Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä OlliMolli
#2462
Tänään kävellessäni Jyväskylän keskustan lähellä, satuin huomaamaan, että kuormaajantien viereen on suunnitteilla YIT:n toimesta uusi toimistorakennus. Paikalla olleesta taulusta päätellen rakennus tulee olemaan ihan mukavan näköinen. Rakennuksen/rakennusten tyyli on perin nykyajalle tyypillistä - kaarevia muotoja ja lasia. Mielestäni selkeästi kumminkin paremmasta päästä nyky-toimistosuunnittelussa. Korkeutta en mene vannomaan, mutta 5 tai 6 kerrosta uskoakseni. Kävin äsken YIT:n kotisivuilla, mutta valitettavasti kuvaa, joka löytämässäni taulussa oli, ei löytynyt sivustolta vaikkakin projekti olikin siellä esillä. Päivitän tätä kunhan saan jostain lisää tietoa.
Avatar
tekijänä OlliMolli
#2463
Kuva

Jyväskylän Kuokkalaan rakennetaan toimitalo nimeltä Vision. Rakennus on tyypillinen moderni ja kohtuullisen lasinen ilmeisesti 4-5 kerroksinen laatikko, joka täyttää hyvin Kuokkalansillan aiheuttamaa rakoa Kuokkalassa. Itse olen toivonut jotain tämän tyyppistä projektia juuri siksi, että Kuokkala on oikein hienon näköinen alue, mutta silta dominoi siitä hieman liikaa. Uskoisin, että tämän toimitalon rakentaminen auttaa asiaa melko paljon.
tekijänä SdeS
#2480
Ihan asialliselta näyttää renderöinnin perusteella. Tuossa korkeammassa osassa voisi olla kerros pari lisää, että erottuisi selvemmin. Mutta hyvä näinkin. :)
tekijänä Jape
#2483
Joo, ei ihan kauhean näköinen, lasi aina parempi kuin betoni. Hyvä virkistys tuonna asuintalojen keskelle. Tauo Kuokkalan ranta kaipaisi kyllä hieman maisemointia. Joku kävelykatu siihen aivan rannan tuntumaan, tms.
Avatar
tekijänä OlliMolli
#2486
Jape kirjoitti:Joo, ei ihan kauhean näköinen, lasi aina parempi kuin betoni. Hyvä virkistys tuonna asuintalojen keskelle. Tauo Kuokkalan ranta kaipaisi kyllä hieman maisemointia. Joku kävelykatu siihen aivan rannan tuntumaan, tms.
Kyllä sitä on ihan onnistuneesti maisemoitukin ja siinä Kuokkalan rantaa pitkin menee ihan kivanäköinen hiekka tie.
Kuva
Tästä kuvasta ei hirveän hyvin näy, mutta tuon kivetyksen päällä on tuo tie, ja sillan viereen on penkereelle on rakennettu portaat. Myöskin joitakin pusikoita sieltä löytyy. Täytyy käydä ottamassa parempia kuvia niin näet. Minusta ihan hyvin maisemoitu.
Avatar
tekijänä H.C.
#2506
Tuo mieleen Aiport Plazan 8)
Mukavan näköisiä nämä uudet toimistot ja hyvä että olet alkanut pistämään tietoa Jyväskyläänkin tulevista rakennushankkeista, on aina mukava kuulla mitä muuallakin kehitellään.
Avatar
tekijänä OlliMolli
#2507
Herr Catani kirjoitti:Tuo mieleen Aiport Plazan 8)
Mukavan näköisiä nämä uudet toimistot ja hyvä että olet alkanut pistämään tietoa Jyväskyläänkin tulevista rakennushankkeista, on aina mukava kuulla mitä muuallakin kehitellään.
Juu mää olin itse vähän yllättynyt kun näin tuon kyltin siellä paikan päällä, kun en ollut kuullut koko jutusta mitään. Nyt jälkeenpäin ajatellen, tämä taitaakin olla se yksi projekti, jota olen jo nähnyt muutamissa kuvissa, esimerkiksi http://www.lutakko.com/index.php?page=rakentaminen tämän kuvan oikeassa yläreunassa (neljä valkoista rakennusta vierekkäin). Nyt vähän harmittaa, että se tulee tuonne, koska tuo edustavampi fasadi jää ikävästi muiden rakennusten taakse. No sellaista sattuu, tuo on kuitenkin kohtuullisen tiheään rakennettua aluetta.
tekijänä Devi
#2515
Mukavannäköistä tuo kaareva julkisivu. Keskivertoa paremman näköinen kompleksi tuosta tulee.
#2657
Jyväskylässä sitä sattuu ja tapahtuu. Hannikaisenkadun ja Kalevankadun kulmaan ollaan rankentamassa Senaatti kiinteistöjen (uskoakseni) omistamaa toimitaloa. Paikka sijaitsee jo keskustan laitamilla, kantakaupungin aluella, ja entisestään tiivistää aluetta. 8) Senaattikinteistöjen kotisivulta ei kuvaa valitettavasti löydy, ja rakennusyhtiötä - mikäli se siis ei ole Senaatti kiinteistöt - en huomannut katsoa kävellessäni työmaan ohi. Otan kuvan työmaataulusta kun seuraavan kerran menen työmaan ohi. Kuvasta päätellen rakennus on joka tapauksessa laatusuunnittelua, ja loistava lisä alueen jo nyt varsin modernille ulkonäölle. Ennen kaikkea toimitalo täyttää mukavasti aukon, jonka tontti tällä hetkellä aiheuttaa. Jyväskylä sen kun kaupungistuu ja tiivistyy. :D

Rakentaminen on jo alkanut tänä kesänä, ja arviotu valmistuminen sijoittuu talvelle 2007.
Avatar
tekijänä OlliMolli
#2667
Tässä näemme taas miten tärkeää on ottaa selvää, mistä puhuu ennen kuin alkaa puhumaan.

