Sivu 1/1

Komeetanrinne, Espoo

Lähetetty: 04.02.20 22:53
Kirjoittaja Tande
Olarin Prisman kylkeen suunnitteilla varsin mukavan mittakaavan enimmillään 14-kerrokseen kohoava korttelinpuolikas.

Kuva

Kuva

https://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ ... avaehdotus

Arkkitehtoonisesti aika perussettiä, mutta jäsentää alueen kaupunkikuvaa huomattavasti urbaanimmaksi. Vastaavia vähän epämääräisiä, hyvällä paikalla sijaitsevia liikennevihreän ja pikkuryteikön risteytyksiä riittää Espoossa kymmenittäin, joten kaikella tapaa erittäin kannatettava hanke.

Re: Komeetanrinne, Espoo

Lähetetty: 06.02.20 17:52
Kirjoittaja Clepe
Tämän olisi voinut suunnittella huomattavasti rohkeammalla otteella. Mielestäni tuo silta kelviramppeineen on todella ikävä sekasikiö joka jättää paljon turhaa ja hankalasti hyödynnettävää liikennevihreää talojen ja väylien ympärille. Istuttaisvat edes puita.

Re: Komeetanrinne, Espoo

Lähetetty: 06.02.20 20:03
Kirjoittaja Tande
Olen samaa mieltä kyllä, että Kuitinmäentiestä tulee välittymään tulevaisuudessakin aika väylämäinen tunnelma, mikä ei varsinaisesti luo kovin hyviä edellytyksiä korttelikaupunkielämän synnylle. Toivoisinkin Espoon alkavan kehittämään Martinsillantie-Kuitinmäentie-Merituulentie -linjaa kohti kaupunkibulevardia. Potentiaalisia paikkoja lisärakentamiselle Espoonlahdesta Tapiolaan ulottuvan tien varrella on tuhansille asukkaille ja ainakin itse näen pikaraitiotien kyseisellä välillä mahdollisena, mikäli täydennysrakentaminen on riittävää. -Tämä helpottaisi myös osaltaan Länsimetron painetta, minkä kapasiteetti saattaa olla oikeasti lujilla 20-vuoden kuluttua.

Re: Komeetanrinne, Espoo

Lähetetty: 06.02.20 23:29
Kirjoittaja vetti
Tuohon valkoisen hahmotelman ja Länsiväylän väliin mahtuisi vaikka mitä. Nyt se on joutomaata ja joku lähes hylätty tönö. Luulisi siihen rakennettavan, paljon parempaa paikkaa ei näiltä kulmilta löydy. Asun siis kuvan alueella.

Tuo oikealla oleva toimisto, siitähän on 2/3 purettu ja asuntoja rakennetaan. Hyvä niin.

Re: Komeetanrinne, Espoo

Lähetetty: 07.02.20 02:49
Kirjoittaja hmikko
Tande kirjoitti: 06.02.20 20:03 Toivoisinkin Espoon alkavan kehittämään Martinsillantie-Kuitinmäentie-Merituulentie -linjaa kohti kaupunkibulevardia.
Tuon kun näkis. Länsimetron yhteydessä Merituulentien varteen on kaavoitettu Niittykummussa ja muualla, ja tähän asti on huolellisesti vältetty autoväylän luonteen muuttamista. Jopa niin, että Niittykummun metroasemalle ei suunniteltu edes suojatietä, mikä sitten yllättäen osoittautui ongelmaksi. Ite en odota, että Espoossa muuttuu mikään tämän ajattelun suhteen.

Re: Komeetanrinne, Espoo

Lähetetty: 07.02.20 08:11
Kirjoittaja vetti
No näin. Siinä Merituulentien ja Kuitinmäentien varrella olisi tiivistämisen varaa ja paljon. Tilaa riittää ja paikkanahan tuo bulevardiksi olisi mitä mainioin. Jotain on tehty ja jotain on Niittykummussa suunnitteilla. Tekoja kiitos.