Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä OlliMolli
#191
Museot ovat yleisesti ottaen kauniita rakennuksia (ei toki sääntöä ilman poikeusta *coughiasma*). Siispä lähettäkääpä tänne kuvia museoista ympäri Suomea ja miksi ei vaikka ulkomailtakin.

Aloitan itse Ateneumilla. Kuva ei ole erityisen hyvä (ei ollut tilaa mennä taaemmaksi jotta olisin saanut koko rakennuksen mahtumaan), joten Ober, jos sulla on parempia, pistä tulemaan.

Kuva
tekijänä Toni
#195
Toi sää oli muuten ihan järkyttävän huono kameroille kun nähtiin. Tasan yksi mun monesta otoksesta oli edes jotenkin tarkka ja tarpeeksi valaistunut. Siinäkin talon asettelu jättää toivomisen varaa, mutta se sentään mahtui kuvaan (erilainen linssi kuin Mooliolla)


Kuva


Kuvan linkki toimii välillä ja välillä ei, koska imageshack.usilla on jotain onkelmia. Näyttivätpä mulle viestinkin että "Please hotlink thumbnails instead of fullsize pictures". Hah. :)


Itse pidän Kiasmasta
tekijänä SdeS
#201
Nykytaiteen museo Kiasma:
Kuva
Avatar
tekijänä 16valve
#4398
Maatalousmuseo Sarka Loimaalla. Kuva voisi olla parempi, parempaa en sivuilta löytänyt. Pitää varmaan kuvata ko pytinki joskus kun tuollapäin liikun.
http://www.sarka.fi/

Kuva
tekijänä finn_lily
#13713
Hiukan sekalaisin kuvia sieltä sun täältä.

Turun taidemuseon torni. Tuota rakennusta sietää käydä kuvaamassa enemmänkin...

Kuva

Hiukan erilainen museo; Suodenniemen paikallismuseo:

Kuva

British Museumin ihana lasikatto:

Kuva

Louhisaaren kartanolinna:

Kuva

Kuva

Kuva

Museolaiva Pommern Ahvenanmaalla

Kuva

Luostarinmäki Turussa

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä 16valve
#17401
Hämeen museon restaurointiin löytyy vihdoin rahaa. On se kyllä ihme, että tämmöistä kartanoa on ollut "varaa" käyttää varastona?!
http://www.tampere.fi/culture/hame.htm

Juttua Aamulehdessä
http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/69134.shtml
Yleisö pääsee surujen palatsiin vuonna 2010

Uudistukset: Hämeen museo korjataan miljoonaremontilla, näytteille tulee tehtailijoiden historia

Hämeen museo Tampereen Näsinpuistossa on täynnä pahvilaatikoita ja muoviin käärittyjä museoesineitä. Yläkerran lattiassa on tumma alue siinä kohtaa, missä katto on vuotanut ja valkoisia rappauksen muruja tipahtelee seinistä.

Rakennus on odottanut remonttia jo kymmenen vuotta.

- Hämeen museo jäi varastoksi vuonna 1998, kun EU-kokouksen tieltä tänne siirrettiin esineitä Vapriikista. Luulimme, että remontti alkaisi 2000-luvun alussa, mutta se on aina siirtynyt, kun uutta varastotilaa ei ole saatu eikä remonttirahaa, museotoimenjohtaja Toimi Jaatinen kertoo.

Nyt varastotila, eli kokoelmakeskus on hankittu Ruskosta ja Tilakeskus on varannut remonttirahaa 2-3 miljoonaa. Tarkat remonttikustannukset selviävät kun hankesuunnitelma saadaan tehtyä.

Uusiksi menevät joka tapauksessa ainakin vuotava katto, seinien rappaukset ja putket.

Heidi Pesonen/ Aamulehti
Avatar
tekijänä 16valve
#19797
Kotkaan avataan 11.7 hulppea museo-kokonaisuus. Museokeskus Vellamo sisältää kolme erillistä museota: Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo ja Tietokeskus Vellamo. Eilen uutisissa mainittiin myös, että museolle on varattu lisää tonttitilaa mahdollista Vrouw Maria -museota varten.

Kuva

http://www.merikeskusvellamo.fi/

http://www.kotka.fi/index.asp?link=1660.5&language=1
Kymen Sanomat kirjoitti:Vellamo aloittaa uuden ajan Kotkan vanhassa satamassa

Kotkan vanhassa kantasatamassa, Härniemen laiturin kärjessä on tänään historiallinen hetki. Merikeskus Vellamossa vietetään virallisia avajaisia. Yleisölle Suomen merimuseo ja Kymenlaakson museo avaavat ovensa perjantaina.

