Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä prepo
#2380
Tuli vietettyä kesäloma kotiseudulla Pohjois-Karjalassa. Maakunnan keskuksessa Joensuussa kerkesin yhtenä iltana tehdä iloksenne pienen kuvauskierroksen. Kuvien tekninen taso ei ilta-auringon valossa otettuna ole mikään hirmu hyvä :D

Tässä on aluksi Suomen suurin puurakennus, Joensuu-areena

Kuva
Kovin puiselta se ei ulkoa päin näytä, suuri kokokaan ei kuvissa hahmotu ihan helposti (vrt. alemmassa kuvassa keskellä ovet).

Kuva

Joensuun yliopistokampus sijaitsee areenan vieressa, kuvassa 80-luvulla rakennettu Carelia-sali.
Kuva

Moneen kehtaan laajennetun kampuksen rakennukset on saman tyylisiä punatiilisiä, tässä rakenteilla jokin lisäosa.
Kuva

Kampusta edelleen, aukiolla Kain Tapperin teos "Alkukivet".
Kuva

Purkutuomion saanut koulurakennus. Tuli halvemmaksi rakentaa uusi kuin korjata 60-luvun homeinen rakennus.
Kuva

Lisää kouluja.. tai tämä on nykyään taidemuseo. Rakennuksessa on toiminut aikoinaan Suomen toiseksi vanhin suomenkielinen oppikoulu.
Kuva

Monista keskustan kaduista on hankala saada kuvia kadunvarren puurivistöjen takia.
Kuva

Keskuskuja torin reunalla. Ydinkeskustan ilme on kohentunut merkittävästi viime vuosina kävelykeskustan rakentamisen myötä.
Kuva

Keskusta elävöitynee myös uuden korttelin kokoisen liikekeskuksen rakentamisen myötä. Torin toiselle laidalle on lisäsi tulossa uusi Carlsonin tavaratalo.
Kuva
Kuva

90-luvulla rakennettu "Metropoli"-liikekeskus.
Kuva

Niskakatu.
Kuva

Kävelykatu. Oikealle valmistumassa elokuvateatterikeskus. Onneksi säästivät myös sen viereissä olevan elokuvateatteri Tapion (keltainen rakennus keskellä).
Kuva

Kaupungintalo, arkkitehti Eliel Saarinen.
Kuva

Rantakadun säilyneitä puutaloja.
Kuva
Kuva

Itärantaa ja Niinivaaran kaupunginosaa Penttilän sillalta.
Kuva
Kuva

Pielisjokea ja Länsisilta. Keskusta on vasemmalla puiston takana.
Kuva

Tikkamäentien suosittuja 50-luvun taloja ja modernimpaa rakennuskantaa.
Kuva

Kaupungin massiivisimpia rakennuksia on 50-luvulla rakennettu Suomen ensimmäinen keskussairaala Niinivaaran laella. Wikipedia väittää, että rakennus näkyy aina Kolille saakka (enpä ole koskaan älynnyt katsoa siellä käydessä). Matkaa on linnunteitse yli 50 km.
Kuva
Kuva

Betonibrutalismia edustava edustava vesitorni.
Kuva

Aittaranta. Tämän teollisuusrakennuksen paikalle on suunnitteilla uusi asuinalue, johon kuuluu 14-kerroksinen asuintorni
Kuva

Eteläinen keskusta (jossain puiden takana), jälleen Penttilän sillalta kuvattuna. Vasemmalla takana joen suu (josta Joensuu arvatenkin on saanut nimensä) ja Pyhäselkä.
Kuva

Puutalo Rantakadulla
Kuva

Keskustan ruutukaava-alueesta varmaan 90% on oikealla olevan talon kaltaisia 60-80-luvun "kenkälaatikkotaloja". Ne on yleensä rakennettu tonteille lähiömäisesti n. 10 metriä kadunreunasta, verhoiltu tiilellä ja kerroksia on 3 tai 4 (ilmeisesti siksi ettei olisi tarvinnut rakentaa hissejä, sittemmin johinkin taloihin on isolla rahalla rakennettu hissi jälkikäteen)
Kuva

Kauppakadun eteläpäätä.
'Kuva

Ev. lut. kirkko. Ortodoksikirkko jäi tällä erää kuvaamatta.
Kuva

Vivi Lönnin suunnittelema koulurakennus (nyk. Vapaaopisto)
Kuva

Vielä takaisin torin laidalle, joukkoliikennekaduksi muutettu Siltakadun pätkä.
Kuva
Kuva

