Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä grendy
#3922
Eli tällänen! Näin kännipäissäni kun kirjottelen juttua niin ei voi muuta sanoo kun että LÄÄH!.. Todellinen uskominen projektiin on ehkä 10% mutta aina voi sentään hetken elää siinä uskossa että tälläinen tulis..Kommentteja!

Kuva
Kuva
(c) Aamulehti
Avatar
tekijänä satama
#3923
Kuva

Kista klooni :lol:
tekijänä Jape
#3924
grendy kirjoitti:Eli tällänen! Näin kännipäissäni kun kirjottelen juttua niin ei voi muuta sanoo kun että LÄÄH!..
Aivan, juuri näin! Tuntuu kyllä jotenkin epätodelliselta, ei tuollaista voi Suomeen tulla. Mutta nätiltä näyttää, ei voi kieltää. Vähän kaukana keskustasta, mutta näkyy kyllä varmasti hyvin eri puolille kaupunkia. Joo, näyttää vähän Kistan mikä lie tiedetornilta, mutta ei mielestäni mikään paha "vaikute". :)
tekijänä Larma
#3925
satama kirjoitti:Kuva

Kista klooni :lol:
Kista Science Tower se meikäläisellekin tuli ensimmäisenä mieleen. :D

Kuitenkin suhtaudun paljon positiivisemmin tuohon projektiin, kuin monet muut foorumin jäsenet (päätellen huutoikkunan kirjoituksista). Itse uskon projektin toteutumiseen ainakin 25% mahdollisuudella. Tampereella asuvat voisivat kirjoitella ahkerasti lehtiin mielipide kirjoituksia aiheesta. :)

Tätä voisi todellakin pitää jo oikeana pilvenpiirtäjänä ja vieläpä kohtuu hienona sellaisena. Katsellaan miten projekti lähtee etenemään ja miten NIMBYt tähän reagoivat.
tekijänä Quu
#3926
Erittäin tervetullut uutinen ja merkki Tampereen kehityksen positiivisesta suunnasta. Hotellin sijoittaminen varsinaisen keskustan ulkopuolelle on hyvä veto tietysti tilaratkaisuja, mutta myös arkkivihollisiamme nimbyjä ajatellen. Nyt nimittäin "Tampereen vanha kaupunki" ei pääse "pilaantumaan" korkeilla fallossymboleilla. Toivottavasti näin suurelle hotellille on todellista tarvetta Radisson SAS:in ja mahdollisen Ilveksen laajenemisen jälkeenkin, eikä tornin pinta-alaa lähdetä typistämään.

Mini-Hotellit OY vaikuttaa nimensä puolesta juuri sopivalta yhtiöltä tähän projektiin. ;)
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#3927
So this is the new highrise hotel in Tampere that I've heard rumors of here and there! :D Thanks for posting it, grendy!
satama kirjoitti:Kuva

Kista klooni :lol::smt043
tekijänä Welissoni
#3929
No kyllähän tuo ihan mukavalta näyttää ;) Ihmeellistä vain, että missään päin Suomea ei tunnu sitten kelpaavan mikään, ja jos torneja rakennetaan, niin ne rakennetaan pellolle tai kauas keskustasta.
Avatar
tekijänä Darkmage7280
#3930
Upea otus! :)
Kun kerran sijaitsee keskustan ulkopuolella, niin voi olla pikkuriikkinen mahdollisuus toteutumisellekin. Mutta katsokaa vaan niin NIMBYt ryntäävät hyökkäykseen hetipikimmiten, syljettyään nyt ensin aamukahvinsa tuon artikkelin luettuaan. Eihän se ole asuma-alueella, mutta alkavat inistä että varjostaa moottoritietä tai jotain muuta paskaa.

Tokihan tämä voisi ehkä jopa toteutuakin, mutta tokihan minä voisin olla intiimisti Demi Mooren ja Terri Irwinin kanssa.

Tietty ihan mukava nähdä, että Suomessa (tunnetaan myös nimellä Nimbyria) on ihmisiä jotka ajavat tällaisia rohkeita projekteja. Joku näistä suunnitelmista (toivottavasti) toteutuu vielä joku päivä!
tekijänä Toni
#3931
Tulee olemaan masentavaa lukea kuinka NIMBYt satuilevat kuinka "kapitalistisen fallostornin musta varjo peittää alleen Alma-mummon perunapellon".

