Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#98236
Turun projekteissa on hirvittävä massa kaikkea sekaisin ja sieltä on vaikea löytää yksittäisiä kohteita jos niitä on tarvetta saada esille. Laitan nyt Herrainpolun kaavamuutoksesta - joka sisältää Linnankatu 24:ssä olevan entisen Puutarhakunnan tontin lisärakentamisen ja Marina Palace vastaavan niin ikään - oman ketjunsa.

Asemakaavan muutoksen selostus. http://ah.turku.fi/ksylk/2017/1128027x/ ... 576465.pdf

Asemakaavan muutosta on lähdetty toteuttamaan Linnankatu 24:ssä olevalla entisellä Puutarhakunnan tontilla kaatamalla kadunvarren puut ja aloittamalla keskustassa, lähellä jokea, normit arkeologiset kaivaukset. Lähdetään vaatimattomasti liikkeelle yhdellä kuvalla, jossa kaivauksissa on paljastunut pihan aikaisempi mukulakivipinnoitus. Nyt ainakin aluksi. Takana on Turun Ylioppilasteatterin käytössä oleva esityspaikka - vanha, luonnollisesti suojeltu vaikkakin huonossa kunnossa oleva rakennus.
Kuva

Tämän tapaiselta rakennus näyttäisi pihan puolelta havainnekuvan mukaan. Asemakaavan muutoksen selostuksessa siitä on parisen kuvaa kadun puolelta.
Kuva
TurkuCubed, Tlahti, hmikko ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#100927
Nykyään tosiaan Turun Phoneix (ei kuitenkaan se alkuperäinen :) ) -nimellä kulkeva projekti on hakemassa rakennuslupaa. Kaavaselostuksen aika tyylikkäistä havainnekuvista on tultu mielestäni aika kauas; välissä tosin arkkitehtikin vaihtunut kun alkuperäiset piirsi LPR-arkkitehdit ja nykyiset Schauman Arkkitehdit. Myös rakennuslupahakemusta lukiessa, ainakin maallikon silmään, näyttää siltä että rakennuttajan voittojen maksimointi edellä on menty. Aiemmin sisäänvedetyt parvekkeet on nyt siirretty ulkopuolelle, aiemmin ''kelluvat'' ulokkeet ovat saaneet maahan asti yltävät pilarit ja kaavan katujulkisivulle vaatimat 40% näyteikkunapintaa olisi vähentymässä 26%:in. Myös Turun kaavoitus oli ainakin aiemmin antanut kielteisen lausunnon lupahakemuksesta. Lisäksi hakemuksesta puuttui kokonaan kaavio liikkumisesta mikä jätti liikennesuunnittelun puolelta asioita tulkinnan varaan. Hakemus on nyt kerran jäänyt lautakunnan pöydälle.

Linkki lupahakemukseen: https://ah.turku.fi/rlupalk/2020/1001018x/4164862.htm
Liitteissä naapureiden muistutukset joissa mm. kritisoidaan koko julkisivun peittäviä parvekkeita

Kaavaselostuksen havainnekuvat:
Kuva
Kuva

Ennakkomarkkinoinnin havainnekuvat
Kuva
Kuva
Viimeksi muokannut TurkuCubed, 12.10.20 18:37. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
hmikko, Kantti, huopa tykkää tästä
Avatar
tekijänä huopa
#101003
Kylhän toi täysi lasiparvekejulkisivu aika monotoniselta näyttää vaakaviivoineen. Alkuperäinen eittämättä olisi ollut arkkitehtuurillisesti mielenkiintoisempi ja nyt uusin versio lähes standardikamaa, joskin pidän sitä silti pykälän ihan normitaloa parempana aukotuksineen.
Avatar
tekijänä VPH
#101011
paavali kirjoitti: 11.10.20 21:54 Halvempaan sekundataloon taas päädytty, kunnon tuulahdus 60-luvulta.
Itselle tuo uusi havainnekuva herättää mielikuvan 90-luvun arkkitehtuurista. Tulee jotenkin mieleen Manhattani, tai ne pari puutarhakadulla (19 ja 12) olevaa kaakeliseinäistä taloa tai majakkarannan lähiö. Kymmenessä vuodessa tuon julkisivu on siinä kunnossa, ettei sitä erota ysärin taloista.
Avatar
tekijänä Viekas
#101012
Taitaa olla Turun kovimmat neliöhinnat tässä kohteessa niin mitähän mieltä ovat asunnonostajat tästä halpuutuksesta..
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#101015
Rehellisesti sanottuna olen joutunut kymmenen kertaa katsomaan pidättekö tosiaan ylempiä kuvia parempina kuin alempia. Kaavaselostuksen kuvat ovat mielestäni nimittäin aika kaukana realismista. Moiset betoniin upotetut reikäikkunat eivät toisi juuri minkäänlaista päivänvaloa sisälle ja voi vain kuvitella pelkistetyn harmaan katujulksivun ongelmia. Taivaalla leijuvat ulokkeet lähinnä hankaloittavat rakenteen hahmottamista, minkä ehkä ymmärtäisi modernilta taidemuseolta, mutta ei juuri kerrostalolta. Pilarien ja keskeltä kulkevan näyttävän kulkuväylän ansiosta kerrostalosta tulee kovin mielenkiintoinen lisä Turun katukuvaan. Jaan kyllä moitteen liiketilan vähäisyydestä, mutta paljon parempi tämä on kuin alkuperäinen suunnitelma.
zeizei, _NeN_, OssiS ja 2 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Urbaani
#101019
Sanoisin, että paljon tulee olemaan kiinni siinä, toimiiko julkisivumateriaali vai ei. Kolmen kerroksen korkuiseen pylväikköön soisi jonkin tyylikkään iltavalaistussysteemin myös.
Avatar
tekijänä huopa
#101416
Yleensä itse arvostelen rakennuksia vain ulkoisen estetiikan suhteen (ja tietysti omasta näkökulmasta), mutta todella pidin ensimmäistä versiota parhaimpana ulkoisesti. Voi olla että sisätilat olisi liian pimeät tai mitä nyt ikinä, mutten niihin kiinnitä huomiota kun en ole asuntoa ostamassa.