Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Raksa
#103487
Jälleen uusi jättihanke Meilahden sairaala-alueelle Helsingissä – Rakennuksen hintalappu on yli 200 miljoonaa euroa

Kuva
Husin hallitus käsittelee ensi viikolla Uuden lastensairaalan taakse suunniteltua rakennusta, johon sijoittuisivat tulevaisuudessa Husin apteekki, Meilahden keskuskeittiö ja pysäköintitiloja. Noin 210 miljoonan arvoinen rakennus tulisi huonokuntoisen hallintokeskuksen tilalle.

Hus arvioi, että uusissa tiloissa voitaisiin hoitaa entistä sujuvammin ja pidemmälle automatisoituna lääkkeiden ja ruuan valmistusta ja jakelua lukuisiin sairaaloihin. Keskuskeittiö tuottaa noin 2,5 miljoonaa ateriaa vuodessa. Hus Apteekki taas toimittaa lääkkeitä kaikkiin erikoissairaanhoidon sairaaloihin Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa.

Korkeaa hintaa selittävät osin esimerkiksi apteekin tarvitsevat steriilit tilat ja robotiikka.

Meilahdessa on menossa pitkä sarja suuria rakennustyömaita. Meilahden ympäristössä esimerkiksi valtava Siltasairaala, Tammisairaala ja Laakson uusi sairaala rakentuvat lähivuosina.

https://www.rakennuslehti.fi/2021/11/ja ... naa-euroa/
Kuvassa keskellä rakenteilla oleva siltasairaala. Uusi projekti rakentuu vasemmassa nurkassa olevan värikkään Uuden lastensairaalan viereen.
Avatar
tekijänä veka
#103490
Meilahdessa on piikki auki: Siltasairaala 295 miljoonaa, Tammisairaala 150 miljoonaa, Laakson sairaala 838 miljoonaa, Apteekki- ja keskuskeittiö- ja pysäköintirakennus 210 miljoonaa, uusi hallintorakennus ?, Lastenlinna ? Töölön sairaalan myynnistä tulee sentään plussaa 64 miljoonaa.
Raksa, Klazu tykkää tästä
tekijänä Etika
#103494
Käytännössähän tuolla rakennetaan korvaajia käsiin hajonneille sairaalakiinteistöille, joisa on luovuttu/luovutaan ympäri Helsinkiä. Aika monen kymmenen vuoden korjausvelkoja käytännössä kuitataan. Ja samalla sen terveydehuollon kysynnän kasvamisen seuraukset näkyvät.
Raksa, Purkki^ tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#103499
veka kirjoitti: 29.11.21 10:36 Meilahdessa on piikki auki: Siltasairaala 295 miljoonaa, Tammisairaala 150 miljoonaa, Laakson sairaala 838 miljoonaa, Apteekki- ja keskuskeittiö- ja pysäköintirakennus 210 miljoonaa, uusi hallintorakennus ?, Lastenlinna ? Töölön sairaalan myynnistä tulee sentään plussaa 64 miljoonaa.
Vaikutat vihjaavan, että tässä voisi olla jokin fiksu vaihtoehto? Annetaanko rakennusten kunnon heikentyä entisestään ja kurjistetaan hoitoväen tiloja? Ehkä odotellaan vahinkojen saapumista ja järjestetään lahjoitusvarat Bernerin johdolla. Suomen pitäisi olla vastuullinen maa, enkä ainakaan itse toivo tänne yhtään enempää amerikkalaista kriiseihin liian myöhään reagoivaa kulttuuria.

Toki on syytä keskustella, sopivatko uudet rakennukset ympäristöönsä ja ovatko ne kestäviä pitkällä aikavälillä. Kuten edellisessä viestissä mainittin, hankkeilla paikataan melko hätäisesti korjausvelkoja, joten kirkkaammalle visiolle voisi olla tarvetta.
Avatar
tekijänä veka
#103504
En pitänyt ollenkaan lastensairaalan näytösluonteisesta pystyttämisestä edes osin keräysvaroin. Sen sijaan näissä nyt rakennettavissa rakennuksissa on pakko vähän ihmetellä tarvetta tehdä kaikki suunnilleen kerralla.
JamoL tykkää tästä