Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä eskimo
#72444
Penttilänranta
Joensuussa rantarakentaminen etenee kysynnän mukana muutama talo vuodessa. Penttilänrantaa toteutetaan vielä 20 vuoden ajan.

Kuva

Tähänastinen näyttää hyvältä ja seuraavaa vaihetta kaavoitetaan Arkkitehdit Anttila ja Rusanen Oy laatiman kaavarungon pohjalta.
Kuva

Kuva

Penttilänrannan puukerrostalojen esitekuva
Kuva
lähde Joensuun kaupungin web-sivut
Viimeksi muokannut eskimo, 22.02.15 14:25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä hmikko
#72448
(Nuo kuvan mustakeltaiset puukerrostalot ovat valmistumassa Helsingin Pukinmäessä. (eskimo otti kuvan pois edeltä.))

Melkonen kivikenttä tuossa ekassa ilmakuvassa vanhan talon ympärillä. Tulee taas mieleen, että ulkotilojen suunnittelua ei kerta kaikkiaan osata, tai sitten nää on täysin alistettu jollekin lumiauralle ja varjostusnormille.
Avatar
tekijänä Klazu
#72457
Kiitos viestistä, eskimo. Penttilänrantaan nousee tosiaan muutama kerrostalo vuodessa ja jo nyt se on kasvanut mukavaksi keskustan laajennukseksi Pielisjoen etelärannalle. Aluella tulee joka vuosi käytyä katsomassa mitä uutta sinne on ilmestynyt. :)

Joensuussa olisi niin paljon potentiaali rakentaa Pielisjoen varrelle hieno ja yhtenäinen Penttilänrannan pyöräilytie koko kaupungin matkalta. Olisi mukavaa olla sellainen 20 kilometrin mittainen ympyräreitti, mitä polkea. Osan matkaa on jo pyörätie, mutta tekemistä olisi paljon ja en usko että kukaan joenrantatontin omistava sallisi julkista pyörätietä rannassaan.
Avatar
tekijänä Tande
#72458
Mitenkä Joensuulla yleensä menee? Väkiluku on on kasvanut tasaisesti, vaikka Pohjois-Karjala muuten on maan pahinta rakennemuutos- ja muuttotappioaluetta.