Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä Xerdoz
#98500
Mikä ihme siinä on, että suomessa pelätään katuja? Tuokin heikkilän suunnitelma olisi ihan ok, jos oikeasti olisi korttelit rajattu kaduilla. Ei tuo mitään ruutukaava-alueen jatkoa ole. Sinällään kyllä muuten harvinainen suunnitelma, kun ei ole pelkää pistetaloa parkkipaikkoineen ja ryteikköineen, siis "virkistysalueineen", vaikka tuossakin kyllä on liikaa tuota vihreää näkyvissä.
Avatar
Tekijänä Ukilainen
#98502
Xerdoz kirjoitti: 14.09.19 00:27 Mikä ihme siinä on, että suomessa pelätään katuja? Tuokin heikkilän suunnitelma olisi ihan ok, jos oikeasti olisi korttelit rajattu kaduilla. Ei tuo mitään ruutukaava-alueen jatkoa ole. Sinällään kyllä muuten harvinainen suunnitelma, kun ei ole pelkää pistetaloa parkkipaikkoineen ja ryteikköineen, siis "virkistysalueineen", vaikka tuossakin kyllä on liikaa tuota vihreää näkyvissä.
Paikalla itse käyneenä tuossa suunnitelmassa on kyllä aika maksimaalisesti otettu kaikki potentiaaliset rakennuspaikat käyttöön. Puistot on sijoitettu jyrkkien kalliomäkien päälle ja alueen keskelle on jätetty hulevesien hallintaa varten viherkaista. Ei tuolla voi ihan miten vain rakentaa, kun merenpinta tulee metrin syvyydessä vastaan.
Tekijänä jusa-masa
#98503
Toi pihlajanniemen suunnitelma näyttää hyvin lupaavalta. Itselleni tuli vain mieleen, että nyt alkaa säälittään hirvensalon puolella asuvia tuttuja ja muita hirvensalolaisia, koska yksi väylä saareen ja nyt pääväylän kylkeen isompi asuinalue. Pitäisi varmaan toinenkin reitti tulevaisuudessa saareen saada...
Avatar
Tekijänä Kantti
#98507
En nyt oivalla sitä, ettei Pihlajaniemen kaavasuunnitelmassa olisi katuja? Mielestäni siellä on kaikki tarpeelliset kadut. Kaikki kadut eivät tosin ole autoille.

HIrvensalossa asuville tullaan ennemmin tai myöhemmin rakentamaan toinen silta tämän vanhan, Stålarminkadulle johtavan lisäksi. Luultavasti paljon polemiikkia aiheuttanut Ispoiisten kohdalta tehtävä linjaus Uudenmaantielle?

Pihlajaniemen maankäytön yleissuunnitelma 06.09.2019. Ohut sininen viiva tarkoittaa kevyen liikenteen kulkureittiä Aurajokisuusta rantaa pitkin kohden Uittamoa. Heikkilän kasarmin se tässä suunnitelmassa kiertää, koska puolusutusvoimat ei salli kulkua sen alueen läpi rannassa. Tästä rantareitistä on kättä väännetty mutta ainakaan toistaiseksi lupaa ei ole onnistuttu saamaan.

Kuva

Kuva
http://ah.turku.fi/kylk/2019/0917023l/I ... 742734.pdf

https://goo.gl/maps/pyWHCjURSTcntPaEA
TurkuCubed peukuttivat tätä
Tekijänä hmikko
#98510
En usko, että tuo Pihlajaniemen rakentaminen toteutuessaan aiheuttaa hirvensalolaisille läheskään niin pahoja liikenneongelmia kuin kuvasta voisi äkkiseltään päätellä. Tuon uuden alueen liikenne pääsee jakaantumaan useampaan suuntaan, eikä se ole yhden sillan takana. Hirvensalon puistotielle (Stålarminkadun jatke) ei taida olla kuin yksi autolla ajettava uusi liittymä, vai onko sekään? Paikka on myös paljon paremmin joukkoliikenteen palveltavissa kuin Hirvensalon omakotitaloalueiden perukat. Ts. nuo uudet asukkaat todennäköisesti eivät ole autolla jonottamassa Stålarminkadulla samassa määrin kuin hirvensalolaiset.