Joku vuosi sitten rempattu 60-luvun liiketalo
Kuva

Nk. Pielisjoen Linna Ilosaaressa. Kaupungin vanhin kivirakennus (1851).
Kuva
Avatar
tekijänä OlliMolli
#2381
Kiitoksia vaan hienosta Joensuun esittelysta. :)

Joensuun arena on kyllä muuten hienon näköinen. Olet kyllä oikeassa siinä, että kuva hieman vääristä rakennuksen suhteita. Muutenkin Joensuu näyttää ihan kivalta. Olen itse käynyt siellä viimeksi niin kauan sitten, että en oikein enää muista. Siltakatu kuvasi on muuten oikein mukavan tunnelmallinen tietyllä tavalla vaikka räpsy-kuvasta onkin kysymys. :) Mukavaa, että ihmiset ovat lopultakin ruvenneet taas tekemään kunnon ketjuja tänne. Lisää vaan tulemaan.

P.S kaupungintalo on magee. 8)
Avatar
tekijänä H.C.
#2383
Jeh! Kiitos vaan minunkin puolesta esittelystä, mukava nähdä tämäkin kaupunki. Ja kuten Moolio totesi on hienoa että näitä eri kaupunkien esittelyjä on saatu tänne :). En muista käyneeni koskaan Joensuussa, mutta kuvien perusteella ihan mukavan näköinen paikka! Taka-vuosien uusnatzi ongelmat taitavat myös olla jo historiaa.
tekijänä Jape
#2385
Itse kävin ko. kaupungissa elämäni ensimmäistä kertaa pari viikkoa sitten, yllätys oli jonkinmoinen. Odotin kaupungin olevan sellainen, millainen se muutamassa kotimaisessa elokuvassa kuvataan - vihoviimeinen peräjunttila, rokkareita jotka vetävät bisseä kalsareissa, varsinainen pillurallikulttuurin tylsä ja eloton tyyssija. Sen sijaan kaupunki oli Suomen mittapuulla hyvinkin viihtyisä rehevine puistokatuineen. Keskustan kävelykatukaan ei paha ollut, kirkot olivat hyvin kauniita. Lisäksi kaupungista löytyi paljon todella kivan näköiseksi rempattuja 50-lukulaisia taloja. Kaupungintalo taattua Saarinen-laatua.

Tämä voisi vähän terävämpänä ja vähemmän sameana olla loistava panoraamakuva, tuollaisenaankin se pomppasi muiden seasta silmiin
Avatar
tekijänä prepo
#2391
Kyllä Joensuu kesäisin ihan viihtyisä on kun rumimmat talot on puiden takana piilossa :D
Keskusta on talvellakin ihan mukava kun kävelykatu on lämmitetty.
Taka-vuosien uusnatzi ongelmat taitavat myös olla jo historiaa.
Kyllä joo. Silloin joskus 90-luvun puolivälissä niistä paljon uutisoitiin. Kaikin puolin typerää toimintaa. Onnistuivat ne nahkapäät pilaamaan kaupungin maineen vuosiksi.

Tuossa vielä muutama kuva:

Kirjasto, rakennettu 90-luvun alussa.
Kuva
Kuva

Kovin edustavaa kuvaa en saanut Tiedepuistosta. Sitäkin taitavat laajentaa parhaillaan.
Kuva

Jos jollain muullakin on Joensuu-kuvia, niin tätä ketjua voi jatkaa.
tekijänä Toni
#2427
Vallan positiivinen yllätys, kiitos että jaksoit laittaa nämä kuvat. En ole koskaan tainnut käydä tässä kaupungissa ja maineen takia odotin oikeastaan melko toisenlaista paikkaa. Kaupungintalo ja luonto ympärillä ovat kyllä hienoja. Kaupungin koon ja yliopisto-opiskelijoiden ansiosta keskustasta taitaa löytyä ihan jonkinlaista elämääkin? :)

Tuo 60-lukulaisen rakennuksen purku lämmittää sydäntäni. Toivottavasti sama kohtalo lankeisi useammankin saman ikäisen talon kohdalle. :twisted:
Avatar
tekijänä prepo
#6486
Muutama kesälomalla räpsäisty uusi kuva:

