Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Quu
#2829
Tehdäänpä tänne vähän uutta sisältöä. Tässä kuvia uudesta World Trade Center 7 -rakennuksesta New Yorkissa, joka rakennettiin mystisesti räjähtäneen vanhan pilvenpiirtäjän tilalle. Tämän toimistorakennuksen korkeus 741 jalkaa (n. 225 metriä), ja siinä on 52 kerrosta.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kritiikkiä on herättänyt rakennuksen käyttäminen ilmeisesti yksinomaan toimistokäyttöön, vaikka asunnoilla olisi enemmän kysyntää.
tekijänä Larma
#2831
Kohtuu laatikkomaisen näkönen. Paremmankin näköisen tönön oisvat voinu tuohon rakentaa. :?
Sen vanhan WTC 7:n sortuminen oli kyllä ihmeellinen tapaus. Rakennus romahti aivan kuin pommeilla räjäytettynä omalle tontilleen, vaikkei rakennukseen ollut tullut muuta vauriota kuin pieni tulipalo kaksoistorneihin kohdistuneen iskun yhteydessä.
tekijänä qazwsx
#2832
^ tuo vahvistaa uskoani salaliittoteorioihin. :smt107:
tekijänä Quu
#2833
Tulipalo sytytti ilmeisesti rakennuksen varajärjestelmän dieselöljyvarastot, mutta epäillään, voiko pelkästään sen kaltainen räjähdys saada niin valtavaa tuhoa aikaan. Ainakaan kukaan ei kuollut. :|
Avatar
tekijänä JR
#2838
Tuo uusi WTC7:n on tosiaan hieman korkeampi kuin edeltäjänsä, mutta samalla sen pohjan alasta on lohkaistu noin kolmannes pois. Tämä siksi, että Greenwich Street halutaan vetää WTC-tontin läpi. Nythän se katkeaa juuri WTC-seiskaan ja jatkuu entisen WTC2:n toisella puolella.

Entinen WTC7:n oli muodoltaan puolisuunnikas. Uusi talo on lähestulkoon vinoneliön muotoinen, jolloin siinä on yli 90 asteen kulmia (joista en yleensä rakennuksissa pidä).

Lasi on mukavan heijastavaa ja sinertävää, mikä antaa tornille melko keveän ilmeen. Ihmettelen Q:nkin linkittämissä kuvissa näkyvää kahta lasitonta "viirua", joita on nyt kuitenkin alettu jo täyttämään... Miksiköhän ne oli yli vuoden verran ilman lasia?

Tornin juurella on melko ruma "pommikilpi", jonka tarkoituksena on estää mahdollinen rekkapommi-isku. Se on usean kerroksen korkuinen "kattopellistä" tehty seinämä.
Q kirjoitti:Kritiikkiä on herättänyt rakennuksen käyttäminen ilmeisesti yksinomaan toimistokäyttöön, vaikka asunnoilla olisi enemmän kysyntää.
Mielestäni ala-Manhattanin kehityksen kannalta on kuitenkin tärkeää, että 9/11-iskuissa kadonnut toimistotila korvataan uudella. Kyllä toimistoväki sinne aikanaan palaa.
Larma kirjoitti:Sen vanhan WTC 7:n sortuminen oli kyllä ihmeellinen tapaus. Rakennus romahti aivan kuin pommeilla räjäytettynä omalle tontilleen, vaikkei rakennukseen ollut tullut muuta vauriota kuin pieni tulipalo kaksoistorneihin kohdistuneen iskun yhteydessä.
Toivon, että tästä ei aleta kinastelemaan Talossa... Aiheelle löytyy aivan omat palstansa.
tekijänä Alan_Partridge_AHA!
#2853
Siirryttiinhän täälläkin suomalaisräpellyksistä Isojen Poikien juttuihin. 8)
JR kirjoitti: Tornin juurella on melko ruma "pommikilpi", jonka tarkoituksena on estää mahdollinen rekkapommi-isku. Se on usean kerroksen korkuinen "kattopellistä" tehty seinämä.
Tuohon tulee itse asiassa julkisivuksi sanoisiko nyt "pystyprismoista" muodostuva seinämä, joka tullaan ajoittain valaisemaan sisältäpäin. Esim. NY Timesin mukaan illalla anturit tunnistavat muurin vierellä kulkevat ihmiset ja pistävät valot "seuraamaan" satunnaisesti valittuja henkilöitä näiden kulkiessa muurin ohi.