Mutta juu, Hirvensalo on itsessään tietysti varsinainen pussinperäsuunnittelun kukkanen, ihan riippumatta siitä, mitä mantereella tehdään.
Tekijänä Tono
#98514
Sen verran kommenttia tähän sinällään hyvänoloiseen suunnitelmaan, että juurikin noista liikenneoloista johtuen se on varsin aika epärealistinen. Alue ei ole keskustaa, eikä ruutukaavaa vaan melkein Hirvensalossa saakka. Suunnitelman pitäisi olla sidottu ratikan tuloon alueelle. Busseille ei ole tuolta mitään valo tai kaistaetuisuuksia, joten runkobussit jumittavat liikennettä entistä pahemmin.

Lisäksi, tuossa tehdään umpikortteleita joissa on autotallien pihakansi keskellä. Umpikortteli toimii vain kun sen keskellä saavat ISOT puut kasvaa ja tuoda siihen viihtyisyyttä ympäri vuoden ja varsinkin helpotusta kesähelteillä!

Miksi Turku ei keskity alueisiin jotka jo tekeillä ja jotka siten saataisiin edes joskus valmiiksi/miellyttäviksi, esim. Iso-Heikkilä? Turku hajoaa tällä menolla joka suuntaan kuin pannukakku eikä edes kypsy kunnolla.

Ugh
Tekijänä hmikko
#98516
Tono kirjoitti: 15.09.19 15:31 Busseille ei ole tuolta mitään valo tai kaistaetuisuuksia,
Niitä saa semmoisia laittamalla, jos on halua. Halpaa kuin saippua.

Tono kirjoitti: 15.09.19 15:31 Lisäksi, tuossa tehdään umpikortteleita joissa on autotallien pihakansi keskellä. Umpikortteli toimii vain kun sen keskellä saavat ISOT puut kasvaa ja tuoda siihen viihtyisyyttä ympäri vuoden ja varsinkin helpotusta kesähelteillä!
Nykyisellä parkkinormilla perinteistä maavaraista umpikorttelia ei voi käytännössä tehdä, tai sitten parkkipaikat täytyy laittaa luolaan tai velvoitteella viereiseen parkkitaloon. Samaa mieltä siitä, että maavarainen piha on kivempi, mutta "toimii vain kun" on aika vahvasti sanottu. Pihakansia on tehty vaikka kuinka paljon, Turussa uusin lienee valmistumassa Harppuunakortteliin. Helsingissä niitä on joka paikassa uusilla alueilla. Ilmeisesti asunnot ovat menneet kaupaksi eivätkä kaikki asukkaat ole piha-ahdistukseen kuolleet.

Tono kirjoitti: 15.09.19 15:31Miksi Turku ei keskity alueisiin jotka jo tekeillä ja jotka siten saataisiin edes joskus valmiiksi/miellyttäviksi, esim. Iso-Heikkilä? Turku hajoaa tällä menolla joka suuntaan kuin pannukakku eikä edes kypsy kunnolla.
On hajonnut ja jäänyt kypsymättä viimeiset 70 vuotta. Muotopuolia lähiöitä on joka suunnassa huru mycket. Nämä keskustan viereiset alueet sentään ovat keskustan vieressä, mutta Turku on sitten vielä aloittanut mm. Skanssin ja nähtävästi unohtanut useankin vanhan lähiön kehittämissuunnitelmat.
Tekijänä James
#98520
Tono kirjoitti: 15.09.19 15:31 Sen verran kommenttia tähän sinällään hyvänoloiseen suunnitelmaan, että juurikin noista liikenneoloista johtuen se on varsin aika epärealistinen. Alue ei ole keskustaa, eikä ruutukaavaa vaan melkein Hirvensalossa saakka. Suunnitelman pitäisi olla sidottu ratikan tuloon alueelle. Busseille ei ole tuolta mitään valo tai kaistaetuisuuksia, joten runkobussit jumittavat liikennettä entistä pahemmin.

Lisäksi, tuossa tehdään umpikortteleita joissa on autotallien pihakansi keskellä. Umpikortteli toimii vain kun sen keskellä saavat ISOT puut kasvaa ja tuoda siihen viihtyisyyttä ympäri vuoden ja varsinkin helpotusta kesähelteillä!