Kaamea kauppahalli
Kuva

Pankkeja ja posti
Kuva

Talo jostain 80-90-luvulta
Kuva

Opiskelija-asuntoja, rakennettu 1997. Tuo pyöreä lasikulma ja ranskalaset parvekkeet on hienoja, mutta suurelementit saumoineen ei niinkään.
Kuva

Keskustaan on viime vuosina rakennettu paljon opiskelija-asuntoja ja niistä on kova kysyntä:
Kuva

Säilyneitä puutaloja:
Kuva
Kuva

Joukkoliikennekatu:
Kuva

Taidemuseo on remontissa - hyvä, tuo entinen punainen väri 60-70-luvulta ei kyllä ollut kovin edustava.
Kuva

Täydennysrakentamista - taisi olla jotenkin niin, että tontin taloyhtiö rahoitti suuren julkisivu/peruskorjausremontin rakentamalla matalan liikesiiven päälle uuden asuinkerrostalon.
Kuva

Kaupungintalo:
Kuva

Anttila:
Kuva

Taloja Niinivaarasta:
Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä satama
#6492
Kävin kaksi kk sitten Joensuussa ja täytyy sanoa, että pidin kaupungista todella paljon. Kaikkista taloista oli pidetty tavattoman hyvää huolta ja keskusta oli tiiviisti rakennettu. Myös modernin arkkitehtuurin laatu oli keskivertoa huomattavasti parempaa, ainakin verrattaessa siihen mitä itse olen muissa kaupungeissa nähnyt. Tuossa kaupungissa ymmärretään kaupunkikuvan päälle.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#6556
Selasin läpi kuvatiedostojani ja törmäsin näihin heinäkuussa Joensuusta ottamiini kuviin. Olen itse asunut viimeksi sanomalehti Karjalaisen ilmestymisalueella vakituisesti vuosituhannen vaihteessa ja silloin puutalojen säilyttämisestä käytiin kovaa käden vääntöä. Eikö asiaan ole saatu vieläkään ratkaisua? Tämä talo näyttäisi edelleen odottavan päätöstä suuntaan tahi toiseen.
Kuva

Kuva

Kuvasin myös tämän purettavan puutalon. Tiedätkö mitä tilalle on aiottu rakentaa? Tonttihan sijaitsee kuitenkin senverran keskeisellä paikalla että paikalle voisi ajatella tulevan myös liikehuoneistoakin tms. Se ei ole ollenkaan hassumman näköinen, luulisi ettei sitä ihan kevyin perustein pureta.
Kuva
Ajattelin että jos siihen tulee taustalla näkyvän kaltainen kolmekerroksinen pelkkä asuintalo niin turhaan purkavat. Minusta siinä rumennettaisiin kaupunkikuvaa liian pienen saavutettavan hyödyn takia. Tämä silti vaikka kannatan ehdottomasti keskustojen asuntorakentamista.
Kuva
Kaikkista taloista oli pidetty tavattoman hyvää huolta ja keskusta oli tiiviisti rakennettu. Myös modernin arkkitehtuurin laatu oli keskivertoa huomattavasti parempaa
Tämä pitää silti ehdottomasti paikkansa. Mulle itselleni Joensuu on todella tuttu paikka eikä sitä aina katso ns.sillä silmällä . Nyt kun olen ollut kauemmin poissa sieltäpäin on ollut helppo nähdä asiat missä siellä on onnistuttu. Esim. ruutukaavan toimivuus siellä on kaikissa suhteissa parempaa kuin Oulussa. Kaava on kummassakin paikassa suunnilleen samankokoinen. Tietenkin Oulussa on 70 000 asukasta enemmän joka varmasti vaikeuttaa vanhan keskustan mukauttamista nykytarpeille mutta väistämättä tulee myös mieleen että ei vain olla viitsitty tehdä mitään muuta kuin ottaa lisää verorahoja alueelle muuttavilta ihmisiltä tekemättä itse kaupungille paljon mitään. Vuoden -90 jälkeen Oulun väkiluku on lisääntynyt 30 000. Joensuu on kasvanut myös (en tiedä lukuja) mutta selvästi kuitenkin. Ero onkin tässä: Joensuun keskusta on laitetun ja huolitellun näköinen kun Oulussa vaikuttaa ettei edes taloja ole viitsitty maalata. Tämä on tietenkin kosmeettista mutta kertoohan se myös miten paljon keskustaan(jonka pitäisi olla tärkein kaupunginosa) on panostettu. Joensuu on tässä suhteessa onnistunut, Oulu ei.
tekijänä mindeye
#6558
Iggy.P kirjoitti:Selasin läpi kuvatiedostojani ja törmäsin näihin heinäkuussa Joensuusta ottamiini kuviin. Olen itse asunut viimeksi sanomalehti Karjalaisen ilmestymisalueella vakituisesti vuosituhannen vaihteessa ja silloin puutalojen säilyttämisestä käytiin kovaa käden vääntöä. Eikö asiaan ole saatu vieläkään ratkaisua? Tämä talo näyttäisi edelleen odottavan päätöstä suuntaan tahi toiseen.
Tuon ja vieressä olevan talon kohtalo pitäisi selvitä lähiaikoina. Suunnitelma olisi, että kaupunkin myy tuon Suvantokadun varrella oleva Surakan kivitalon ja korttelin kulmassa Rantakadun puolella oleva asuinrakennuksen ja pihapiiriin kuuluva aittarakennuksen rakennusfirmalle, joka restauroi ne kuntoon..
Tuo talo kaiketi kunnostetaan toimisto- ja erikoistavaran myymälän käyttöön. Sama rakennusfirma rakentaa viereen 100-huoneisen omatoimihotellin ja sen rakentamisen pitäisi alkaa syksyllä. Maanantaina taas alkaa asuin/liikekerrostalon rakentaminen tuon kys. talon viereen.

