Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Amateur
#98920
Kannelmäessä purettiin vanha ostari joskus vuoden 2017 lopussa ja tilalle piti nousta kokonaan uusi "Sävelkortteli", 13 kerrostalon rypäs. Taloista kaksi on valmistunut, mutta muu hanke vaikuttaa kuivuneen kokonaan. ///Hankkeella oli omat verkkosivutkin, uusikannelmaki.fi, jotka jossain vaiheessa ohjasivat Pohjola Rakennuksen sivuille, mutta ovat sittemmin kadonneet kokonaan./// Edit: virheellistä horinaa, uusikannelmaki.fi sivut ovat (taas?) ihan toimivat.

Noin vuosi sitten Pohjola Rakennus ilmoitti keskeyttävänsä ennakkomarkkinoinnin, koska "joudumme aloittamaan kohteen suunnittelun uudestaan. Toimenpide liittyy koko Sävelkorttelin toteutuksen uudelleen suunnitteluun." Tietääkseni noin puolet asunnoista oli tuossa vaiheessa ennakkovarattu. Helsingin karttapalvelun kaavoituksessa tuo uusittava alue näkyy edelleen, mutta mitään ei paikalla tapahdu, kaksi uutta taloa nököttää raivatun ja aidatun alueen laidalla.

Onko talolaisilla mitään tietoa tai luuloa mitä loppupeleissä on tapahtunut? Onko koko hanke unohdettu?
Viimeksi muokannut Amateur, 15.11.19 16:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Keane
#98926
Itse olen ihmetellyt samaa. Uusikannelmaki.fi on kyllä olemassa ja siellä kerrotaan seuraavan vaiheen kahden talon rakentamisen alkavan 2020 keväällä ja vastaavasti siitä seuraavan kahden talon loppuvuodesta 2020. Rakennuslupaa ei karttapalvelussa ainakaan vielä näy. Siitä voisi päätellä, että ainakin on viivettä seuraaviin tulossa?Harmi jos hanke viivästyy, koska uudet talot tuovat kyllä hyvää ilmettä Kannelmäkeen.
Avatar
tekijänä Tande
#98927
Varsin ikävää luettavaa, joskaan ei kovin yllättävää. Kannelmäki kun sijoittuu pitkään listaan Helsingin "unohdetuista" kaupunginosista, mitä yhdistää hyvä sijainti ja liikenneyhteydet, mutta täydennysrakentaminen on jäänyt lähinnä juhlapuheiden tasolle, mitä nyt Prismaa on laajennettu (Kauppakeskus Kaari) ja muutama Leinelä-pienkerrostalo on noussut. Potentiaalia olisi valtavasti enempään. Kannelmäki on alueena kompakti ja oikeastaan piste kuin piste on lyhyen kävelymatkan päässä rautatieasemasta. Korkeuserot ovat myös minimaalisia ja helpohkoja ryteiköitä ja parkkikenttiä uudisrakentamiselle riittää. Selvittäisin myös mahdollisuuksia purkavalle täydennysrakentamiselle. -Kannelmäki kun on suurimmalta osin rakennettu valitettavan matalaan 3-4 kerroksiseen tyyliin.
tekijänä hmikko
#98930
Näköjään myös kauppakeskusta vastapäätä sijaitsevan Halsuantien alueen tiivistämishanke (30 000 kem2, 700 asukasta) on juuttunut. Kaavaehdotus on vuodelta 2015, ja sen on lautakunta silloin hyväksynyt ja pistänyt eteenpäin, mutta kaava ei ole vieläkään voimassa. Näemmä dokumenttien mukaan tiivistämisestä ei edes tullut sen suurempaa sanomista kuin että yhden taloyhtiön parkkipaikkojen sijoittelusta piti neuvotella, ja siihenkin luemma löytyi ratkaisu. Mikähän tuossakin mahtaa maksaa? Arvatenkin joku on valittanut, mutta neljässä vuodessa olis luullut jo pari valituskierrostakin tulleen käydyksi.

https://kartta.hel.fi/applications/hank ... 013-005907
#98931
Veikkaan että eteneminen on pysähtynyt tonttijakoon. Uudessa kaavaehdotuksessa on uusi tonttijako, ja alueella on yksityistä ja kaupungin maanomistusta sekaisin.

Asunto-osakeyhtiöt eivät ole kaikista helpoin neuvottelukumppani kun ryhdytään jakamaan maata uusiksi.
Avatar
tekijänä Tande
#98939
Näitä vuosikausiksi "unohtuneita" tiivistyskaavoja riittää valitettavan paljon kyllä. Taustalla joka casessa luonnollisesti omat syynsä, mutta raskasraideasemien läheisyydessä sijaitsevien projektien toivoisi etenevän maaliin asti.