Silti, tämän hetkisiä tunnelmiani kuvailee parhaiten seuraava hymiö: :smt060


Skyscraperpageen lähes valmis diagrammi:

Kuva
Viimeksi muokannut Toni, 22.01.06 02:19. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
tekijänä neropatti
#3932
Mukavahan tuo olis kunhan ensin vaan toteutuuu ja jos lopullinen korkeus jaa yli 100n metrin niin voisi luulla etta jonkunlaisia paineita alkaisi myos keskipasilan suunittelijoille tulemaan. Kun eihan maamme paakaupunki saa havita kaupungille #2. Katsellaan ja toivotaan. 8)
Avatar
tekijänä grendy
#3934
Kyllä! Aivan mahtava juttu... Kirjotan oikeesti Aamulehden mielipidepalstalle jutun tuosta tornista huomenna kunhan tästä selviän! Jotain yleistä positiivista shittiä, katotaan julkaiseeko sitä (uskoisin että julkaisee jos vaan ostaan kirjoittaa hyvin).

Mutta hauska yksityiskohta artikkelissa on että kyseinen hotelli tulisi oleen suomen "korkein hotelli". Niin kun tiedämme 141m korkeaa hotellia ei todellakaan voida pitää pelkästään suomen korkeimpana hotellina vaan se on kevyesti suomen korkein rakennus jättäen Cirruksen varjoonsa mennen tullen.
tekijänä Toni
#3935
Hyötykäytän tuota uutta piirrustustani sen verran, että laitoin sen rinnalle
Pohjoismaiden ja Baltian maiden korkeimpia rakennuksia. Vasemmalla on
Cirrus ja oikealla Jyväskylän Innova antamassa jotain skaalan tuntua.
Kaikki piirrustukset (c) tekijänsä.

Kuva

Kyllä. Se olisi S&B alueen toiseksi korkein tönö, niin olemassa olevista kuin suunnitelluistakin.
tekijänä Columbo
#3938
Onpa ruma tölli. Mutta samapa se minulle mitä Manseen rakentavat.
Avatar
tekijänä OlliMolli
#3940
Pitää nyt kommentoida tätä projektia muutenkin kuin vain huutoikkunassa. Olen yhäkin sitä mieltä, että hotellin toteutumismahdollisuudet ovat hyvin heikot, ehkä 1/20. Tuo arvio on kuitenkin parempi, kuin mitä olisin eilen sanonut. Ensinnäkin idea tuntuu olevan muutakin kuin vain mainostempaus, koska kaavamuutosesitys on jätetty ja hotellin rakentamisen aloittamiseksi on tehty ilmeisen selkeitä suunnitelmia. Suunnitelmat tällä alalla Suomessa harvoin toteutuvat sellaisenaan edes aikataulun osalta, mutta ainakin selvä alkusysäys tappelulle on aloitettu. Kuulostaa siltä, että todellista kiinnostusta on. Myöskin se tosiasia, että Tampereella on ajoittain pulaa huoneista tietenkin puoltaa hotellia. Hotellin sijainti sen sijaan onkin jo monimutkaisempi juttu. On totta, että sijainti ei ole optimaalinen, mutta miksi kaavamuutosehdotusta ei sitten jätty kantakaupunki tontista? Jokainen talolainen osaa varmasti vastata tähän kysymykseen, joten jätän sen auki.

Rakennusta toki puoltaa muutkin asiat. Rakennus olisi Suomessa täysin poikkeuksellinen ja maansisällä todennäköisesti aikamoinen vetonaula turisteille. Ja lyön muuten vaikka vetoa, että hyvin suuri osa kaikista turisteista pyrkii saamaan huoneen juuri tästä hotellista. Kyse ei tietenkään ole perinteisestä hotellista, mutta käsittääkseni idea on juuri se, että huoneeseen sijoittaja voi itse vuokrata huonetta eteenpäin, niin että käytännössä Tähtitorni viime kädessä toimisi nimen omaan perinteisen hotellin tapaan. Tämä olisi muuten hyväksi myös Jyväskylälle. Täällähän ei tunnetusti ole lähimainkaan tarpeeksi huoneita Neste Rallyn aikaan, ja noin suuri näköala-hotelli melko lähellä taatusti toisi lisää turisteja myös Jykkiin. Sitä paitsi, tykkäät sitten torneista tai et, varmasti jokaista kiinnostaa nähdä miltä Suomen ensimmäinen mini-pilvenpiirtäjä näyttää. Tämä loisi imagoa ja tunnetuutta Tampereelle, käyttääkseni tähän lopuksi puhkikulutettua "argumenttia". :lol:
Viimeksi muokannut OlliMolli, 22.01.06 14:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä JR
#3941
Todella hienoa!!

Tällä kertaa ei kuitenkaan ole kyseessä pelkästään jonkun kaupungin apulaisvarapäällikön pojan tms. mielipide, vaan tornia todellakin yritetään viedä läpi.

Toivottavasti Tampere esittää kykynsä olla edelläkävijä monessakin asiassa.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11