Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#100908
Koska entisen kaasulaitoksen isolle keskustatontille, josta on nyt tulossa arkkitehtikilpailu, on syytä tehdä tälle oma ketju jatkoa ajatellen. Aivan lähiaikoina tässä ei suuria tapahtune, muutaman vuoden kuluttua ehkä?

Pieni esittely pohjaksi siitä, mitä siellä on tällä hetkellä.

Turun Sanomien ilmakuva vuodelta 1928, jossa kyseinen tontti - joka käsittää puolet kortttelista rajautuen Koulukatu-Eerikinkatu- Ursininkatu - on ympäröity punaisella, ja jossa kauan sitten lopetettu kaasulaitos vielä oli toiminnassa.

Kuva

Tontti on jo pitkään ollut lähes pelkkää asfaltoitua kenttää parkkiruutuineen. Tässä se, mitä rakennettua siellä vielä on.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Vanha matala rakennus on ruman näköisessä kunnossa pitkän ajan kuluessa eri aikoina tehtyine korjauksineen. Peltikatto näyttää vesitorvineen melko uudelta.
Kyllä niin soisin tälle 1899 tehdylle rakennukselle jatkokäyttöä johonkin järkevään tarkoitukseen! Se ei kuitenkaan ole, eikä varman tulekaan olemaan suojeltu, helposti siis käy niin, että arkkitehtikilpailussa se tullee poistumaan kaikista ehdotuksista? Toivon olevani väärässä.
Kuva

Kuva

Tässä noin vuosi sitten uuden peltikaton saanut suojeltu, niin ikään 1899 takennettu talo Eerikinkadun varrella.
Kuva
TurkuCubed, Tlahti tykkää tästä