Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä OlliMolli
#3714
http://tinyurl.com/7d5rv

Eli varapormestari Korpinen on taas asialla rakentaakseen tornihotellia etelä-Helsinkiin (!). Ilmeisesti rakentaminen voisi alkaa jo vuoden sisällä mikäli valituksia ei tule. :lol: :lol: :lol: No, onpahan taas yksi uusi ikuisuusprojekti, jota voidaan toivoa aloitettavaksi puolta matalampana ja rumempana joskus 2012 paikkeilla, mikäli pidetään kovempaa kiirettä kuin Tamperen R-SASsin kanssa. :smt031
tekijänä Jape
#3715
Liian hyvää ollakseen totta. Ja jos se kylpylä-hotelli -kompleksi tulee olemaan, niin designiltäkin voi odottaa jo jotain Reimarintornia vaikuttavampaa. Mutta omasta mielestäni jos tämä toteutetaan, niin sitten myös toteutetaan 20-kerroksisena, koska tuo Etelä-Helsinki kirkontorneineen ei todellakaan kaipaa yhtä Autotalon kokoista mötikkää. Siro ja kaunis torni sinne kyllä menee, vaikkei tuo Etelä-Helsinki välttämättä olekaan kaikista sopivin paikka, eikä se muutenkaan tasapauksuudellaan huuda massasta erottuvaa kun Helsingin ehkä ainoat kunnolla erottuvat tornit siellä jo ovat.
Avatar
tekijänä Darkmage7280
#3716
Ei toteudu ainakaan sellaisenaan, se on varma. NIMBYt alkavat inistä, puhumattakaan Museovirastosta, joka Suomessa on jumala. Valituksia vatvotaan, kaavoja muutellaan ja koko tynkätornia vatvotaan niin pitkään että rakennuttaja sanoo "V***t tästä!" ja alkaa suunnitella samaa hotellia lättänänä, pitkulaisena pökäleenä jonnekin muualle Helsinkiin.

Jos tuo skenaario ei toteudu, olen komea, pitkä, älykäs, hoikka ja miehuudeltani huomattava. :roll:
tekijänä Larma
#3717
Samaa mieltä muiden kanssa, eli ei tule toteutumaan tuollaisena. Korpinen vielä ilmoitti lopettavansa projektin ajamisen mikäli vastustusta ilmaantuu, eli hyvästit tällä projektille voidaan sanoa vaikka heti. Sijaintinsa puolesta projekti kyllä on kiintoisa, valitettavasti vain vastustusta riittää varmasti. Ehkä kaava pitäisi piilottaa KSV:n kellariin siksi ajaksi, kun valittaminen on mahdollista. :D

Positiivistä on sentään se, että korkeassa asemassa oleva henkilö ajaa sentään jotain max. 8-kerroksisia laatikoita korkeampia rakennuksia.
tekijänä Markus_G
#3718
Niinno. Eikös tarkotus ollu pystyttää se sinne hernesaaren päähän. Ei sen naapuris ainakaan ketään asu. Älkää vaipuko epätoivoon. ;)
tekijänä Jape
#3719
Markus_G kirjoitti:Niinno. Eikös tarkotus ollu pystyttää se sinne hernesaaren päähän. Ei sen naapuris ainakaan ketään asu. Älkää vaipuko epätoivoon. ;)
Oikeastaan Hernari on vain yksi vaihtoehto monien muiden joukossa. Tätä kompleksia on suunniteltu myös Sompasaareen, tai sitten Hanasaaren vanhan voimalan paikalle Merihaan betonihelvetin viehättävään seuraan. On myös mahdollista, että tämä rakennetaan maan alle (:smt090 :smt021 :smt013), Kruuvunuorenrantaan tai Taivallahden läheisyyteen Töölön rannoille. Hernesaaren kärki on muutenkin laivaliikenteestä ja avomerestä johtuen todella meluisa/häiritsevä ympäristö, ja kylpylä sinne autioiden teollisuushallien keskelle kuulostaa vähän mielettömältä. Kaiken lisäksi tuo tornitalo ei taida olla - vaikka kuinka haluaisimmekin - mikään oleellinen osa projektia, vaan ehkä sittenkin vain pieni päähänpisto tai ehdotus, eli turha tässä on shamppapulloja lähteä vielä poksauttelemaan auki. Toivotaan kuitenkin parasta.

