Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#1672
Helsingin Sanomissa oli tänään juttua Yleisradion tontista ja sinne syntyvästä digitaalisen viestinnän sisältöjen ja palvelujen yrityskeskittymästä. Mielenkiintoisinta tässä oli maininta halusta rakentaa Forum Virium Helsingille näyttävä toimitalo:
Helsingin Sanomat kirjoitti:Parhaillaan on käynnissä Ylen tontin asemakaavan muuttaminen.

"Myöhemmin on tärkeää, että uudelle osaamiskeskittymälle syntyy symbolirakennus. Sellaiselle löytyy kaupungin oma tontti Ison Pajan edestä. Rakennuksen pitäisi olla maamerkki ja arkkitehtuuriltaan aivan omaa laatuaan", Korpinen sanoo viitaten Frank Gehryn suunnittelemaan Bilbaon nykytaiteen museoon.

Rakennus voisi olla Korpisen mielestä 26-kerroksinen ja se muodostaisi ikään kuin portin alueelle. "Halukkaita kiinteistösijoittajia on ilmaantunut", apulaiskaupunginjohtaja paljastaa.
:D

(Tein tälle oman tredin, vaikka vähän keski-pasilaa sivuaakin. Kyseessä on kuitenkin yksi mielenkiintoinen rakennus josta varmasti löytyy jutun aihetta)
tekijänä Larma
#1673
Hieno homma tuokin! 26-kerrosta on Suomen mittakaavassa jo paljon. Onko tällä projektilla mitään aikataulua vielä tehty? Vaikkei mikään olisikaan varmaa niin kai heillä nyt jonkinlainen suunnitelma on siitä, että milloin tornitalo on valmis. Todenäköisesti tälläkään ei vielä sitä 100 metrin rajaa rikota, mutta onhan tuokin jo jotain.

Ja heti, kun tuosta on saatavilla kuvia niin postailkaapa niitä tänne. ;)
tekijänä SdeS
#1675
Ohhoh! Kiitos ilmoituksesta :)
Toivottavasti 100-metrin raja rikotaan. Saa nähdä kuinka paljon tuosta tulee valituksia, vai tuleeko ollenkaan.
tekijänä Toni
#1676
Perskutarallaa! Jos kyseinen rakennus olisikin Korpisen vihjailema 26-kerroksinen pytinki, se voisi hyvinkin korkeudessaan nokittaa Cirruksen. Nyt pidetään vain peukkuja pystyssä. Kaiken lisäksi hienoa tuossa on se, ettei aivan vieri vieressä ole asuintaloja ja kyseinen tontti on vielä kallion päällä, eli rakennuksella olisi skylineen vaikutusta.

Faktaa alueesta
http://www.rttl.fi/swe/index.php/liiton_arkki/10/200/

Pari innostavaa poimintaa kys. artikkelista
"Ylen alueella uutta kuoppaa kaivetaan todennäköisesti jo vuoden päästä."

Luulisi näillä taustavaikuttajilla olevan jotain tekemistä siihen, että asia menee helpommin läpi jos niin haltuaan
"Forum Virium on digitaalisiin sisältöihin ja palveluihin liittyvien yritysten yhteistyöhanke, jonka tarkoituksena on luoda Pasilaan alan keskittymä. Hanke perustettiin viime vuonna. Siinä on mukana Elisa, Digita, Hewlett-Packard, IBM, MTV3, Nokia, SanomaWSOY, TeliaSonera, Tieto-Enator, Yleisradio, Siemens, SOK, STT, Veikkaus, WM-data, ja YIT sekä Sitra, Tekes ja VTT."
tekijänä Quu
#1679
Kerrassaan hienoa.
Avatar
tekijänä grendy
#1680
WOW hurraa! :).. pitkästä aikaa uutta mielenkiintosta settiä :D.. Tuskin tulee hetkeen siis renreröintejäkään tms koska vasta jutussa puhuttiin että sen pitäisi olla sitä ja tätä eli niitä tekijöitä ei oo viä päätetty.. noh odottaan vaan :)
tekijänä SdeS
#1681
grendy kirjoitti: Tuskin tulee hetkeen siis renreröintejäkään tms koska vasta jutussa puhuttiin että sen pitäisi olla sitä ja tätä eli niitä tekijöitä ei oo viä päätetty.. noh odottaan vaan :)
Juu, kyllä siinä hetki menee.
Kaupunkisuunnitelivirasto käsitteli eilen Yleisradion alueen asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotusta, mutta en löytänyt mainintaa tuosta rakennuksesta?