Kuvasin myös tämän purettavan puutalon. Tiedätkö mitä tilalle on aiottu rakentaa? Tonttihan sijaitsee kuitenkin senverran keskeisellä paikalla että paikalle voisi ajatella tulevan myös liikehuoneistoakin tms. Se ei ole ollenkaan hassumman näköinen, luulisi ettei sitä ihan kevyin perustein pureta.
Siihen pitäisi tulla NCC:n rakentama kerrostalo. Kuulemma tuo puutalo olisi ollut heikkokuntoinen, mutta se taisi ollakin rakennusfirman mielipide. Se oli ennen jonkun yksityisen omistuksissa, mutta myi sen NCC:lle. Siihen tulee sellainen perinteinen 4-kerroksinen kerrostalo, joten tuskin mitään huikeaa on odotettavissa. Sitä en tiedä tuleeko liiketiloja, mutta luulisi ainakin, koska tuohan on vain korttelin päässä kävelykadusta ja tulevasta kauppakeskuskorttelista.
Avatar
tekijänä Klazu
#9403
En ole aiemmin tähän ketjuun kirjoittanut, mikä on suuri SÄÄLI, mutta hyvin ovat edelliset kirjoittajat aihetta sivunneet ja hyvät kuvat meille tarjonneet. Tässä tuoreita kuvia eiliseltä. Moni projekti on edennyt viimeisen vuoden aikana huimasti ja monia muitakin on suunnitteilla. Kaupungilla on menossa kova draivi ja Joensuussa rakennetaan kaupunginasukaslukuun nähden kaiketi eniten koko Suomessa!

Rautatieasemalta saavutaan keskustaan Pielisjoen yli. Keskustan puolella tulijaa tervehtii mm. Sokoksen tavaratalo. Tavaratalon parkkihallia (ei kuvassa) on tarkoitus lähivuosina korottaa uudella kerroksella. Myös itse tavaratalon korottamisesta on ollut pientä kiinnostusta. Nykyisin Sokos on viereistä Sokos Hotel Vaakunaa kerroksen matalampi:
Kuva

Joensuun sangen suuren torin pohjoispää. Kuvassa melkeinpä kaikki (vitsi, vitsi) umpikorttelit kaupungissa:
Kuva

Torin reunustaa hallitsevat 8-kerroksiset kerrostalot. Oikealla 50-luvulla rakennettu "Pankkitalo" ja vasemmalla 2002 valmistunut asuinkerrostalo, jonka sisuksissa on pieni "kauppakeskus" Torin Helmi. Mielestäni talot sopivat pareina keskustaan. Talojen välistä kulkee kävelykadun lämmittämätön haaran pätkä jonka päässä on Taidemuseo:
Kuva

Torin pohjoislaidan rakennukset ja kävelykadun poikittainen kahden korttelin mittainen lämmitetty osuus. Näiden talojen julkisivun takana rakennetaan hetken kuluttua esiteltävää korttelin kokoista kauppakeskus Iso Myy:tä:
Kuva