Oli miten oli, on suorastaan mielettömän kuuloista että rakennustyöt voivat alkaa jo vuoden sisällä. Jos kerran tutkitaan sopivuutta vasta Vuosaaren sataman jälkeen rakennettaville alueille, en yhtään ihmettelisi jos totuudenmukaisempi ajankohta olisi 2030. Minulle muutenkin tulee, ottaessani projekteista selvää, sellainen kaikkitännenytheti -olotila, mitä ei yhtään helpota tuo ainainen, muuttumaton, ympäripyöreä sanahelinä, josta ei vain kertakaikkiaan voi käydä ilmi milloin alue rakennetaan ja miltä se tulee näyttämään.
tekijänä Toni
#3720
Larma kirjoitti:Samaa mieltä muiden kanssa, eli ei tule toteutumaan tuollaisena. Korpinen vielä ilmoitti lopettavansa projektin ajamisen mikäli vastustusta ilmaantuu, eli hyvästit tällä projektille voidaan sanoa vaikka heti.
Tämähän koski vain Taivalsaaren sijoituspaikkaa, ei Hernesaarta.
tekijänä Markus_G
#3722
Jape kirjoitti:Oikeastaan Hernari on vain yksi vaihtoehto monien muiden joukossa. Tätä kompleksia on suunniteltu myös Sompasaareen, tai sitten Hanasaaren vanhan voimalan paikalle Merihaan betonihelvetin viehättävään seuraan. On myös mahdollista, että tämä rakennetaan maan alle (:smt090 :smt021 :smt013), Kruuvunuorenrantaan tai Taivallahden läheisyyteen Töölön rannoille.
Niin tarkoitin sitä tornia lähinnä. Niitä kylpylän sijoituspaikkoja oli vielä puolet lisää. Ja se maan alle tuleva kylpylä on ihan erillinen juttu. Vai onko niitä muitakin kuin se SRV:n kamppikylpylä? Sille antoivat suht korkeat todennäköisyydet jossain.. :?
Viimeksi muokannut Markus_G, 12.01.06 21:58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Alhena
#3723
Kerrankin ollaan suunnittelemassa kunnollisen korkuista kylpylähotellia, jota punavihreä pahan akseli varmasti vastustaa viimeiseen hengenvetoonsa asti. Kuvat Taivalsaareen kaavaillusta matalasta, kaarevaseinäisestä ja tasakattoisesta paljon maata vievästä ilmestyksestä saivat minut melkein oksentamaan. Tornille paras paikka olisi kuitenkin jossain muualla kuin Hernesaaressa. Kartan kohteista Koivusaari, Herttoniemenranta ja Kruunuvuorenranta olisivat luontevampia paikkoja, sillä niissä ei korkeaa rakentamista ole. Kantakaupungin eteläosassa on jo korkeita kirkontorneja, jotka näkyvät kauas Suomenlahdelle, joten tornitalojen paikka on muualla.
Avatar
tekijänä OlliMolli
#3725
Alhena kirjoitti:Kerrankin ollaan suunnittelemassa kunnollisen korkuista kylpylähotellia, jota punavihreä pahan akseli varmasti vastustaa viimeiseen hengenvetoonsa asti. Kuvat Taivalsaareen kaavaillusta matalasta, kaarevaseinäisestä ja tasakattoisesta paljon maata vievästä ilmestyksestä saivat minut melkein oksentamaan. Tornille paras paikka olisi kuitenkin jossain muualla kuin Hernesaaressa. Kartan kohteista Koivusaari, Herttoniemenranta ja Kruunuvuorenranta olisivat luontevampia paikkoja, sillä niissä ei korkeaa rakentamista ole. Kantakaupungin eteläosassa on jo korkeita kirkontorneja, jotka näkyvät kauas Suomenlahdelle, joten tornitalojen paikka on muualla.
Mustakin tuntuu, että Herttoniemenrannan uusien asuintalojen keskellä se voisi olla parhaimmillaan. Hyvä kuitenkin muistaa, että 20-kerroksinen hotelli ei vielä ole kovin korkea, eli mistää suuresta visuaalisesta iskusta tuskin olis Hernesaaressa kyse, koska alue on jo aika kaukana etelä-Helsingin kirkoista.
tekijänä Markus_G
#3734
Mutta eikös tämä torni liittynyt nimen omaan Hernesaaren. Ei välttämättä edes koko kylpylään. Tuskin sitä tornia muualle tulevaan kylpylään rakennetaan. Korpinenhan oli sanonut jotain että vaikka kylpylää ei tulisi edes Hernesaaren, torni voisi tulla.
Avatar
tekijänä H.C.
#3735
Mä olen joskus miettinyt miten hienolta torni tuolla Hernesaaren päässä näyttäisi, mutta sittemmin yrittänyt unohtaa koko homman sen tuntuessa niin täysin epätodennäköiseltä. Hienoa että löytyy Korpisen kaltaisia päättäjiä jotka uskaltavat ajaa tällaisia ideoita. Jos sinne torni rakennetaan niin se saisi sitten olla arkkitehtuuriltaan aivan omaa luokkaansa, semmoinen joka huomataan ja muistetaan kun saavutaan mereltä Helsinkiin.

