Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä OlliMolli
#4420
Eli tässä nyt on muutama kuva alkuun Lappeenrannasta, ja minä tosiaan EN OLE KUVAAJANA, vaan Tanja Villanen. Lisään kuitenkin kuvia varmastikin tässä kevään aikaan, sikäli kun pääsen käymään Lapuskissa.


(C): Tanja Villanen:
Kauppakeskus Armada, Koulukadun ja Kauppakadun risteys:
Kuva

Isokristiinan (kauppakeskus, duh) sisätiloja
Kuva

Kauppakatu, eli kävelykatu:
Kuva

Lapuskilaista urpaaniutta:
Kuva

Lapuskin ainoa ei-silmävaurioita aiheuttava rakennus:
Kuva

Joku rakennus kävelykadun varrella:
Kuva
Viimeksi muokannut OlliMolli, 09.04.07 23:54. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Quu
#4421
Ihan mukavalta vaikuttaa kauppakeskukset ja kirkontorni pisti kivasti silmään "siluetissa". Mikähän tuon hienon rakennuksen tarkoitus on?
Avatar
tekijänä OlliMolli
#4423
Q kirjoitti:Ihan mukavalta vaikuttaa kauppakeskukset ja kirkontorni pisti kivasti silmään "siluetissa". Mikähän tuon hienon rakennuksen tarkoitus on?
En oikeastaan tiedä. Tanja sanoi, että siinä takana on Nordean konttori, eli saattaa olla osa pankkia - tai sitten ei.
Avatar
tekijänä H.C.
#4424
Kiva nähdä miltä tämäkin kaupunki näyttää. Näiden kuvien perusteella melko keskisuuri-pieni kaupunki, mutta eikös Lappeenranta ole Suomen mittakaavassa kuitenkin sieltä suuremmasta päästä? (ei siihen tosin paljoa tarvita). Nojoo, en ennen tiennyt paikasta muuta kuin pari sikäläistä bändiä, joten kiitos näistä ja odottelen jatkoa... :)

Silmäystävällinen rakennus on kyllä oikein kaunis.
tekijänä Toni
#4429
No kyllähän Tanja otti paljon enemmän kuvia Lappeenrannassa, että älä nyt ala pihistelemään, Olli. :) Kuten sanoinkin MSN:ssä, nämä kuvat ovat erittäin loistavia urbaanin kuvauksen noviisille, joka on täysin itseoppinut katsomalla ja kommentoimalla Taloon postattua matskua. Kuvat osoittavat hyvää tilannetajua (esim. tuo kuva missä on vanha mies kävelykepin kanssa). Ollaakseen melko eteläinen sekä opiskelijakeskeinen kaupunki Lappeenranta näyttää silti hieman aavistuksen kuolleelta. Lieneekö syynä kuvausajankohta vai itse kohde?

Enivei, tänks for shäörin'.

Lisää matskua odottaen . . .
Avatar
tekijänä OlliMolli
#11529
Kävin Lappeenrannassa tuossa viikonloppuna ja pitihän sieltä kuviakin ottaa, eli tässä hieman lisää, ja tällä kertaa ihan itse ottamiani.

Lpr:n hulppea skyline:
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Raatihuone:
Kuva

Vallit:
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Maajärvi, Lpr:n kunnan alueella sijaitseva kylä:
Kuva

Kuva

Ja bonuksena Tanja Paluu-Kotikonnuille -tyyppisessä kuvassa:
Kuva
Avatar
tekijänä grendy
#11531
Mikä toi yks ränsistynyt talo oikein on?!.. Siis moro missä kunnossa.. Miten tossa voi joku liike toimia edes? :shock:
Avatar
tekijänä Klazu
#11537
Ah, täällä olikin lisää kuvia. Ja ihan hyviä kuvia. Tuossa se Lappeenranta oikeastaan on, keskusta nyt ainakin. Yliopistohan sijaitsee huitsinnevadassa ja siellä on hieman modernimpaakin nähtävää.
Avatar
tekijänä OlliMolli
#11539
grendy kirjoitti:Mikä toi yks ränsistynyt talo oikein on?!.. Siis moro missä kunnossa.. Miten tossa voi joku liike toimia edes? :shock:
Sanos muuta. ;) Tanja vähän epäili, että se on nyt purku-uhan alla, koska vielä pari vuotta sitten rakennus oli ainakin ulkopäin ihan suht ok, ja nysse on yllättäen lahonnut. En tiä sit mitä meinaa laittaa tilalle. Se on makee ja persoonallinen rakennus ja henkilökohtaisesti ainakin tulen kaipaamaan. Tuo ilmettä Lpr:n kliiniseen kaakeli/betoni pistetalo sumppuun.
tekijänä Skeptikko
#40578
Moro vaan kaikille. Herätänpä tämän ketjun henkiin, ja laitan liudan tänään otettuja kuvia tästä kovin vähälle huomiolle jääneestä kaupungista (kyseessähän on Suomen 13. suurin kaupunki, ja vieläpä kasvava sellainen). Kuvat on valitettavasti otettu pikaisesti hetken mielijohteesta kännykällä, joten laatu on mitä on. Kirkas auringon paiste vielä pahensi asiaa, mutta kyllä näistä selvää kuitenkin saa.

Ensin kuvia Linnoituksesta:

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä eskimo
#62107
Saimaalle kelluva kylä
5.11.2013 YLE kirjoitti:Lappeenrannan Rauhaan suunniteltu kelluva lomakylä joutui vastatuuleen. Vesialueen omistava osakaskunta estää päätöksellään loma-asutuksen ulottamisen vesialueelle.
Kelluva loma-asuntoalue on mallikylä, jonka pohjalta kehitetään vientituotetta. Älytekniikalla ja keveillä rakenteilla toteutettavia kyliä on tarkoitus viedä muun muassa Venäjälle, Italiaan, Ranskaan ja Lähi-Itään.

Kuva
Kuva
kuvat YLE
Amsderdamin kanavissa kelluvat asuntolaivat ovat kaupunkikuvaa rikastuttava ilmiö. Samanlaista suvatsevaisuutta kaivataan Suomeenkin.
Kuva
Schweizer Jugendherbergen 2013 ©
Avatar
tekijänä RV
#62125
positiivinen yllätys! Erittäin siistiä :)