Vellamo sopii paikalleen kuin laiva laituriin. Sen katolta avautuu näkymä niin maakunnan sydämeen, Kymijoelle ja puunjalostusteollisuuteen, kuin merenkulun nykypäivään: viereisillä laitureilla lastataan ja puretaan laivoja Kotkan sataman kasvulukemia kartuttamaan.

Se, että Vellamo on kohonnut paikalleen, on pitkän ja osin työlään tapahtumaketjun tulos. Jo 1980-luvulla Kotkassa syttyi merikeskus-idea, mutta se hiipui lamavuosiin. Kun valtakunnalliselle merimuseolle alettiin etsiä uutta sijoituspaikkaa, Kotka ilmoittautui vaihtoehtojen joukkoon, mutta ei suinkaan ollut itsestään selvästi ykkösenä. Tarvittiin paljon selvittämistä ja vaikuttamista, julkisesti ja kulisseissa, kotkalaisin voimin ja arvovaltaisella tuella, ennen kuin ratkaisu syntyi.

Lopputulos näyttää hienolta. Museorakennus, jota pidetään merkittävimpänä investointina lajissaan sitten Kansallismuseon, on tyylikästä ja omaleimaista arkkitehtuuria. Museossa työskentelevät ovat jo kehuneet tilojen toimivuutta. Odotukset, että myös museon näyttelyt ovat täysipainoisia ja korkeatasoisia, ovat korkealla.

Museokeskus Vellamo on Kotkalle ja koko Etelä-Kymenlaaksolle erittäin tärkeä uusi instituutio. Se liittyy saumattomasti seudulla ennestään vankkaan merelliseen sektoriin, jossa varsinaisen merenkulun ja satamatoiminnan lisäksi ovat mm. merenkulun opetus sekä meren ja merenkulun tutkimus. Matkailulle Vellamo merkitsee isoa piristysruisketta. Nähtäväksi jää, kuinka moninkertaisesti vanhan Hylkysaaren merimuseon kävijämäärä, noin 10000 vuodessa, ylitetään.

Jonkinlaisen varjon juhlapäivän ylle heittävät museokeskuksen rakentamiskustannukset. Ne ylittivät budjetin reippaasti. Ylitys on valitettava, mutta tavallinen vastaavissa urakoissa; vastuiden selvittely etenee omaa latuaan eikä haittaa Vellamon toimintaa. Vellamon ympärille kaavaillun kulttuurisataman edistymiselle tilanne kuitenkin aiheuttaa ilman muuta lisähaasteita.

MARKKU ESPO
Avatar
tekijänä zeizei
#19802
Ihan mielenkiintoinen juttu. On myös mukava nähdä että jossain riittään intoa puskea asioita läpi. Vähän tuo rakennuksen ulkonäky mietityttää, mutta pitäisi varmaan nähdä livenä ennen kuin voi arvioida.

Tulipa vielä mieleen, että onkohan Turku ollut tuon museon hakijoissa? Sopisi myös aika hyvin sinne, ja olisi varmaan saatukin jos oikeasti oltaisiin haluttu. Mutta en tosiaan tiedä hakiko.
Avatar
tekijänä Kantti
#19806
zeizei kirjoitti: Tulipa vielä mieleen, että onkohan Turku ollut tuon museon hakijoissa? Sopisi myös aika hyvin sinne, ja olisi varmaan saatukin jos oikeasti oltaisiin haluttu. Mutta en tosiaan tiedä hakiko.
Turku oli merimuseon uutta paikkaa haettaessa hakijoiden joukossa. Hakijoita oli kaksi, Turku ja Kotka. Pääkaupungissa siihen asti olleen merimuseon henkilökunta vastusti voimakkaasti museon siirtämistä Hylkysaaresta pois. Haun alkaessa kulttuuriministerinä oli Suvi Lindén Oulun seudulta. Haun ollessa ratkaisuvaiheessa näytti Turku olevan paremmassa asemassa Kotkaan nähden koska täällä oli kaikki ikäänkuin jo valmiina Forum Marinumin vuoksi, joka oli pitkään kerännyt arvokasta merenkulkun ja laivoihin liittyvää aineistoa ja esineistöä. Kotkassa ei ollut oikeastaan mitään kai valmiina, kaikki piti rakentaa alusta. Suvi Linden meni kuitenkin munaamaan itsensä myöntämällä Oululaiselle golf seuralle - jossa hän itse oli osakkaana - valtion avustusta! Tämän seurauksena hän joutui eroaamaan. Suvi Lindènin jälkeen kokoomuksesta valittiin tilalle Kaarina Dromberg Vantaalta. Ratkaisun teko siirtyi ja asioita arvioitiin pitkään uudelleen uuden ministerin toimesta ja vihdoin Kotka todettiin Turkua paremmaksi sijaintipaikaksi. Koska Turulla oli kuitenkin todella vahvat näytöt hyväksi merimuseon paikaksi, ei Turkua kyetty ilmiselvän kasvojen menetyksen pelossa täysin ohittamaan vaan Turulla on muistaakseni merenkulun tutkimukseen liittyvä osa merimuseon toiminnassa. Tämän ministerivaihdoksen johdosta Turulle ei tätä merimuseota voitu suoda vaikka se hakijoiden joukossa oli omaa luokkaansa niin paikkansa, laivanrakennukseen liittyvän 200 vuotisen historiansa, kuin museotoimintaan liittyvän ammatillisen osaamisenkin puolesta. Forum Marinumilla on kansainvälisestikin merkittävä museoaluslaivasto! Merivoimien käytöstä poistettu kalusto esimerkiksi tulee edelleen Forum Marinumiin. Forum Marimumin toimitusjohtajana on Saaristomeren laivaston entinen komentaja, Seppo Sarelius.