Miksi Turku ei keskity alueisiin jotka jo tekeillä ja jotka siten saataisiin edes joskus valmiiksi/miellyttäviksi, esim. Iso-Heikkilä? Turku hajoaa tällä menolla joka suuntaan kuin pannukakku eikä edes kypsy kunnolla.

Ugh
Sinänsä huono esimerkki, että Iso-Heikkilähän nimenomaan on niitä harvoja vanhoja alueita, joita kehitetään koko ajan, Uutta rakennuskantaa on valmistunut/valmistumassa koko ajan. Lisäksi naapuriin kehittyvä Kirstinpuiston alue on myös lähdössä käyntiin piakkoin(?).

Eikä sitä paitsi tämä Heikkilän kasarmialueen rakentaminen tule mitenkään nopeasti lähtemään käyntiin, joten aika monta aluetta ehtii samaan täydennystä ennen kuin "lapio isketään maahan" tuolla. Lisäksi aloitus on myös suunniteltu alueen pohjoisosiin vanhan pellon kohdalle, jossa se lähinnä täydentää jo olemassa olevaa kaupunkirakennetta.
Avatar
Tekijänä Viekas
#98539
TurkuCubed kirjoitti: 12.09.19 20:28 Kaupunkiympäristölautakuntaan tulossa Kellonsoittajankatu 9:n kauppaopistion kaavamuutos. Nykyinen kauppaopisto tarkoitus purkaa ja tilalle rakentaa kerrostaloa. Havainnekuvat tehnyt Haroma & Partners ja Kauppaopisto on Arkkitehtitoimisto Lukander & Vahtera Oy:n käsialaa (rakennettu 1966-68).
Streetview vuodelta 2014, mutta käytännössä nykytilanne
Kuva

Kaavaehdotus
Kuva

Havainnekuvat
Kuva
Kuva
Tämä ehdotus on hyväksytty http://ah.turku.fi/kylk/2019/0917023l/3958304.htm
Tosin kaikki korttelin taloyhtiöt ovat tuota korkeaa pihasiipeä vastaan (liite löytyy linkistä).
Taitaa olla tulossa valituksia.

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4 ... man+kaavan
Tuossa on kuva asunnosta. Toki näkymä muuttuu, mutta harvemmin kaupungissa nyt maisemanäkymiä on. Lähinnä taitaa hidastaa uuden rakentamista...
Avatar
Tekijänä Ukilainen
#98564
Hartela mainostaa sivuillaan IF:in tornien kupeeseen uutta toimistokompleksia, Kupittaan Tempoa:

Kuva

KuvaKuvat: Hartela

Valmista pitäisi olla optimistisesti vuoden 2021 lopulla. Toistaiseksi tontilla ei ole kuitenkaan tehty mitään rakentamisen alkamiseen viittaavaa.
TurkuCubed, hmikko, Tlahti ja 1 muut peukuttivat tätä
Tekijänä hmikko
#98568
^ Oho, kylläpäs se liippaa läheltä Ifin ikkunoita. Ilmeisesti kapitalistit pääsevät keskenään sopuun noista ilman valituksia.

Hartelan esittämä talo kuuluu näköjään vuonna 2013 laadittuun ja 2015 voimaan tulleeseen TYKSin alueen asemakaavaan. Itsellä ei ainakaan ollut mitään havaintoa, että tuolle kaistaleelle oli merkitty toimitalo. Hyvä paikka tuommoiselle. Vähän kumma, että Intelligaten viimeinen osa muuttui toimistoista hotelliksi, kun toimistohanke ei lähtenyt rakentumaan kymmenen vuoden aikana, mutta heti perään ollaan viereen esittämässä toimistotaloa. Ilmeisesti ainakin jonkun mielestä kysyntää on. Triviumin vieressä uuden toimistotalon elementtirunkoa pystytetään paraikaa vauhdilla. Toivottavasti tämä Hartelan tönö lähtee oikeasti käyntiin.
Avatar
Tekijänä Kantti
#98571
On tämä Tykistökadun sillan ja Ifin tornien välinen nurkka itse asiassa vähän kaipaillut jotakin viimeistä silausta. Näyttää ihan hyväksyttävältä havainnekuvien perusteella muutenkin.
Avatar
Tekijänä Kantti
#98575
Piti postailla vielä Pallivahan kirkosta joka muutaman kuukauden on ollut otsikoissa. Pyhättö on sisäilmaltaan niin pahasti sairastunut, että on ollut käyttökiellossa jo vuodesta 2016. Seurakunta on halunnut purkaa nimekkään arkkitehdin, Pekka Pitkäsen suunnitteleman kirkkorakennuksen. Tästä on riidelty, Kirkon korjaaminen on myös saanut kannattajia. Seurakunta on halunnut tilalle asuntorakentamista, ja teettänyt kaupungin kanssa yhdessä arkkitehtikilpailun jonka voitti Sigge suunnitelmallaan nimeltä Trio. Käytännössä suunnitelma on muuttunut Duoksi kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyssä, lisäksi kerroslukua pudotettiin yhdellä kerroksella, seitsemästä kuuteen. https://goo.gl/maps/dA8w93hU2zAGoVBw9