Onhan tuo alaosa (jossa ovat Con Edisonin muuntajalaitteistot) joka tapauksessa uudessa rakennuksessa kiehtovamman näköinen kuin entinen sillan alla sijainnut grotto...
JR kirjoitti: Mielestäni ala-Manhattanin kehityksen kannalta on kuitenkin tärkeää, että 9/11-iskuissa kadonnut toimistotila korvataan uudella. Kyllä toimistoväki sinne aikanaan palaa.
Toisaalta West Sidessa on paineita kovastikin uudelle toimistoalueelle Westside Yardsin päällä sekä lähialueella ja downtownissakin on paljon vapaana olevia toimistotiloja. Tietysti isompien firmojen vaatimat yhtenäiset tilat ja "trading floorit" ovat enemmän kiven takana. Esim. Goldman Sachs onnistui kiristämään vetkuttelulla osavaltiolta ja NYC:ltä vielä lisää Liberty Bond -rahoitusta sekä liikennejärjestelyjen muutoksia (aikaisempien verohelpotusten ja obligaatioiden lisäksi), koska tarvittiin iso tekijä alueen vetovoiman lisääjäksi.
Larma kirjoitti:Sen vanhan WTC 7:n sortuminen oli kyllä ihmeellinen tapaus. Rakennus romahti aivan kuin pommeilla räjäytettynä omalle tontilleen, vaikkei rakennukseen ollut tullut muuta vauriota kuin pieni tulipalo kaksoistorneihin kohdistuneen iskun yhteydessä.
JR kirjoitti:Toivon, että tästä ei aleta kinastelemaan Talossa... Aiheelle löytyy aivan omat palstansa.
Varsinkin kun valtavat määrät dieselpolttoainetta palaa kontrolloimattomasti tuntien ajan teräsrunkoisessa rakennuksessa...
Ja kyseessä ei todellakaan ollut mikään 90 West St., joka sekin paloi sisältä täysin (tosin ilman 150,000 litran polttoainesäiliöiden lievää haittavaikutusta), mutta jonka teräsrakenteet oli suojattu vankoin muuratuin rakentein nykyaikaisen ruiskusuojauksen sijaan.
Avatar
tekijänä JR
#2895
Alan_Partridge_AHA! kirjoitti:Tuohon tulee itse asiassa julkisivuksi sanoisiko nyt "pystyprismoista" muodostuva seinämä, joka tullaan ajoittain valaisemaan sisältäpäin.
Olen kuullut jotain vastaavaa, mutta rakennuksen alaosa on silti täysin ikkunatonta teräspeltiä.
Alan_Partridge_AHA! kirjoitti:]Onhan tuo alaosa (jossa ovat Con Edisonin muuntajalaitteistot) joka tapauksessa uudessa rakennuksessa kiehtovamman näköinen kuin entinen
Omasta mielestäni se on jotenkin rumempi ja massiivisemman tuntuinen...
Alan_Partridge_AHA! kirjoitti:sillan alla sijainnut grotto...
?? Tarkoitatko siis WTC-tontille johtanutta ylikulkusiltaa? Jokin samantapainen saattaa tulevaisuudessa kulkea WTC7:ltä uudelle Freedom Towerille.
Alan_Partridge_AHA! kirjoitti:Toisaalta West Sidessa on paineita kovastikin uudelle toimistoalueelle Westside Yardsin päällä sekä lähialueella
Downtown on kuitenkin se Manhattanin tunnettu business-alue. Lisäksi WTC:lle on aivan mahtavat kulkuyhteydet niin metrolla, Path-junilla, Brklyn-Battery-tunnellilla, West Side Highwayltä (Holland tunnel) ja Brooklyn Bridgeltä.
Alan_Partridge_AHA! kirjoitti:ja downtownissakin on paljon vapaana olevia toimistotiloja.
Mutta onko tilanne sama vielä kymmenen vuoden päästä? Eikö niin WTC, Empire State jne olleet kaikki aikalailla tyhjillään alkuvaiheessa? Tuhoutuessaan kaksoistornit olivat kuitenkin kovassa käytössä ja ilmeisesti myös ESB on ihan hyvin vuokrattu.
Alan_Partridge_AHA! kirjoitti:Tietysti isompien firmojen vaatimat yhtenäiset tilat ja "trading floorit" ovat enemmän kiven takana. Esim. Goldman Sachs onnistui kiristämään vetkuttelulla osavaltiolta ja NYC:ltä vielä lisää Liberty Bond -rahoitusta sekä liikennejärjestelyjen muutoksia (aikaisempien verohelpotusten ja obligaatioiden lisäksi), koska tarvittiin iso tekijä alueen vetovoiman lisääjäksi.
Ja vastaavaa apua voisi valtion toimesta hyvin antaa WTC-alueen tuleville toimistotorneille, jotta alue saataisiin mahdollisimman nopeasti elvytettyä.
Alan_Partridge_AHA! kirjoitti:Ja kyseessä ei todellakaan ollut mikään 90 West St., joka sekin paloi sisältä täysin
Paloiko sekin?