (vasemman) U:n muotoisen veturitallin vasemmalta puolelta.
tekijänä Sasu K
#4242
Pendolino on toimistorakennus. Korkeutta on viisi kerrosta. Vuokrattavaa toimistotilaa on 5800 kerrosneliömetriä ja liiketiloja 1435 kerrosneliömetriä. Toimistotilojen päävuokralaisiksi ovat tulossa Ramboll Finland Oy ja Plenware Group Oy. Rakennuttaja ja tuleva omistaja on Tapiola. Rakentaja on YIT.

Pendolinon peruskivi muurattiin lokakuussa 2005 ja se valmistuu vuoden 2007 alkupuolella.

Pendolinon suunnittelija on tamperelainen KSOY Arkkitehtuuria. Kyseinen toimisto teki myös alustavat suunnitelmat viereisestä Radisson SAS -tornista.
Avatar
tekijänä sw
#4245
Tässä tänään otetut kuvat Pendoliinorakennuksen työmaalta.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Tässä taustalla näkyy toi "torni" joka olisi osa sitä Radissonia. Piirsin tuohon myös arvioidun rakennuksen lopullisen korkeuden. Se on sitten todella arvioiva ja koskee vain tuota punaista osaa. :roll:
Kuva
#4780
Tuo Pendolino-rakennus taitaa olla nyt jo melkolailla harjakorkeudessa. Tuosta tornihotellista luvattiin päätös talven aikana. Ainakin kalenterin mukaan talvi alkaa pikkuhiljaa olla jo ohi... Alkuperäisen aikataulun mukaan rakentaminen pitäisi ilmeisesti alkaa ensi kesänä eli jo parin kuukauden kuluttua.
Missään en kuitenkan ole ainakaan nähnyt mitään tietoa lopullisesta rakentamispäätöksestä, tosin minulle ei tule Aamulehteä.
Avatar
tekijänä sw
#5140
Tänään ohimennen oli pakko räpsäistä päivitystä tilanteeseen.

Ei sitten mikään kovin kaunis talo ole tulossa.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä grendy
#5142
Ai mitkä saumat?!.. Tänne saa oikeesti rakentaa mitä vaan. Ja hienoa kun on hallintoelimet jotka tarkkailee arkkitehtuurin tasoo jne... :(
tekijänä aleksi
#5148
On taas kyllä ruma talo tulossa, vaikka ei pitäisi haukkua ennen kuin on valmis.
Aina haukutaan miten kauheita taloja 70-luvulla rakennettiin, mutta mitä on arkkitehtoonisesti opittu sitten 70-luvun?