Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
tekijänä jusa-masa
#14561
eli on ihan yks vit**n maku, että koko rakennusta edes rakennetaan jos se pätkitään tollaiseksi 15 kerroksen nysäksi. Hiton NIMBYT. :twisted:
Avatar
tekijänä Taco
#14574
Itse asun seudulla ja täytyy sanoa, että Matinkylän ostari on kuollut. Iso Omena 100m päässä niin kuka haluu mennä minnekkään 70-luvulla rakennettuun homeiseen ja spurguja täynnä olevaan boksiin?

Matinkylään rakennetaan nyt Ison Omenan viereen 4 kerrostaloa. Niin en näkisi pahakseni yhtä tornia lisää.
tekijänä Alweron
#15270
Uutislehti 100:ssa oli pieni juttu Kalasatamaan suunnitteilla olevista torneista. Siihen metroaseman päälle ja viereen ollaan tosissaan kaavailemassa ainakin(?) kahta 16-kerroksista tornitaloa. 2009 voidaan vasta alkaa rakentaa mitään, joten kyllä siihen vielä monta vuotta menee, vaikka hyväksyttäisiinkin nopeasti. Olisihan se kiva ajaa niiden talojen ali joka päivä metrolla.
Avatar
tekijänä Klazu
#15274
Alweron kirjoitti:Olisihan se kiva ajaa niiden talojen ali joka päivä metrolla.
Näkyisivätkö ne metroon jotenkin, vai ihanko saisit kiksejä ajatuksesta että yläpuolella on pari kerrostaloa? :D
tekijänä zeizei
#15275
Klazu kirjoitti:Näkyisivätkö ne metroon jotenkin
Siis kyllähän ne näkyisi, ja vieläpä aika hienosti kun käsittääkseni metro sukeltaa sitten niiden jälkeen tunneliin.

Havainnekuva kohdasta

Ei se sittenkään ihan sen jälkeen mene tunneliin, mutta menisipä ainakin niiden talojen ali. :)
tekijänä Alweron
#15279
Klazu kirjoitti:Näkyisivätkö ne metroon jotenkin, vai ihanko saisit kiksejä ajatuksesta että yläpuolella on pari kerrostaloa? :D
Näkyis ne metroonkin, mutta kiksejä saisin ihan pelkästään siitä, että sellasia olis sinne rakennettu :)

En tienny, että ne tornit tulee siihen ihan rantaan. Onko Tilastokeskuksen 12-kerroksinen(?) rakennus tuolla kaukana noista uusista taloista? :O En yhtään hahmottanu, että se väli siitä rantaan tulee olemaan noin täyteen pakattu. Aika hassua, että ne aikoo rakentaa noin monta taloa kiskojen yläpuolelle. Muistelin, että vaan osa noista korkeista torneista tulis siihen päälle. Toimistoja taidetaan noihin kiskojen päällisiin taloihin rakentaa pelkästään?
Avatar
tekijänä Taco
#15294
Onkos Mkylän tornista kuulunut mitään. Paikallista amista puretaan tällä hetkellä. Esite lupaa 650 asuntoa. Niin pienellä alueella se voisi tarkoittaa tornia. Onko tietoja?
Avatar
tekijänä Janne_H
#15298
Taco kirjoitti:Onkos Mkylän tornista kuulunut mitään. Paikallista amista puretaan tällä hetkellä. Esite lupaa 650 asuntoa. Niin pienellä alueella se voisi tarkoittaa tornia. Onko tietoja?
Amiksen paikalle tulossa semmosta perus kerrostaloa, eli n. 8 kerroksista.
Avatar
tekijänä Janne_H
#17038
Avoimesta Espoosta löytyy luonnoskuvia Matinkylän metroaseman päälle tulevasta 16-kerroksisesta tornista. Tulee siis Ison-Omenan eteläpäätyyn.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä Taco
#17053
Kuulostaa hyvältä. Toivottavasti tuo 16k tehdään kunnolla, koska Iso Omena on kyllä Suomen kaunein ostoskeskus sisältä päin. Ei viittisi pilata tunnelmaa.

Eikös jossain päin lukenut että vanhan ostarin päälle tulisi se kohuttu uimahalli?
#23688
7.3.2009 Vartti kirjoitti:
Matinkylä tyrmää jättitornin ja baarit

