Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Raksa
#103458
Oma ketju Töölölle, vaikkei tänne hirveän usein rakennellakaan

Newil & Bau muuntaa toimistotalon asuntokohteeksi Taka-Töölössä

Kuva
Kyseessä on 1970-luvulla rakennettu Yrittäjien talona tunnettu toimistotalo, joka muunnetaan asunnoiksi.
https://www.rakennuslehti.fi/2021/11/ne ... lsingissa/

Näyttää ainakin kuvan perusteella mukautuvan nätisti asuintaloksi. Vähän ehkä hirvittää ihan kulmassa olevien ikkunoiden näkymät suoraan naapuriin, jos siinä kohtaa ei ole rappukäytävä :lol:
veka tykkää tästä
tekijänä Tipi
#103466
Heh, täällähän sivistyy. Iso Hector on tuon nähny ja en ihmettele että laulussa itketään. Kulma on ”Gotham”, vaan kuka olisi se batman?…
veka tykkää tästä
tekijänä bonk
#103469
Vaikkei saadakkaan takaisin hienoa vanhaa jugend taloa hienoa että tuo talo korjataan. Tuo talo on vuosikymmenet pistänyt silmään ikävästi kun siitä ohi kulkee. Harvoja tuon ikäluokan ja tyylin taloista tuolla alueella. Varsinkin koska tuo talo on matalampien bensiksen ja sporahallien välissä se tulee muusta rakennuskannasta esille.

Jännityksellä jään odottamaan millainen tuosta julkisivusta tulee. Nettisivujen havainnekuvissa näyttää kadunpuolen julkisivun jäävän miltein alkuperäiseen kuntoon. Noin pienestä kuvasta ei kuitenkaan voi oikein päätellä mitään. Ehkä kun asuntojen varaaminen alkaa ensivuonna, saadaan lisää tarkempia kuvia....?
tekijänä apollonkatu
#103472
En itse jää jännityksellä odottamaan muuta kuin nykyisen bauhaus-pastissitönön lanaamista. Nykyinen nauhaikkunahirviö on ympäristöönsä täysin sopimaton matalaotsainen lähiölaatikko 70-luvulta. Paskaksi vaan ja kunnon töölöläinen arvorakennus kehiin a la töölönkatu 7, ei mitään halpaa boomer skeidaa. Virheet on hyvä myöntää ja korjata, nyt ei olla missään elementti-Hakunilassa. Tönö on aina jo lapsen silmääni näyttänyt masentavalta roskalta. Toivottavasti kukaan ei maksa preemiota manskun melusta, noesta ja neukkukuutioista. Noilla neliöhinnoilla ansaitsee parempaa. Delete.
Avatar
tekijänä MindW
#103478
apollonkatu kirjoitti: 27.11.21 04:15 Nykyinen nauhaikkunahirviö
Tartun vaan tähän, joka kiteyttää purkautumisesi asiasisällön. Mannerheimintie 76 ei ole nähnytkään nauhaikkunoita. Esimerkki nauhaikkunoista:
Kuva
Viimeksi muokannut MindW, 28.11.21 01:29. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
tekijänä veka
#103568
Kuukausi sitten ratkesi Helsinki/SAFA-vetoinen yleinen arkkitehtuurikilpailu, jossa suunniteltiin uutta päiväkotirakennusta Taka-Töölön luoteiskulmassa sijaitsevan päiväkoti Piilopirtin paikalle. Kisaan osallistui 172 suunnitelmaa, ja voittajaksi valittiin arkkitehti Petri Piirta, Arkkitehtitoimisto Piirta Oy:n laatima ehdotus. Rakentaminen halutaan liikkeelle pian (2023, valmista 2025), sillä jo nyt on uusi asemakaavaehdotus nähtävänä. Rakennuspaikka ei ole ihan mikä tahansa. Hallinnollisesti ollaan vielä Taka-Töölön puolella, mutta miljöö on selvää Meilahtea, mistä kertovat mm. ympäristön puistomaisuus, naapurin puinen huvila ja kadun toisella puolella olevat kolmekerroksiset kerrostalot.

Itselleni voittanut moderni ja leikkisä "Poks" ei oikein osunut maaliin juurikin tuon ympäristön takia. Kahlailin sitten muita kärkipäähän sijoittuneita ehdotuksia ja jätin asian vartoilemaan siinä toivossa, että saisin innostukseni nousuun. Nyt on vissiin parasta vain tottua ajatukseen, että tuommoinen sinne tulee, ja iloittava siitä. Onhan se sentään selvä parannus entiseen eli paikalla nyt sijaitsevaan päiväkotiin verrattuna.

https://www.sttinfo.fi/tiedote/taka-too ... d=69924340

Kuva

Kuva
Raksa tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#103569
Minun silmissäni tämä on päiväkoti ehdottomasti paremmasta päästä. Turhan harvoin tilaa jää luonnolle ja kalliolle, vaan yleensä pihat ovat perin siistittyjä. Suunnitelma on mennyt selkeästi lapsien etu edellä ja tarjoaa toimivan rakennuksen monimuotoisen ympäristön keskellä. Vaikka ympäröivä arkkitehtuuri on kieltämättä klassisempaa, matala ja keltainen päiväkoti tuskin nousee mitenkään korostetusti esille. Pohdin alkuun onko tontin käyttö turhan yksipuolista, mutta nähtävästi huvila on nimenomaan suunnattu kahviloille ja ravintoloille.