Kun päätään kääntää edellisestä kuvasta oikealle, näkee Torinkadulla meneillään olevan myllerryksen. Sokoksen kortteliin valmistuu juuri uusi asuin- sekä liikekerrostalo. Tähän rakennukseen sijoittaa mm. Coffee House. Ilahduttavasti taloon on tehty umpikorttelin mahdollisuus, sillä Sokos Hotel Vaakunaa on suunnitelmissa laajentaa nykyisen parkkipaikan päälle/tilalle aina tätä taloa vasten saakka. Tällöin Torikadusta muodostuu näyttävä urbaani katu:
Kuva

Valmistuva Torikadun rakennus ei ole järin edustava edestä. Itseäni harmittaa joensuulaisittain tyypillinen porrastus kerrosmäärissä toisen siiven ollessa vain 5-kerroksinen:
Kuva

Kauppakeskuksen pohjoispäässä työt ovat vielä kesken. Kauppakeskuksesta tulee valmiina kävelysilta oikean puolen kauppakeskus Metropoliin:
Kuva

Kauppakeskuksen ytimessä työt ovat vielä pahasti kesken, eikä tulevia promenaadeja pysty vielä hahmottamaan. Rakennuksesta on tarkoitus tulla sisältä 2-kerroksinen reunojen ollessa korkeahkot viisi kerrosta. Kauppakeskuksen katolle tuleekin käsittääkseni vehreä sisäpiha 3-5 kerrosten asukkaille. :!:
Kuva

Kauppakeskuskortteliin kuuluva "Kauppiaidentalo" tulee kaiketi saamaan parhaimmassa tapauksessa vain yhden lisäkerroksen. Syynä naapuritalon NIMBY:t näköaloineen sekä joensuulainen vanha narina vanhan suopohjan kestämättömyydestä ja jälkipaalutuksen kalleudesta. Tästä nurkasta voi tulla valmistuvan kokonaisuuden rumin osa:
Kuva

Vuonna 2005 valmistunut 6-kerroksinen asuin- ja liikekerrostalo kätkee sisäänsä myös 3 elokuvasalia. Talo näyttää symmetriseltä ja nätiltä sisäpihalta, mutta ulkopuolelta se on jotenkin oudon mallinen:
Kuva

Joensuun kävelykatu alkaa/päättyy Anttilan kulmalle kuljettuaan kolme pitkää korttelia etelä-pohjois suunnassa. Tässä kävelykadun vilkkain osuus:
Kuva

Sisäänkäynti 4-saliseen vuonna 2005 valmistuneeseen Elokuvakeskus Tapioon (Joensuun ainoa elokuvateatteri). Vanha ja suojeltu Tapion rakennus on restauroitu täysin ja jätetty paikalleen. Sisällä toimii elokuvakeskuksen 2. sali:
Kuva

Vanha Säästöpankin talo kiinnittyy Tapioon ja katunäkymää:
Kuva

Korttelin kokoisen kauppakeskuksen rakentaminen keskelle kaupunkia on hyvin vaikeaa, sillä kokonaisuuteen sulautuu monta hyvin erilaista ja aiemmin erillään sijainnutta rakennusta. Lisäksi kaikkien rakennusten kaupat pitävät ovensa auki koko rakentamisen ajan. Vielä on vaikea arvioida miten esimerkiksi tämä (rumahko) kerrostalo sulautetaan kokonaisuuteen:
Kuva

Tämä juuri valmistunut osa kauppakeskusta on mielestäni TODELLA tyylikäs ja moderni (ja siinä on joensuulaisittain ihkut 6 kerrosta!). Rakennuksessa sijaitsee kauan kaupunkiin odotettu H&M, joka on hieman Kuopion vastaavaa isompi (oma perstuntuma). Aiemmin ostosmatkailu Joensuusta suuntautui Kuopioon, mutta suunta voi jopa muuttua tulevaisuudessa, sillä Joensuussa rakennetaan todella huimasti yritystiloja:
Kuva

Torin etelälaidalle valmistuu pian Carlsonin ja Halosen "muotitavaratalo". Yläkertaan tulee toimistotiloja. Rumahko rakennus täydentää viimeisen torin laidan tyhjän paikan. Aiemmin paikalla oli hiekkaparkkipaikka. Rakennuksella on Ison Myyn tapaan oma parkkihalli, mutta kumpaankin rakennetaan myös valmius kävelytunnelille suunnitteilla olevaan toriparkkiin:
Kuva