SIGGE Arkkitehtien TRIO yksimielisesti ensimmäiselle sijalle Pallivahan rinteen arkkitehtuurikilpailussa

Arviointiryhmä asetti yksimielisesti ensimmäiselle sijalle SIGGE Arkkitehtien kilpailuehdotuksen TRIO, joka muodostuu kolmesta seitsenkerroksisesta pistetalosta Pallivahan seurakuntakeskuksen tontille. Kilpailuun osallistui kuusi toimistoa. Kilpailun järjesti Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä yhdessä Turun kaupungin kanssa.
http://www.sigge.fi/fi/referenssit/asunnot


Turun Sanomien uutisointi viime vuodelta.
Arkkitehtuurikilpailu ratkesi: Pallivahan kirkon tontille kaavaillaan kerrostaloja

Kuva
Pallivahan seurakuntakeskuksen tontin arkkitehtuurikilpailun voittajaksi valittiin Sigge Arkkitehtien suunnittelema kolmen kerrostalon ehdotus. Trio -nimeä kantava kilpailuehdotus pitää sisällään kolme seitsenkerroksista pistetaloa. Pistetalo on kerrostalotyyppi, joissa on vain yksi porraskäytävä. Käytävä on yleensä sijoitettu rakennuksen keskelle, kuten Sigge Arkkitehtienkin suunnitelmassa.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhdessä Turun kaupungin kanssa toteuttamaan kutsukilpailuun lähetettiin kuusi ehdotusta. Arviointiryhmä asetti Trio -ehdotuksen ensimmäiselle sijalle yksimielisesti. Muita ehdotuksia ei asetettu paremmuusjärjestykseen.

Osoitteessa Paltankatu 2 sijaitseva Pallivahan kirkkorakennus on arkkitehti Pekka Pitkäsen suunnittelema. Se valmistui vuonna 1968. Tontti on kooltaan 7 600 neliömetriä.

Seurakuntakeskus on ollut poissa käytöstä kaksi vuotta sisäilmaongelmien ja kosteusvaurioiden takia. Peruskorjaus tulisi kalliiksi, minkä vuoksi rakennus haluttaisiin purkaa. Seurakuntayhtymä on hakenut rakennukselle purkulupaa, minkä Turun kaupungin rakennuslautakunta hylkäsi. Nyt purkamista havitellaan asemakaavamuutoksen avulla, ja kirkon tilalle olisi mahdollista rakentaa asuintaloja. Arkkitehtikilpailu haluttiin järjestää kaavamuutoksen vuoksi.


Kirkkoneuvosto on selvittänyt eri vaihtoehtojen kustannuksia. Niin nykyisen rakennuksen korjaaminen kuin uuden rakentaminenkin tulisivat hyvin kalliiksi. Peruskorjauksen kustannuksiksi arvioidaan yli neljä miljoonaa euroa. Uusi seurakuntakeskus maksaisi arvioiden mukaan 6–7 miljoonaa euroa. Turun kaupunki suunnittelee viereiseen Runosmäkeen monitoimitilaa, johon myös Maarian seurakunnalle olisi mahdollisuus saada oma toimitila.