Tämä kyseinen toimitalo, jonka nimi on ilmeisesti "Sinetti", on Jyväskylän tuleva uusi työvoimatoimisto. Vanhahan ollaan muistaakseni purkamassa Sokoksen laajennuksen tieltä. No joka tapauksessa hienoa, että tämä uusi toimitila on kunnollista suunnittelua, toisin kuin vanha, joka rumentaa ympäristöään aika tavalla. Käsittämätöntä on se, että mistään ei tunne tosiaan tietoa rakennuksesta löytyvän, vaikka rakentaminen on jo alkanut.
tekijänä Matruusi
#2682
Jyväskylästä on jäädytetty useita tämänlaisia toimistotalo hankkeita it buumin laannuttua, kuten tämäkin talo projekti on siirtynyt tulevaisuuteen.
Vision kylttikin poistettiin tontilta jokin vuosi sitten...

Yksi iso hanke olisi Heikinkadulle ratapihalle, kolmeosainen toimistotalo kompleksi. YIT on hankkeen takana.

Innova 2 on hahmottelussa mutta tuskin toteutuu lähiaikoina.

Ylistönmäellä ohjelmakaari 1 on toteutunut, toinen osa lykätty

Maalaiskunta on hahmotellut muutamia alueita, jonne rakentaa toimistotalo alueita työllisyyden parantamiseksi. Yksi alue on ollut sulunperä Vaajakosken kupeessa.
Avatar
tekijänä OlliMolli
#2690
Matruusi kirjoitti:Jyväskylästä on jäädytetty useita tämänlaisia toimistotalo hankkeita it buumin laannuttua, kuten tämäkin talo projekti on siirtynyt tulevaisuuteen.
Vision kylttikin poistettiin tontilta jokin vuosi sitten...
Vision kyltti kyllä löytyy tontilta, tai ainakin löytyi pari viikkoa sitten. Sillä tavalla vinä tästä projektista kuulin.
tekijänä Matruusi
#2691
Jos se siellä on niin hyvähyvä. Sillan toisella puolella ei paljoa ennee tule pyörittyä..

se on koko pieni metsänkaistale kaavoitettu.
tekijänä Matruusi
#2692
Tänään keskisuomalaisessa oli juttua keskustan kehityksestä


KAUPUNKIVISIO: Jyväskylän persoonallista kehittymistä tuetaan kaavaratkaisuilla ja yhteistyöllä asukkaiden ja liike-elämän kanssa.

JYVÄSKYLÄ

Eeva Salminen

Jyväskylän keskusta-alueelle on vuosien saatossa muodostunut luonteeltaan kolme erilaista aluetta. Kävelykatu ympäristöineen muodostaa populaarikulttuurin ja kaupan keskuksen, yläkaupunki taas on ilmapiiriltään boheemimpi. Alueiden väliin on kasvanut kulttuurin saareke museoineen, teattereineen ja käsityöliikkeineen.

– Luontaisesti syntynyttä jakoa ei ole syytä pyrkiä väkisin muuttamaan, vaan parempi on tukea alueiden omintakeista kehittymistä, sanoo asemakaava-arkkitehti Anne Sandelin.

Kaupunkisuunnittelutoimistossa on luonnosteltu visiota Jyväskylän keskustasta.

– Toiveemme on, että visio antaisi pohjaa uudenlaiselle kehittämisajattelulle, joka ei ratkaise kaikkea tässä ja nyt vaan luo linjoja tulevaisuuteen, sanoo Sandelin.

Arkkitehdit ja virkamiehet eivät yksin tee mitään.

– Alueiden kehittäminen on yhteistyötä kaikkien toimijoiden kesken. Siinä ovat mukana kaupunki, liike-elämä, alueen asukkaat ja kaikki aluetta käyttävät. Etenkin kävelykadun ympäristössä liike-elämä on jo lähtenyt innokkaasti mukaan suunnitteluun ja toteutukseenkin, sanoo Sandelin.

Vision tavoitteena on erillisten hankkeiden ohjaaminen yhteen, yhteisesti hyväksyttyyn suuntaan ja vahvistaa eri alueiden identiteettejä.

– Aikaisemmin yrityselämä veti asukkaita, nyt tilanne on päinvastainen. Yrityselämä hakeutuu sinne, missä ihmiset viihtyvät. Omaleimaisuudella ja viihtyvyydellä on merkitystä myös talouden kannalta, muistuttaa Sandelin.


Turisteina kotikaupungissa

– Yhteiskunta muuttuu, elämäntavat muuttuvat. Ihmiset hakevat elämyksiä, sanoo Sandelin.

Esimerkkinä hän mainitsee vaikkapa päivittäiset ruokaostokset. Maitopurkit ja leivät voidaan tilata suoraan kotiin, ja shoppailu on elämyksellistä vapaa-aikaa.

– Asukkaat haluavat olla ikäänkuin turisteja omassa kaupungissaan. Eräänlainen luova luokka lähtee etunenässä liikkeelle ja vetää suunnannäyttäjänä muita perässään, pohtii Sandelin.

Se ei tarkoita sitä, että keskusta-alue olisi elitistinen juppila. Toisaalta Sandelin vertaa tulevaisuuden kaupunkikeskustaa huvipuistoon, jossa on elämää, toimintaa ja mahdollisuuksia vuorokaudet ympäri. Kuollutta tai tyhjää hetkeä ei ole.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 60