Sivu 1/1

Itämerentori

Lähetetty: 14.01.22 22:07
Kirjoittaja hmikko
Lautakunnan listalla esitetään suunnitteluvarausta Exilion Real Estate I Ky:lle. Haluavat rakentaa Itämerentorniin elintasosiiven. Havainnekuvankin ovat teettäneet Arkkitehtitoimisto Sarcilla.

Varausehtojen mukaan tilojen täytyy olla toimistoa ja katutason liiketilaa, asuntoja ei sallita. Jonkun verran yllättävää, kun hoikille toimistotorneille ei hirveästi ole ollut kysyntää.

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki ... _Kylk_2_El

Kuva

Re: Itämerentori

Lähetetty: 14.01.22 23:26
Kirjoittaja Pyöröovi
Koko Itämeren"tori" kaipaisi uudistamista. Ihmeellistä hukkatilaa, jossa kukaan ei viihdy edes kauniilla säällä. Kun Ruoholahden asukkailta kysyy alueen huonoista puolista, katseet tuppaavat kääntymään Itämerenkadun puoleen...

Re: Itämerentori

Lähetetty: 15.01.22 01:39
Kirjoittaja JamoL
Yksi syy epäviihtyisyyteen varmaan on että Porkkalankatu pauhaa "Torin" takana, ja aukio on melko tuulinen.

Jos uusi rakennus sulkee torialuetta ja tuo liiketilaa sen laidalle, suunta on ainakin oikea. Muutenkin ehdotuksesta on vaikea keksiä haittapuolia. Ehkä tilaa voisi rajata vieläkin enemmän, jos jotain saisi toivoa.

Re: Itämerentori

Lähetetty: 15.01.22 11:13
Kirjoittaja veka
Tietoja uudesta sivutornista ei vielä ole, mutta kuvasta voi laskea kerroksien määräksi 24 eli kahdeksan lisää. Yhtä monta kerrosta on tulossa myös Royal Centerin hotellitorniin Jätkäsaaressa, ja samaa kerrosmäärää on vilauteltu myös Jätkän keskuskorttelin korkeimpaan torniin. Tämä näyttäisi olevan uusi normaali noilla kulmilla Etelä-Helsingissä. Pitäisköhän myös Clarionin ryhtyä nyt puuhaamaan uutta korkeampaa lisäsiipeä laidalleen? Jos ei kerralla saa haluamaansa kerrosmäärää, niin ehkä hivuttamalla samaan tapaan kuin Itämerentornissa.