Arkkitehtuurikilpailun arviointiryhmään kuuluivat kiinteistöjohtaja Seppo Kosola (pj), Maarian seurakunnan kirkkoherra Katri Rinne, seurakuntayhtymän kiinteistölautakunnan puheenjohtaja Eevi Raunio, yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Pentti Korhonen, Turun kaupungin kaavoitusarkkitehti Thomas Hagström, Turun kaupungin kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen ja arkkitehti SAFA Risto Huttunen. Palkintolautakunnan asiantuntijoina ja sihteereinä toimivat tekniset isännöitsijät Antti Helle ja Minna Heiskanen seurakuntayhtymästä ja arkkitehti Paula Markkula AD.CE Suunnittelu Oy:stä.[/img]
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3 ... rrostaloja

Ylen juttu jossa kaupunkiympäristölautakunta vieraili Pallivahan kirkossa katsastamassa tilanteen vakavuutta.
https://yle.fi/uutiset/3-10975666

Viime kesältä muutama kuva puiden keskellä olevasta rakennuksesta.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kirkko nähtävästi tullaan lopulta purkamaan ja tilalle tullee Siggen suunnittelemat talot?
hmikko peukuttivat tätä
Tekijänä James
#98580
hmikko kirjoitti: 22.09.19 20:27 ^ Oho, kylläpäs se liippaa läheltä Ifin ikkunoita. Ilmeisesti kapitalistit pääsevät keskenään sopuun noista ilman valituksia.

Hartelan esittämä talo kuuluu näköjään vuonna 2013 laadittuun ja 2015 voimaan tulleeseen TYKSin alueen asemakaavaan. Itsellä ei ainakaan ollut mitään havaintoa, että tuolle kaistaleelle oli merkitty toimitalo. Hyvä paikka tuommoiselle. Vähän kumma, että Intelligaten viimeinen osa muuttui toimistoista hotelliksi, kun toimistohanke ei lähtenyt rakentumaan kymmenen vuoden aikana, mutta heti perään ollaan viereen esittämässä toimistotaloa. Ilmeisesti ainakin jonkun mielestä kysyntää on. Triviumin vieressä uuden toimistotalon elementtirunkoa pystytetään paraikaa vauhdilla. Toivottavasti tämä Hartelan tönö lähtee oikeasti käyntiin.
Nämä kuvat ovat mielestäni uusia, mutta muutenhan tuo Tempon sivu on kyllä ollut jo pidemmän aikaa about samansisältöisenä tuolla Hartelan sivuilla tuon tekstin "Rakennustyöt käynnistyvät käyttäjälähtöisesti" kera. En tiedä, että onko jokin muuttunut kun on nyt uusia havainnekuvia lisätty mutten vielä pelkästään tuon perusteella lähtisi odottelemaan lapion iskeytymistä maahan kovin nopeasti.
hmikko peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#98670
Åbo Akademi on hakemssa rakennus- ja lupalautakunnalta purkamislupaa Porthaninkadun Gadolinia rakennukselle. Purkamisuhan alla rakennus on ollut jo joitakin vuosia kun Åbo Akademi kertoi vuoden 2016 alussa Turun Sanomissa rakennuksen olevan korjauskelvoton. Hieman lukiessa ÅA:n puhetta aiheesta, on ilmeisesti aikataulu ollut jo sieltä asti ensin purkaa vanha Juslenia ja rakentaa uusi (Aurum) ja sitten käydä Gadolinian kimppuun.

Turun Museokeskuksen lausunto aiheesta

Rakennus valmistui 1967-1969 ja on Woldemar Baeckmanin ja Helmer Löfströmin käsialaa. Baeckman vastasi tuona aikana lähes kaikesta ÅA:n arkkitehtuurista ja hänen käsialaansa on mm. läheltä löytyvä Sibeliusmuseo.

Tilanne 2016 alussa:
Kuva
Kuva

Kuvahakua kaivamalla löytyi Sigge arkkitehtien visio uudesta Gadolinia Campuksesta tammikuulta 2018, toivottavasti ei nyt ainakaan tuollaisena toteudu.
Kuva

Vähän aihetta sivuten: Löysin Aurumin sisäänkäynnistä havainnekuvan, jota en muista ennen nähneeni
Kuva
Biosphere, hmikko, Kantti peukuttivat tätä
  • 1
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • 264