Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
tekijänä Risumies
#97030
Aattelin että olisi hyvä jos saataisiin muutosta jo Suomessa monta vuosikymmentä valliiseen arkkitehtuuri suuntaukseen kuntien tasolla ja ilmapiiriin rakennushistoriallisesti tärkeitten rakennusten ja alueitten suojeluun. Mielestäni Suomessa pitäis korjata viimeisten 60-vuoden aikana tehtyjä virheitä esimerkiksi uudisrakentamisella ja rekunstruktiolla, esimerkiksi monia kyliä ja tärkeitä kaupunkeja ollan tuhottu pelkän ahneuden ja historiallisen väliinpitäämättömyyden avulla. Haluan myös tuoda esille sen että miksi ruotsinkielisissä kaupungeissa ollan säilytetty tärkeitä rakennuksia ja alueita paljon paremmin kuin suomenkielisissä kaupungeissa.
tekijänä Risumies
#97065
Tarkoitin tuhoamisella monien arvorakennuksien tuhoamista jne, esim: Turun keskusta ja Tampere ovat harmillisia, ja Helsingistä on purettu surutta arvorakennuksia ja tuhottu hienoja kokonaisuuksia, surullisia esimerkkejä ovat Stora Enson pääkonttori ja Makkaratalo. Ja monissa kylissä ja pienemmissä kaupungeissa oli trendinä 60-luvulla pistää keskusta kokonaan uusiksi tai muuten vain purkaa mahdollisimman paljon, yksi esimerkki on Järvenpää(koti kaupunkini), järvenpää oli täynnä terojoelta tuotuja huviloita joista on enää pystyssä vain vähän, ja muutenkin Järvenpään historiallinen kartano(1600-luvulta) purettiin muistaakseni teitten tieltä, ja keskustan vanhat juna-aseman rakennukset purettiin ilman minkäänlaista historian arvostamista, sentään on enään vanha asemarakennus jäljellä.