Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Kantti
#99855
Momentum Kupittaalla on ulkonaisesti lähes valmiin näköinen jo. Kierretään paikka Itäiseltä Pitkäkadulta alkaen.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
Tekijänä Kantti
#99856
TurkuCubed kirjoitti: 25.03.20 01:10 Uutisia Turun kaupunkiympäristölautakunnasta:

Kaskenkatu 3:n [Streetview] kaavamuutos jäi toista kertaa pöydälle; ehdotuksessa erittäin huonoon kuntoon päässeet vanhat rakennukset suojellaan ja kunnostetaan ja sisäpihalle rakennetaan pieni kerrostalo.
Kuva
Paikka kaskenkatu 3 tontilla, johon uutta rakennusta sovitetaan, on tällainen. Mukavaa olisi jos toimeen tartuttaisi nopeasti! Voi olla näissä oloissa turha toive? Kaskenkadun varrella oleva upea puutalo rempataan sitä nopeammin mitä pikaisemmin tontilla työt alkavat. Rakennuksillehan ei ole tehty yhtään mitään varmaan 30 vuoteen.

Kuva

Kuva

Paikka on haastava, lähes varmaa on tulossa oleva valitus ylhäällä rinteessä olevasta As Oy Mustainveljeksestenkuja 3:sta, joka on ihan Turun komeimpia paikkoja näiden hienojen Adrian Thomanderin suunnittelemien rakennustensa kanssa.
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#99883
James kirjoitti: 22.01.20 15:31
Turku Energialle uusi pääkonttori Itäharjulle

Kuva

Havainnekuva Turku Energian uudesta pääkonttorista Helsingin moottoritieltä katsottuna. Tontilla on myös varaus toiselle vastaavalle kiinteistölle.
Tämä projekti on jo vauhdissa ja webkamera on laitettu pystyyn, kuva päivittyy 10 minuutin välein. Tulee olemaan ensimmäinen uudisrakennus Itäharjun teollisuusalueella.
Kuva
hmikko, Kantti, Tlahti peukuttivat tätä
Tekijänä hmikko
#99898
Musta Biocity on paljastettu hupun alta koronaviruksen uhrien muistoksi. Katutason maalaustyöt ja pylväskäytävien 'sisä'katot vielä kesken. Sisällä atriumin valkoisille seinille ei ilmeisesti tehdä mitään, ja ulos jatkuvat osat maalattiin uudelleen valkoiseksi. Sisälläkin olis kyllä ainakin pesu tarpeen. Sisäpuolella on meneillään hissiremontti, mistä syystä seitsemän kerrosta korkeassa atriumissa on sisällä edelleen rakennustelineitä, ja tulee olemaan vielä pitkään.

Kuva
Kantti, TurkuCubed, veka peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#99900
Itse asiassa, ei paha omiin silmiini.
Avatar
Tekijänä Kantti
#99901
Kupittaan kampus.

Kuva

Kuva Pohjola sairaalan pysäköintikannelta kampuksen rakennukselle. Turun verovirastu rakentuu myöhemmin tälle kannelle.

Kuva
hmikko, TurkuCubed, 16valve peukuttivat tätä
Tekijänä hmikko
#99905
Kantti kirjoitti: 05.04.20 14:47 Itse asiassa, ei paha omiin silmiini.
Tuo mustavalkokontrasti pätkäisee julkisivun ihan uudella tavalla verrattuna entiseen valkoiseen. Havainnekuvista en etukäteen osannut arvata, miten voimakas efekti on käytännössä. En tykkää. Musta maali itsessään on livenä aika ankean näköinen. Sitä ei kauempaa otetuista kuvista huomaa, mutta käytännössä mattamusta on jotenkin halvan ja päälleliimatun oloinen, ja siinä itse asiassa näkyy valumat ja lika melkein yhtä hyvin kuin valkoisessa. Työmaan itsensä jäljiltä on erinäisiä vaaleita tahroja, mitä lienee rakennuspölyä ym.
Avatar
Tekijänä Kantti
#99917
Läntisen Pitkäkadun ja Ratapihankadun välissä, Kauppiaskadun päässä olevalla tontilla on ryhdytty rakentamaan paria 7-kerroksista asuin/liiketaloa. Rakennukset nousevat ympäristöstään esiin silmiinpistävän isoina ja massiivisina. Kunnollisia havainnekuvia en näistä ole löytänyt, se minkä olen, ei ole eritysien hääppöinen.