Ajatus istuttaa Matinkylän vanhan ostoskeskuksen tilalle 27-kerroksinen asuintorni ei saa kannatusta espoolaisasukkailta. Lähes kaikissa kaavaluonnoksesta jätetyissä mielipiteissä vaaditaan maltillisempaa rakentamista.
- Moni piti parhaimpana vaihtoehtoa, jossa on kuusi plus kaksi kerrosta, aluearkkitehti Sirpa Sivonen Espoon kaupungilta kertoo.
Tontin omistavan Matinkylän Liikekiinteistö Oy:n mielestä tällaisessa ehdotuksessa ei ole mitään realismia.
- Kerroksia pitää olla vähintään 18–20, jotta hanke kannattaa taloudellisesti. Nämäkin laskelmat on tehty ennen talouskriisiä. Suurin rasite on naapuritalojen 142 autopaikkaa, joista tulee kolmen miljoonan euron kustannuserä, osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikko Peltokorpi sanoo.
Asukkaat kannattivat myös ideaa korvata ostari uimahallilla. Ykkössuosikiksi tämä ratkaisu ei noussut hallin massiivisen koon takia. Palvelutkin kelpaisivat, mutta eivät kaljakuppilat, jotka nyt kansoittavat ostoskeskusta.
Ostarin suunnittelua jatketaan kaupungin resurssipulan takia vasta muutaman kuukauden kuluttua. Jos kaavoittaja ei löydä tontin omistajaa miellyttävää vaihtoehtoa, jatkaa rapistuva ostari kitumistaan.
- Omistajan kanta on, että vain pakolliset korjaukset tehdään, Peltokorpi sanoo.
#23689
^^ Tuli kans luettua tuo yks päivä..

Ostaria pitää kehittää, tai se kuihtuu lopullisesti pois. Sekä nykyiset baarit että uusi korkea rakentaminen tyrmätään. Samoin liian massiivinen uimahalli.

Lopputulos -> mitään ei tehdä ja ostari kuihtuu pois. Tosi hienoa sitten, jeejee matinkylä. (Tosin noi paikallisasukkaiden edustajat tuskin edustavat koko Matinkylän mielipidettä)
#23693
No voihan nyt hemmetti.. En edes huomannut, että aineisto on ollut nähtävillä. Olisi voinut jättää ainakin yhden hieman positiivisemman kommentin. Missasin näköjään myös asukastilaisuuden viime kesänä.

Onneksi edes taloudellinen näkökulma on omistajan puolella, kun tontille ei kerta kaikkiaan ole kannattavaa rakentaa sitä peruslähiökerrostaloa.

En ymmärrä miksi sekä asukkaiden, että kaavaihmisten mielestä tontille ei sovi korkea asuinrakennus. Ympärillä on jo nyt korkeita (ja massiivisia) taloja. Havainnekuvien perusteella uuden tornin ympärille jäisi hyvin "ilmaa". Lisäksi ympäristön arkkitehtuuriakaan ei voi kuin parantaa.
#23695
Eli siis, tätä tornia ei tule niiden kolmen massiivisen rumiluksen lähelle? Vaan Matinkylään rakennettaisiin torni siihen Omenan viereen edelleen?

Ne kolme tornia on kivan näköiset, jos vain näyttäisivät hienommalta. Itse asuin Matinkylässä de facto ex-tyttöystävän kanssa ja siinä ostarin Makuunissa tuli käytyä ja samalla huomattua, että ei siinä ostarin ympärillä liikenne hyvin vedä, ainakaan se läpikulkuosa. Torni ja pari-kolmesataa asukasta ja muutamat tusinat autot eivät helpottaisi. Kukaan jaksaisi tuskin asua siinä kauan, jos olisi autosta riippuvainen eikä sitä autoa himottaisi pysäköidä kauempana olevaan parkkitaloon ja sieltä kävellä kämppään.
#23699
Krio kirjoitti:Eli siis, tätä tornia ei tule niiden kolmen massiivisen rumiluksen lähelle? Vaan Matinkylään rakennettaisiin torni siihen Omenan viereen edelleen?
Hmm.. Siis Matinkylän vanhan ostarin vieressä on kaksi vanhaa tornia. Tämän vanhan ostarin paikalle mahdollisesti tulevan tornin kohtalosta ei ole vielä päätetty. Ei tosin näytä kovin hyvältä tornin kannalta.

Ompun viereen suunnitellaan edelleen 15-kerroksista.
Krio kirjoitti:Ne kolme tornia on kivan näköiset, jos vain näyttäisivät hienommalta.
Siis mitkä kolme...?
Krio kirjoitti:Itse asuin Matinkylässä de facto ex-tyttöystävän kanssa ja siinä ostarin Makuunissa tuli käytyä ja samalla huomattua, että ei siinä ostarin ympärillä liikenne hyvin vedä, ainakaan se läpikulkuosa. Torni ja pari-kolmesataa asukasta ja muutamat tusinat autot eivät helpottaisi. Kukaan jaksaisi tuskin asua siinä kauan, jos olisi autosta riippuvainen eikä sitä autoa himottaisi pysäköidä kauempana olevaan parkkitaloon ja sieltä kävellä kämppään.
Häh. Kai tuo sama pätee kaikkiin muihinkin lähiörakennuksiin?

Luulisin, että uudelle tornille tulisi parkkihalli nykyisen paikalle. Sieltä pääsisi suoraan hissillä kotiin. Tällöin liikenne suuntautuisi Matinkadulle, joka kyllä vetää hyvin. En oikein ymmärrä mistä alueesta puhut kun sanot, ettei liikenne vanhan ostarin ympärillä vedä. Aivan ympärillä ei autoja ole lainkaan. Vieressä on vain se yksi pieni parkkialue. Millään ympäröivällä kadulla ei myöskään ole ikinä ruuhkaa, joten olen hieman ymmälläni.

Ompulle ei ole pitkä kävelymatka ja tulevaisuudessa metro tulee kulkemaan sieltä.