Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Joka
#4436
Onko kellään kuvia ja/tai tietoja tästä projektista?
tekijänä Joka
#4449
MoloX kirjoitti:Kyse lienee musiikkitalosta, josta mitään uutta ei ole käsittääkseni kuulunut vähään aikaan. Siitä on muistaakseni kirjoitettu joskus ammoin jossakin ketjussa.


EDIT: http://www.helsinginmusiikkitalo.fi/nxl ... vu.fi.html
Niin siitä ja koko alueesta, hesarissa oli joku artikkeli että siihen puiston viereen, radan varrelle, tulee jotain taloja myös. Ja se puisto jo itsessään näytti suht kiinostavalta.

Kiitos.

Edit.
Löyty tuosta musiikkitalosta pari kuvaa ainakin
http://www.ark-lpr.fi/kuvat/b2/3.jpg
http://www.ark-lpr.fi/kuvat/b2/4.jpg
http://www.ark-lpr.fi/kuvat/b2/1.jpg
http://www.ark-lpr.fi/kuvat/b2/2.jpg
http://www.ark-lpr.fi/kuvat/b2/6.jpg
http://www.ark-lpr.fi/kuvat/b2/5.jpg
http://www.ark-lpr.fi/kuvat/b2/7.jpg
Avatar
tekijänä H.C.
#4450
Vantaan Sanomissa oli jotain juttua Töölönlahteen liittyen viikko sitten. Koitan tässä illan aikana kaivella tuolta keräyspaperivuoresta jos löytäisin ja jos siinä nyt ylipäätään mitään mielenkiintoista oli. Kuitenkin, siinä artikkelissa oli mukana tämä havainnekuva jossa jotain ehdotusta Töölönlahden rakentamiseen. Netistä löysin ikävä kyllä vain tämän pienen, mutta toivottavasti tästä jotain näkyy:
Kuva

Eikös noita makasiineja kohta aleta purkaa. Joku osa niistä ilmeisesti säilytetään, mutta en nyt muista enempää. Kertokaa toki jos tietoa löytyy.

EDIT:
Joo, juttu löytyi. Makasiinit tuhotaan vapun jälkeen ym. sälää. laitan sen koko homman tänne vähän myöhemmin. Koettakaa jaksaa odotella.
Avatar
tekijänä H.C.
#4453
Sanokaa jos koko häiritsee liikaa, muutetaan linkiksi...
Kuva
pahoittelut laadusta, en saa millään kunnon valaistusta aikaan.
tekijänä Toni
#4459
Kiitos, HC.

Talossahan on ties kuinka monta kertaa valitettu kuinka rähjäinen Helsingin paraatipaikka Sanomatalo/Kiasman ja Finlandia-talon välissä onkaan, mutta ujelletaan nyt vielä uusi valitusvirsi aiheesta: on vaikea tajuta kuinka Mad Maxmäinen post-apokalyptinen härdelli epämääräisine skeittiramppeineen keskellä valtoimenaan kasvavaa ryteikköä palvelee ketään hyvin ydinkeskustan vieressä.

Vaikka yleensä nämä suomalaisten kaupunkien virkistysalueet ovatkin joko a) tiheätä metsää tai b) jotain muuta epäviihtyistä, on silti Töölönlahteä ympäröivä lenkkipolku ihan pätevä pohjoisessa. Oopperatalonkin lähistöllä on kunnollista nurmikkoa ja kivasti sijoitettu ravintola, josta avautuu upea näkymä kesäiltana kohti keskustan valoja. Olisi todella tärkeää saada myös radan varteen rakennettua noita taloja, jotta kantakaupunki tulisi eheämmäksi. Radan varret ovat usein erittäin rumia kaupunkikuvallisesti, eikä Helsingin päärata tee poikkeusta. Tuon suunnitelman toteutuessa se olisi kivasti piilossa talorivistön takana.