Forum Marinumin laiturissa on silloin tällöin suurempia tapahtumia. Jokin aika sitten laiturissa vieraili ruotsalainen hieno kopio vanhasta itä-intian purjehtijasta, Götheborgista josta mm. muutama kuva City happens threadissa. Juuri tällä hetkellä samassa laiturissa on menossa merivoimien 90 vuotis juhlat jossa yleisön nähtävänä on laaja esittely merivoimien aluskannasta - laitan tapahtumasta kuvia vielä myöhemmin.

Näin Turulle jostakin syystä välillä käy :|

Alla pari kuvaa Forum Marinumin eräästä museokappaleesta.

Kuva
Kyse on väylänhoitoalus Seiliin rakennettu maailman ensimmäinen sähköinen Azipod ruoripotkuriyksikkö. Yksikön teho on 1500 kW ja käyttöön tämä otettiin vuonna 1990.

Kuva

Ei pahaa sanaa kuitenkaan Kotkasta, Kotka on hieno paikka ja toivotan Kotkan merimuseolla suurta sukseeta! Pitänee käydä katsastamassa. :)
Avatar
tekijänä Kantti
#19809
Turun Sanomissa näyttääkin olevan tänään artikkeli tästä Merimuseo-asiasta. Artikkelista ilmenee myös että virheellisesti kerroin kisaan osallistuneen vain Turun ja Kotkan! Muistelin Helsinginkin olleen mukana mutta merimuseon päätetyn sijoittaa kuitenkin pois Helsingistä, siksi jätin sen pois edellisestä kirjoituksestani

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts= ... :0:0:0:0:0:
Avatar
tekijänä Kantti
#19942
Tuli eilen käytyä katsomassa 16valven aikaisemmin esilletuomassa Kotkan uudessa Merikeskus Vellamossa. Rakennus on todella erikoinen mutta mielestäni hieno! Pidin rakennuksesta. :) . Siinä on muodoltaan jotakin joka tuo mieleen laivat.

Kuva
Lyhyesti, aloitetaan aulasta, sisäpuolelta jossa portaat ylös. Yleiskuvaa hallitsee puumaisuus joka on lämmin ja luonteva.

Kuva
Näkymä ylhäältä alas lattiatasolle.

Kuva
Vanha rajavartiolaitoksen vartiovene VMV 11, joka valmistui Turun Veneveistämöltä, Ruissalon telakalta vuonna 1935. Turun Veneveistämö voitti kilpailun 10 uuden vartioveneen valmistamisesta, VMV 11 on eräs näistä. Päällisin puolin erinomaisesti entisöity!

Kuva
Kuva alhaalta.

Kuva
Kahvila ja silta joka johtaa jäänsärkijä Tarmoon.

Kuva
Tarmoon pääsee 2 € lisämaksusta, kävin kyllä siellä. Ehkä laita kuvia laivasta myöhemmin.

Kuva
Pitkä loiva käytävä rakennuksen päälle.

Kuva

Kuva
Käytävä taipuu lipaksi ylhäällä, hyvin katsomomainen ilme.

Kuva
Ylös voikin istahtaa katsomaan Kotkan näkymiä, rakennus on siksi korkea että sieltä avautuu miellyttävä sight seeing edessä olevalle alueelle.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#19944
Olisi syytä tehdä Forum Marinum'istakin oma juttunsa, sen pitäisi olla huomattavasti helpompaa koska matkaa ei ole runsasta 300 kilsaa, kuten Turusta Kotkaan...! :smt037
Avatar
tekijänä Kantti
#19945
Olen tekemässä pikkasen isompaa kuvasarjaa Käsityöläismuseosta. Tällä sivulla on jo runsas kuvamassa päällä, en viitsisi laittaa samaan pötköön lisää kuvia! Miten monta viestiä sivulla on, pitäisi päästä puhtaalle sivulle postaamaan!? :glasses9:

Vaihtaisiko tämä sivun uudeksi jo :bonedemon: