Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
Avatar
tekijänä Raksa
#103491
Keskelle Helsingin keskustaa ehdotetaan uutta siltaa – 140 metriä pitkä silta kulkisi keskellä kulttuurimaisemaa
Kuva
Uusi siltayhteys kulkisi aloitteen mukaan Kaisaniemen puistosta Siltasaarenkärkeen.

Kaupunkiympäristölautakunnan tekemän selvityksen mukaan sillan kustannukset olisivat noin 4–8 miljoonaa euroa minkä lisäksi ympäristön muokkaustarpeet toisivat lisähintaa arvion mukaan 3–6 miljoonaa.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008438164.html

Monesti miettinyt että siinäpä olisi looginen paikka sillalle
Avatar
tekijänä Tande
#103495
Todellakin looginen paikka sillalle ja monet harrastajakaupunkisuunnittelijat noille tienoille ovatkin sitä piirrelleet. Kannatetaan. Kaisaniemenranta on sijainnistaan huolimatta eräänlaista "ydinkeskustan takapihaa" ja Pitkänsillanrannalla (piti ihan hakea nimi) pöhinää ei ole tainnut koskaan juuri ollutkaan. Hyvä oikoreitti työmatkalaisille, matkailijoille ja lenkkeilijöille. -Ihmisvirtaa alueen yrityksille. Kaupunkikuvallisesti haastaava paikka, mutta jotain Turun erinomaisesti onnistunutta kirjastosiltaa pienempi haaste kuitenkin.
Raksa tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#103497
Projekti yhdistyy erinomaisesti myös Kaisaniemen puiston uusimiseen sekä radan alittavaan pyörätunneliin. Loogisesti voisi ajatella, että baanalta tulevat pyöräilijät mielellään kulkisivat juuri sillan yli matkallaan Kallioon ja siitä eteenpäin. Projekti on mukavasti saanut alkunsa kansalaisten aloitteesta, mutta luulisi virkamiehistön ymmärtävän hiukan paremmin ihmisvirtojen päälle.
Raksa tykkää tästä
tekijänä bonk
#103501
Tuolla sillalla olisi niin positiivista seikkaa.

- Ohjaisi kevyen liikenteen pois ruuhkaiselta pitkältä sillalata.
- Ihmisvilinä elävöittäisi kaisaniemen puistoa suuresti ja tosi turvallisuuden tunnetta ympäri vuorokauden.
- Lyhentäisi tekisi turvallisemmaksi matkan rautatientorilta ympyrätalolle.

Jo nyt melkein kolmannes Kaisaniemen puiston remontin rahoista menee Kaisaniemenrannan rantamuurin korjaukseen. Samalla voitaisiin tehdä silta (toivottavasti edes perustukset sillalle). Toivotaan, että tämä ei jää vaan ajatustasolle vaan asiaa viedään eteenpäin. Ja puheet kulttuurimaiseman pilaamisesta on tyhmiä. Kaupunki ei ole museo. Tämä silta itseasiassa auttaisi suurta määrää ihmisiä, jotka eivät aiemmin olisikäyneet tuolla, nauttimaan juuri mahtavasta maisemasta.
Pyöröovi, Janne_H, Biosphere ja 1 muuta tykkää tästä