kuvan copyright: nimimerkki El_Greco
http://img22.imageshack.us/img22/3189/n ... are3zc.jpg

Lontoon City of Westminsterissä oli tiheään aina sillon tällöin kortteleiden keskellä puistoja, jotka olivat erittäin toimivia. Huomaa kuvassa vähän näkyvän puiston ero tyypilliseen suomalaiseen kaupunkipuistoon. Helsingin puistoista omia suosikkejani ovat Esplanadin puisto (ainoa kunnollinen urbaani puisto) sekä Kallion Karhupuisto joka ei ole ylimitoitettu. Lähiöpuistoista mielestäni toimiva on Kannelmäen ja Malminkartanon välissä oleva kumpuileva joen tienoo. Niin kummaliselta kuin se kuulostaa, siellä on kumpuilevia ruohikkoisia mäkiä eikä puita :shock:, hoidettuja polkuja 2x :shock: ja ihmisen käden muovaamia lampia, jota talorivistöt reunustavat 3x :shock:!

Helsingin kaupungin yli-hypettämä Keskuspuistohan on kyllä vähän vitsi omasta mielestäni. Todellisuudessahan se on metsää, jossa risteilee muutama polku.

Helsingin kaunis keskuspuisto...
Kuva
(copyright: kuvaaja)

Vertailun vuoksi pari puistokuvaa Lontoosta:
http://www.kensington.net/hydeparkcorner.jpg
http://www.trekearth.com/gallery/Europe ... 165671.htm
http://ashycook.topcities.com/images3/e ... e-park.jpg

Olin hieman ymmälläni kun ensimmäistä kertaa ajoin keskustasta pyörällä vanhempien luokse Kannelmäkeen, sillä olin suunnitelllut kulkevani "puiston" läpi helposti mukavia polkuja pitkin, mutta homma menikin enemmän maastopyöräilyksi kuin koskaan Keravalla asuessa.

Ok, ymmärrän kyllä nuo toteamukset siitä kuinka on kiva saada luonnonmukaista metsää Helsinkiin. Uskallan kuitenkin väittää, että aivan vastaavaa voi kokea menemällä Vuosaaren, Espoon, Vantaan tai Pohjois-Helsingin viereisiin metsäalueisiin. Luontomainen "puisto" ei palvele samaa tarkoitusta kuin kunnollinen kaupunkipuisto. Sitten vielä kun aloitetaan kamala älämölö siitä, kun kaupunki uskaltaa kaavottaa pari tonttia Keskuspuiston viereen kantakaupunkia jatkamaan... :smt117 Jos se olisi minusta kiinni, kaavoittaisin Keskuspuistoon "keskiaikaistyylisen" pientaloalueen, joka olisi kunnollisen puistoalueen (vähän vaikka Ranskan maaseudun tyyliin) keskellä.

Töölönlahden kaavailtumuutos on askel oikeaan suuntaan virkistysalueiden suunnittelussa. Mitä Musiikkitaloon tuleen, se on mielestäni älyttömän ruma ja mielikuvitukseton rakennus renderöintien perusteella. Perinteiset suomalaisen dagen efter tuotokset ovat kauniimpia. Sen viereen jää myös aivan liian paljon avaraa tilaa, jonka majesteettisuus ihmisten märään nähden tulee tekemään paikan todennäköisesti aivan kuolleen oloiseksi.
tekijänä Joka
#4464
Tuossa vielä yksi

Kuva

Ihan mukava kulttuurikeskittymä siihen näyttäisi tulevan, ne radanvarteiset talot voisivat vielä jotenkin täydentää tätä näkökulmaa, eli jotenkin liittyä kulttuuriin. Jyrki on nyt ollut kuollut vuosia mutta The Voice voisi/pitäisi asettua kansalaistorin viereen isolla lasifasaadilla eduskuntaan päin, ja lähettää livenä sieltä a'la MTV New York. Ei että kanava kiinnosta erityisen paljon mutta lisäisi elävyyttä siihen torille, tai ainakin kirkuvia teinejä ;)

Tuohon taloon vaikka:
Kuva
Luultavasti vain haikailua, lähettävät kuitenkin ohjelmansa varastorakennuksesta Posiosta.
Viimeksi muokannut Joka, 09.03.06 18:24. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Avatar
tekijänä Tande
#4468
Mukavan näköinen tuosta alueesta kyllä tulee! :kermit:
Tohon "The voice talon paikalle sopisi mun mielestä paremmin 28 kerroksenen kapea lasitorni.
Toiveajattelua :sad7:
tekijänä Jape
#4475
Eihän tuo noissa suunnitelmissa näytä yhtään pahalta kokonaisuudessaan. Kunhan nyt saadaan noille hiekkakentille, ryteiköille ja perunapelloille jotain täytettä. Nuo talot tulevat sopimaan varsin hyvin tuohon radan varteen. Kunhan eivät pykää sinne niitä ainaisia valkomustia laatikoita - miltä ne tosin arveluttavasti näyttävät - toivottamaan tervetulleeksi Helsinkiin.
Oberleutnant kirjoitti:Helsingin kaunis keskuspuisto...
(copyright: kuvaaja)
http://personal.inet.fi/luonto/penttiei ... metsaa.jpg

Vertailun vuoksi pari puistokuvaa Lontoosta:
http://www.kensington.net/hydeparkcorner.jpg
http://www.trekearth.com/gallery/Europe ... 165671.htm
http://ashycook.topcities.com/images3/e ... e-park.jpg
Nii-ii.. Lontoon puistot aikoinaan räjäyttivät minunkin tajuntani, ovathan ne melkoisia. Lontoo on kuitenkin Helsinkiä hieman isompi ja merkityksellisempi, joten tehdäänpä pieni vertailu rakkaan länsinaapurimme Tukholman kanssa.

Tukholma:
Kuva

Kuva

Helsinki:

Kuva
:smt117

Ja tarkoitus ei ole sanoa Suomen olevan paska takapajuinen junttila, vaan ilmaista että epäkohdat voidaan myöntää ja korjata ennen kuin suotta ylpistytään liikaa. Muutenhan Töölönlahtea ympäröivä puisto on etenkin länsi- ja pohjoisrannoilla todella viihtyisää, itäranta saattaisi kaivata pientä hoitoa. Jepjep.
Joka kirjoitti:Ihan mukava kulttuurikeskittymä siihen näyttäisi tulevan, ne radanvarteiset talot voisivat vielä jotenkin täydentää tätä näkökulmaa, eli jotenkin liittyä kulttuuriin. Jyrki on nyt ollut kuollut vuosia mutta The Voice voisi/pitäisi asettua sen torin viereen isolla lasifasaadilla eduskuntaan päin, ja lähettää livenä sieltä a'la MTV New York. Ei että kanava kiinnosta mutta lisäisi elävyyttä siihen torille, ainakin kirkuvia teinejä
Olisi muuten hyvä. Tai sitten ikkuna tuonna ratapihalle, niin että taustalla näkyy kantakaupungin paras siluetti - Rautatieaseman kellotorni, Johanneksenkirkon kaksoistornit ja Hotelli Torni - ja ratapihalla junat tulee ja menee. Olisi muuten Helsingin edustavimpia näkymiä. Vielä suomalaistetaan ko. kanavan nimi ja ohjelmatarjonta, niin meilläkin on jo vähän Ämerikästä riippumatonta modernia kulttuuria. :)
tekijänä late-
#4476
Jape kirjoitti:Eihän tuo noissa suunnitelmissa näytä yhtään pahalta kokonaisuudessaan. Kunhan nyt saadaan noille hiekkakentille, ryteiköille ja perunapelloille jotain täytettä. Nuo talot tulevat sopimaan varsin hyvin tuohon radan varteen.
Eiköhän sinne tule tuttuja lasisia toimistoja.