Carlsonin taakse on aloitettu asuinkerrostalon sekä itsepalveluhotellin rakennustyöt. Talosta tulee 4-kerroksinen. Erittäin harmillisesti talot EIVÄT tule yhteen vaan keskustaan syntyy jälleen uusi avokortteli. Tämä on kummallista, sillä kummatkit uudistalot rakennetaan samaan aikaan, joten sovittamisongelmia ei olisi ollut. Asia voi liittyä myös kävelykujan/-käytävän rakentamiseen takana sijaitsevaan Taitokortteliin:
Kuva

Eteläpäässä kävelykatu alkaa Citymarketin kohdalta. Eteläpään erikoisuus on parkkitalo, jonne ajetaan kävelykadun kautta. :!: Tämä kummallisuus kuitenkin poistuu, kun taloon rakennetaan uusi ramppi takakautta:
Kuva

Joensuun kävelykatua pohjoiseen päin torin kulmalta:
Kuva

Kävelykadun vilinää iltavalaistuksessa:
Kuva
Avatar
tekijänä Klazu
#9410
Lisätään vielä Joensuun aiheeseen, kun kerta noita kuvia eilen kertyi.
Ensiksi Joensuun "silhuetti" tällä hetkellä vuokralla olevan ylimmän kerroksen opiskelija-asuntomme parvekkeelta. Kyseessä on heinäkuussa valmistunut aiemman postaajan yhdessä kuvassa näkynyt 5-kerroksinen uudisrakennus. Kuten kuvasta näkyy, on Joensuun keskusta pääasiassa 4-kerroksista matalaa rakennusta, jonka yläpuolelle nostokurkien on helppo nousta. Etuoikealle lisää ~5 vuotta vanhoja opiskelija-asuntoja:
Kuva

Pienenä täydennyksenä edelliseen viestiin kuva Torikadun uudisrakennuksesta sisäpihalta (kuva otettu Sokoksen parkkitalon katolta):
Kuva

Kauppakeskus Iso Myyn työmaan etelälaitaa. Hyvänä esimerkkinä vaikeasti sovitettavasta kokonaisuudesta suojeltu vanha Kahvila Matildan rakennus jätettiin paikalleen ja näin kauppakeskuksessa on "kolo". Mielestäni rakennus olisi pitänyt siirtää toiseen paikkaan, sillä kokonaisuudesta tulee sekava näin:
Kuva

Ihanaa pelkästään uudisrakennuksen täyttämä kauppakeskuksen pohjoisosa:
Kuva

Syyskuussa valmistunut yliopiston kampuksen viimeisen laajennus "Aurora II". Talossa toimii YTHS ja sijaitsee mm. rehtorin toimisto yläkerran pronssisessa kopissa. Mielestäni rakennus sopii sangen hyvin paikalleen, mutta en valitettavasti pysty lähettämään muita kuvia tätä tukemaan. Ensi kerralla sitten:
Kuva

Joensuun Tiedepuiston 3B-laajennus on valmis. Laajennus lisäsi huomattavasti tiloja ja sen yhteyteen rakennettiin 10-kerroksinen torni:
Kuva

Torni on todellakin erikoisesti pelkkä porraskäytävä, jota pitkin pääsee nauttimaan maisemista yli Joensuun. Valitettavasti en päässyt käymään ylhäällä tällä kertaa. Torniin tulevat kiinni myös yritysten valomainokset:
Kuva

Laajennusosa on viisikerroksinen ja ylimmän kerroksen valloittaa kokonaan uusi työympäristö nimeltään Network Oasis. Ideana on tarjota huippumoderneja työtiloja vuokralle vaikka vain tunniksi. Ideana on myös luoda eräänlaista brainstormingiä eri alojen toimijoiden kesken yhteisillä tiloilla:
Kuva

Tornin ulkoasusta voidaan olla monta mieltä, mutta minusta erikoinen lasiratkaisu on ihan siisti:
Kuva

Cooli näkökulma valmistuneeseen torniin:
Kuva

Sisällä ulkoasu noudattaa 2B-laajennuksen tyyliä käyttäen paljon puupintoja:
Kuva

Alakertaan valmistui uusi Ravintola Puisto, joka on Tiedepuiston toinen ravintola. Ravintola helpottaa huomattavasti pääravintola Corellin toimintaa ruuhka-aikoina. Puistosta ei saa opiskelija-alennusta ruoasta, Corellista saa:
Kuva