Muutenkin mielenkiintoista että nyt yhtäkkiä ollaan rakentamassa kylpylöitä vähän joka puolelle, kun aiemmin tuntui siltä että edes yhtä sellaista haaveiltiin pk-seudulle, muttei mistään koskaan tullut mitään.
Avatar
tekijänä grendy
#3739
http://www.hs.fi

Kylpylän sijoittaminen Hernesaaren kärkeen suututtaa eteläisten kaupunginosien asukasaktivisteja. Asukasyhdistyksen mukaan Hernesaaren itärannan ja kärjen on jäätävä virkistysalueeksi.

Kaupunkisuunnitteluvirasto pitää Hernesaaren kärkeä yhtenä mahdollisuutena kylpylähotellin paikaksi. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpinen on sanonut, että kärkeen sopisi maamerkiksi hotellitorni, jonka juureen merenrantaan voisi sijoittua kylpylä.

Eteläiset kaupunginosat ry:n puheenjohtaja Timo Friman ja hänen edeltäjänsä Kaija Santaholma ovat täysin vastakkaista mieltä. Asukasaktivistit sijoittaisivat hotellin ja kylpylän Jätkäsaaren puolelle tai Hernesaaren sisään.

Hernesaaren kärjen osoittaminen viheralueeksi on Frimanin tavoite. Meritäytöillä laajennettu niemen pää olisi kokonaan puistoa, samoin Hernesaaren itäranta.

Friman ei sulata Korpisen ehkä provosoivaakin esitystä 20-kerroksisesta hotellista. Hänen mielestään Hernesaaren siluetti ei saa ylittää Merikadun talojen korkeutta.

Helsinki on kuitenkin yleiskaavaansa merkinnyt alueelle yleisen rakennuksen. Se voisi olla esimerkiksi kylpylä Hernesaaren päässä.

Projektipäällikkö Matti Kaijansinkko kaupunkisuunnitteluvirastosta sanoo, että julkisen rakennuksen merkinnästä ei luovuta Hernesaaren osayleiskaavassa. Sen tekeminen on alkamassa. Asukkaiden haave yhtenäisestä puistosta Hernesaaren kärkeen ei toteutune.

Poliitikot keskustelivat kylpylän sijaintivaihtoehdoista torstaina kaupunkisuunnittelulautakunnassa, mutta asiasta ei päätetty. Viraston mielestä Taivalsaari on edelleen paikoista paras.


------------

Asukasaktivistit=nimbyt :D.. Eli kohta ne rupee varmaan jarruttaan kehitystä samalla tavalla kun muutkin viherpiipertäjät eli rupee sitoon itteensä johonkin puihin ja käy tuhoomassa työmaakoneita yöllä jne...

"Hänen mielestään Hernesaaren siluetti ei saa ylittää Merikadun talojen korkeutta." Mitäs tohon nyt enää sanois ;)
tekijänä Toni
#3741
Näillä ihmisillä on hassu käsitys virkistysalueesta.

Hernesaaren kärki on nykyisin tämän näköinen (otettu kaverin autosta kesällä 2004)

Kuva


Sinne johtava tie näyttää tältä (huomatkaa parkkipaikka ja nuo epämääräisyydet Helsingin kalleimman asuinalueen edessä)

Kuva


Minne voimme mennä joukolla valittamaan näiden valittelijoiden valituksista?
Avatar
tekijänä sw
#3742
Siis toi yks töröttävä piikkikö on se mahtava siluetti?

Voisivat kahlita itsensä siihen piikkiin ukkosen aikaan nuo rakkaat NIMBYmme.