Töölönlahden puistosuunnitelmat onneksi taas etenevät. Talojen suhteen on hitaampaa. Mitään rakentamissuunnitelmia ei kai vielä ole.

Yksi iso ongelma on liikenne. Nykyisen näkemyksen mukaan Keskustatunneli tarvitaan, jos alueelle halutaan rakentaa suunnitelman mukaisesti. Töölönlahdenkatu ei vedä tarpeeksi autoja.

Minä en Keskustatunnelia erityisemmin kaipaa.
tekijänä qazwsx
#4486
Tuo Japen puistovertailu on varsin arvelluttava, koska Hesan google earth kuvat on varmaan otettut alkukeväästä tai marraskuussa, kun taas Tukholman kuvat joskus kesällä. Aina ei tarvii haukkua Suomea perkele. Varsinkaan jos kehuu ruotsia samalla. :?
Avatar
tekijänä OlliMolli
#4487
qazwsx kirjoitti:Tuo Japen puistovertailu on varsin arvelluttava, koska Hesan google earth kuvat on varmaan otettut alkukeväästä tai marraskuussa, kun taas Tukholman kuvat joskus kesällä. Aina ei tarvii haukkua Suomea perkele. Varsinkaan jos kehuu ruotsia samalla. :?
Jape kyllä taisi ilmaista, että epäkohdat voidaan korjata, mikäli ne ensin hyväksytään. Asian voi olla hyväksymättä ja sanoa, että meillä on puistot yhtä ihqja kuin Tukholmassa, mutta se ei tule muuttamaan niitä mitenkään kauniimmiksi.
tekijänä Joka
#4690
Kuva
Parempi laatuinen kuva
tekijänä Devi
#4701
No mutta Suomessahan puistoksi luokitellaan ihan mikä tahansa vihreä pläntti, kaupungeilla vaan on tapana säästää rahaa ja mainostaa niitä "luonnontilaisena puistona" eli ts. jätetään tuo pusikko tuohon, siinähän voivat asukkaat kusettaa koiransa sitten.
Ja toisaalta nämä iänikuiset kaikenvastustajathan älähtää heti kun jossain päin Suomenniemeä meinataan raivata pari pajukkoa asutuksen tieltä...

Monella ei ole minkäänlaista käsitystä siitä että valtaisan iso osa Suomesta oikeasti on metsää/pusikkoa/erämaata... ja sitäpaitsi luonto tarvitsee nimenomaan isoja yhtenäisiä alueita lajien monimuotoisuuden ylläpitämiseksi jolloin on järkevää keskittää rakennuskanta ja järjestää puistoihin vaikkapa hyvät kulkuyhteydet julkisella liikenteellä. Ei joka talolla pidä olla kaupungissa omaa puistonplänttiä! Ja varsinkin kun pääosa urputtajista ei oikeasti niissä puistoissa aikaansa käytä, vaan eivät vaan halua että muita ihmisiä asuu liian liki...

Mitenkäs tässä taas näin kävi...taas tuli paasattua kritiikkiä kotomaan kaupunkikulttuurille ;) Minkäs sille voi että puistojen suhteen Suomi on aikalailla kehitysmaa muihin Euroopan maihin verrattuna.

Oli mulla joku pointtikin mutta se hävisi jonnekin...

edit: Jooh pointti taisi olla että puistoissa mennään monesti aikalailla riman alta vielä nykyäänkin, mutta tilanne on kyllä hiukan parantunut. Ehkä pikkuhiljaa aletaan oppia että urbaanissa ympäristössä puistotkin pitää tavallaan rakentaa ja halutaan jopa panostaa siihen.
Jossain tuolla aiemmin oli vertailua eri maiden puistoista niin siihen kait tää liittyi ... ;)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 48