Kuva nykytilanteesta Kauppiaskadun päässä, Läntisellä Pitkäkadulla.
Kuva

Tältä näyttäisi uusi rakennus.
Kuva

Rakennuksen pihan puoli
Kuva

Piha. Ratapihankadun varren rakennus on jo melko pieninä paloina.
Kuva

Takana Puolalanmäen vanhoja hienoja taloja.
Kuva

Kuva

Toispual jokke ry:n sivu jossa tästä Ratapihankatu 18 projektista kirjoitellaan.

http://toispualjokke.fi/ratapihankatu-18/
hmikko, TurkuCubed peukuttivat tätä
Tekijänä James
#99923
Kantti kirjoitti: 05.04.20 14:53 Kuva Pohjola sairaalan pysäköintikannelta kampuksen rakennukselle. Turun verovirastu rakentuu myöhemmin tälle kannelle.
Kela taisi olla kysymyksessä eikä verovirasto.

Mielenkiintoista muuten, että mitä Kelan talolle tehdään tämän jälkeen, se lienee kuitenkin suojeltu. Asiakaspalveluhan sieltä siirtyy jo aikaisemmin KOP-kolmioon avattavaan yhteispalvelupisteeseen, vielä tämän vuoden aikana. YLE:n uutisessa siirtyväksi toki ilmoitettiin vain "esimerkiksi Kelan tulkkauspalvelut Petreliuksen toimipisteestä", mutta tuskin ainakaan niihin pelkästään neljää kerrosta menee joka tilantarpeeksi ilmoitettiin.
Tekijänä hmikko
#99937
Vielä pari kännykkäkuvaa mustasta Biocitystä. Itäisen Pitkäkadun suunnasta näkyy mainitsemani mustavalkoefekti. Tähän varmaankin tulee vielä mainoskyltit Biocityn mustaa elävöittämään. Sit on väriä teknologiakeskuksen oksennuksessa.

Ennen. (StreetView 2009)
Kuva

Nyttemmin uusista mustista laseista yksi ruutu on kilahtanut säpäleiksi. Korjausmies otti tänään lasinpalat pois ja laittoi väliaikaisen muovin tilalle. Tämähän on ihan kuin entivanhaan! En tiedä, hajosiko ruutu vielä meneillään olevissa rakennustöissä (lienee todennäköistä), vai onko vanhojen putoilevien lasien tilalle saatu uudet putoilevat lasit.
Kuva
veka, TurkuCubed peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#100018
Sokos Kupittaan musta laatikko ulkoa valmis

KuvaDSC08794 by TurkuCubed, on Flickr

Biocityn musta laatikko

KuvaDSC08806 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC08804 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC08803 by TurkuCubed, on Flickr

Auratumin Kupittaan Momentumin parvekelaatikko

KuvaDSC08798 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC08801 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC08808 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC08811 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC08812 by TurkuCubed, on Flickr

Yliopistonmäellä Aurum valmistautuu ottamaan verhoilun ulkoseinään

KuvaDSC08813 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC08816 by TurkuCubed, on Flickr

Kerttulinkatu 11:ssä seinämuraali saa väistyä julkisivuremontin alta. Harvemmin näkee näin vapaasti miten julkisivu muuttuu remontin aikana.

KuvaDSC08817 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC08818 by TurkuCubed, on Flickr
hmikko, Kantti, Tlahti ja 1 muut peukuttivat tätä
Tekijänä hmikko
#100023
^ Kiitoksia kuvaamisesta. Biocityn julkisivussa näkyy tuo ensimmäinen hajonnut lasiruutu, joka odottaa vielä korjaamista.

Kuva
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#100176
Vähän muihinkin ketjuihin kuuluvaa asiaa, mutta laitetaan nyt tähän.
Saa nähdä irtoaako purkulupaa kaarihalleille. Jos irtoaa niin velvoitetaanko rakentamaan paikalle kopio/saman suuntainen rakennus, jos taas ei irtoa niin miten se vaikuttaa hankkeiden etenemiseen.
Turun linnan lähelle suunnitellut kauppahallihankkeet jämähtivät byrokratiaan

Kuva

Linnanfältin alueella on noussut uusia taloja kuin sieniä sateella, mutta vieressä sijaitsevalla Turku Energian tontilla on hiljaista. Korttelissa sijaitsevaan entiseen ratikkahalliin on suunniteltu kauppahallimaista tapaamiskeskusta, mutta hanke on pysähtynyt kaavavalitukseen.

Yhtä pahasti on jumissa lähellä sijaitsevan Herttuankulman kauppahanke. Suunnitelman mukaan Rettigin entinen tupakkavarasto piti remontoida kauppakeskukseksi. Kiinteistöä remontoiva Lehto Group on nyt tullut toiseen tulokseen. Yhtiö on hakemassa purkulupaa huonokuntoiselle rakennukselle. Luvan saaminen ei ole läpihuutojuttu, sillä rakennus on suojeltu. Pahimmillaan edessä voi olla vuosien valituskierre, mikä olisi ikävä asia alueelle jo muuttaneille ihmisille.