Laajennuksen sisäpihanäkymä:
Kuva

Vuonna 1990 perustetun Tiedepuiston vanhin osa ja pääsisäänkäynti. Tiedepuistossa sijaitsee lukuisia yrityksiä sekä Joensuun Ammattikorkeakoulun tiloja. Myös oma Joensuun Yliopiston tietojenkäsittelytieteenlaitos sijaitsee rakennuksessa. Yhteinen sijainti antaa huomattavia synergiaetuja:
Kuva

Laitan joskus muita kuvakulmia tästä sangen suuresta ja modernista kompleksista.
Avatar
tekijänä satama
#18196
Ei mitään uusia katunäkymiä eikä muutenkaan hienoja kuvia, mutta postaampa silti.


Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Itä-Suomalaista huumoria.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Valotus menny seuraavissa kuvissa perselleen, mutta kyllä näistä vielä selvää saa.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Paikallinen "maatahipoja".

Kuva

Kuva

Kuva
Tää oli hauska. Iris Pub meets Space Odyssey 2001.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Mulle tulee tästä vahvasti mieleen joku amerikkalainen presbyteeniyhteisön kirkko.

Kuva
Pieni juttu mutta iso tunnelma. Hiekkateitä keskusastan alueella! Sitä on kaupungissa asuessa helposti unohtaa miltä tuntuu astella pehmeä maan jalkojen alla.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tämmöstä oli Joensuussa. Kuvat on otettu joskus kello yhdeksän aikaan illalla ja taisi samalla olla joku pyhäpäivä, en muista tarkalleen.
Avatar
tekijänä Kantti
#18198
Olipa viihtyisä tuokio Prepon kesänlämpimiä Joensuu-kuvia taas katsellessa, Sataman nostettua sen vaihteeksi esiin. Prepon kuvat ovat tasaisen kivoja ja esitteleviä kuvia, näistä nyt postatuista Sataman kuvista katselin muita kauemmin seuraavia kuvia:
Vaikuttava teatraalinen rajaus ja värit.
http://i32.photobucket.com/albums/d23/t ... uu-155.jpg

Riittävästi etualaa joka johdattaa katsojan itse kuvaan. Taustan hienot pilvimuodostelmat tekevät kuvan siksi mikä se on.
http://i32.photobucket.com/albums/d23/t ... uu-073.jpg

Tässä rakennuksessa toi vähän lasiseen säilyketölkinvihreään vivahtava kulmakompositio on kiinnostava piirre.
http://i32.photobucket.com/albums/d23/t ... uu-075.jpg

Ompas erityisen suloinen pieni kivirakennus :!:
http://i32.photobucket.com/albums/d23/t ... uu-107.jpg
Avatar
tekijänä SamuXe
#38846
Ton "suloisen pienen" kivitalon viereen rakennetaan 3 - 5 kerroksista tiivistä korttelia :( menettää varmaan osittain huomiotaan mutta se entinen kylläkään ei kovin hieno ollut.

Ja kyllähän täällä viihtyy!!
Joensuutakin kuitenkin rakennetaan kovaavauhtia enimmäkseen ajatellen penttilänrantaa ja ukonniitylle (vehkalahteen) on tulossa iso asuinalue + monia monia muita.
Ja kaiken lisäksi Kuopiontien rakentaminen 4 kaistaiseksi. Tuntuu pikkuhiljaa ihan kookkaalta kaupungilta :D vaikka ei suomen suurimpiin kuulukkaan. Ja onhan tänne väkeätullut ja tietenkin kuntaliitokset lisää väkeä + keskustaanmuuttoa.

Ja satuin löytämään kuvia kaupungin alueelta :)
Tässä muutamia kuvia viime syksyltä:

Kuva
Keskustan Isomyy-Anttila kävelyputki.

Kuva

Kuva
Elokuva teatteri tapio (5 salia)

Kuva
Isomyyn palkkeja

Kuva

Kuva
Tähtitorni ja penttilänrantaa

Kuva
Tähtitorni ja penttilänrantaa

Kuva
Tiedepuisto

Kuva

Kuva
Joensuun areena (suomen suurin puurakennus)

Kuva
Ja muutama kuva niinivaaralta.

Kuva

Varmaan tässä loppukesästä teen penttilässä kierroksen kunhan tuohon tähtitornin eteen valmistuu toinen 8 kerroksinen ja tivareita 3 ja paljon paljon muuta kerrostaloa :)