Turun kaupunki ja sen tytäryhtiöt Turku Energia ja TVT Asunnot järjestivät jo vuosia sitten Linnankadun, Fleminginkadun, Amiraalistonkadun ja Stedingkinkadun rajaamaa korttelia koskevan aluesuunnittelukilpailun, jonka voittajaksi valittiin neljä vuotta sitten Sigge Arkkitehdit.

Turun valtuusto hyväksyi tammikuussa 2018 korttelin kaavan, joka mahdollistaa seitsemän korkean kerrostalon ja yhden matalamman talon rakentamisen. Kortteliin on tulossa noin 300 asuntoa.

Uudisrakennusten lisäksi korttelissa on useampi suojeltu rakennus, joiden suunnittelu on rakennusalan konkarien Timo Roineen ja arkkitehti Kari Haroman käsissä.

Vanhoihin teollisuusrakennuksiin on kaavailtu loft-asuntojen lisäksi ainakin päiväkotia, kauppahallimaista tapaamiskeskusta, panimoa, leipomoa ja toimistoja.

Kuva

Suunnitelmat elävät kuitenkin vielä vain arkkitehtien visioissa, sillä asemakaavasta tehty valitus on pysäyttänyt hankkeen etenemisen. Turun hallinto-oikeus hylkäsi kaavasta tehdyn valituksen äänin 2–1. Valituslupa on parhaillaan korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) käsiteltävänä.

Alun perin KHO lupaili päätöstä jo viime vuoden aikana, mutta sitä ei ole vielä saatu aikaan

Timo Roine on harmissaan hankkeen viivästymisestä.

– Suojellut rakennukset rapautuvat pystyyn, Roine sanoo.

Myös suhdannetilanne on muuttunut koronaviruksen myötä olennaisesti. Vahva rakennusbuumi on hiipunut ja epävarmassa tilanteessa isojen hankkeiden käynnistäminen on erittäin vaikeaa.

Toisaalta Roineen mukaan lisäaika ei nyt ole välttämättä pahasta. Epidemia heijastuu talouden lisäksi yritysten tuleviin tilatarpeisiin ja suunnitelmia voidaan vielä päivittää.

– Me voimme nyt harkita uudestaan konseptia, Roine sanoo.

Aika näyttää miten koronavirus vaikuttaa asuntojen, toimistojen ja liiketilojen kysyntään. Hankkeen toteutumisen kannalta olennaisen tärkeää on, että koronakriisi ei aiheuttaisi pitkää lamakautta.

Roine korostaa, että perusasiat eivät ole muuttuneet miksikään. Kortteli sijaitsee keskeisellä paikalla ja vanhat rakennukset luovat sille oman ainutlaatuisen leimansa.

– Kyllä meillä on tarkoitus tämä toteuttaa, Roine sanoo.

Hän laskee, että suunnitelmien päivittäminen vie puolisen vuotta ja rakentaminen reilusti enemmän aikaa.

Lehto hakee lupaa purkaa suojeltu Rettigin kaarihalli

Kuva

Turun linnan läheisyyteen on suunniteltu toistakin kauppahallimaista liikerakennusta. Herttuankulmassa sijaitsevan Rettigin entisen raakatupakkavaraston suunnitelmat ovat kuitenkin menossa uusiksi.

Kaaristaan tunnetun hallin remontoinnista vastaavan rakennusyhtiön Lehto Groupin rakennuspäällikkö Matti Koivu kertoo, että rakennuksen kunto on osoittautunut odotettua heikommaksi. Toinen yllätys liittyy rakennuksen lujuuteen. Kaarihallin rakenteet eivät näyttäisi kestävän lumikuormaa, jos se kunnostetaan nykyisten energiavaatimusten mukaisesti.

Koivu kertoo, että Rettigin aikana hallista vuosi niin paljon lämpöä ulos, että lunta ei päässyt kertymään katolle.

Yhtiö on keskustellut asiasta viranomaisten kanssa ja Lehto aikoo hakea rakennukselle purkulupaa Ely-keskukselta.

Koivu kertoo, että he eivät hae tontin käyttötarkoitukseen muutosta. Lehdon suunnitelmissa on rakentaa uudisrakennukseen liiketiloja.

– Tällä alueella on kaupalle kysyntää, jos saamme vain rakentaa kaupalle järkevät tilat, Koivu sanoo.

Kauppaa paikka varmasti kiinnostaa, sillä lähialueille on noussut ja nousemassa paljon asuntoja. Herttuankulman lisäksi lähellä ovat muun muassa Linnanfältti, Portsa, Kakola, Kirstinpuisto ja Patterinhaka.

Vuonna 1960 valmistuneen kaarihallin on suunnitellut Kurt Simberg. Halleja oli alun perin kaksi.

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4 ... rokratiaan
Tekijänä hmikko
#100179
^ Lehto Groupilla on ollut aika paljon näitä tapauksia, että se haukkaa jonkun palan jota ei pysty pureksimaan.
  • 1
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 265