Tiedä sitten onko tämä torni jonkinlainen visio, joka tehtäisiin kun alue on valmis. Mutta toivotaan että se rakennetaan :)

Linkki esityslistalle, josta löytyy mm. havainnekuva sekä asemakaava.
http://www.hel.fi/ksv/hela/Kaupunkisuun ... P494_19087

Kuvia:

Kuva

Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä H.C.
#1683
SdeS kirjoitti:Tiedä sitten onko tämä torni jonkinlainen visio, joka tehtäisiin kun alue on valmis. Mutta toivotaan että se rakennetaan :)
Se sille suunniteltu tontti ei tosiaan kuulu tähän nyt valmisteltavaan YLE:n kaavaan. Visio se lähinnä ainakin ton artikkelin mukaan on, mutta sain sellaisen kuvan että se haluttaisiin rakentaa kuitenkin suht piakkoin, ei siis väliä miten pian se YLE:n kaava-alue rakenuu. Ja tolla että kiinnostuneita sijoittajia löytyy viitattiin juuri tähän torniin.
Avatar
tekijänä Darkmage7280
#1687
Hittolainen, jos tämä toteutuu niin sitähän voi alkaa varovaisesti jo lyömään nauloja Nimbyjen arkkuihin... :D

Niin, iso JOS.
tekijänä Toni
#1688
P. Catani kirjoitti:
SdeS kirjoitti:Tiedä sitten onko tämä torni jonkinlainen visio, joka tehtäisiin kun alue on valmis. Mutta toivotaan että se rakennetaan :)
Se sille suunniteltu tontti ei tosiaan kuulu tähän nyt valmisteltavaan YLE:n kaavaan. Visio se lähinnä ainakin ton artikkelin mukaan on, mutta sain sellaisen kuvan että se haluttaisiin rakentaa kuitenkin suht piakkoin, ei siis väliä miten pian se YLE:n kaava-alue rakenuu. Ja tolla että kiinnostuneita sijoittajia löytyy viitattiin juuri tähän torniin.
Totta, tossa valmisteltavassa YLE:n kaavassa käsitellään Yleisradion omistaman maa-alueen kehittämistä. Maamerkkitontti kuuluu tällä hetkellä kaupungille.
tekijänä late-
#1705
Oberleutnant kirjoitti: Totta, tossa valmisteltavassa YLE:n kaavassa käsitellään Yleisradion omistaman maa-alueen kehittämistä. Maamerkkitontti kuuluu tällä hetkellä kaupungille.
Jep. Tuolla yllä olevassa kuvassa tosin esitetään muitakin alueita talojen sijoittelun osalta. Nyt käsiteltävä kaava koskee siis väritetyssä kartassa turkoosiin päin vivahtavan sinisiä rakennuksia ja niiden väliin jäävää aluetta (kuvan keskellä). Lilat talot MTV3:n alueella kuvan vasemmassa puoliskossa menivät lautakunnasta läpi jo aiemmin. Kuvan yläosan tummemman violetit talot tulevat käsittelyyn erillisenä kaavana luultavasti piakkoin. Ne olivat alun perin samassa kaavassa, mutta nyt käsiteltävä alue lohkottiin irti, jotta se voitiin käsitellä nopeammin.

Kaikkein tummimman violetit rakennukset ovat vielä auki. Niitä on radan toisella puolella ja Ison Pajan edessä. Ymmärtäisin, että Korpinen tarkoittaa kaarevalle talolle alustavasti varattua paikkaa alhaalla oikealla. Tällä hetkellä noiden talojen kohdalla kulkee katu kuten kartastakin voi tarkasti katsomalla erottaa. KSV:n tavoite on siirtää katu kuvan mukaiselle mutkalle, jolloin tontit muodostuvat. Mutkalle väännettävä osuus on osittain siltaa, joten remontti ei ole ihan pieni, mutta sitä on kai tähtäilty osaksi Hakamäentien parannusta eli ihan lähivuosille.

Yleisenä tavoitteena mutkassa on, että Keski-Pasilaa varten liikenne ohjattaisiin radan viereen, jolloin liikennemelua vastaan täytyy rakentaa vain yksi suojaava julkisivurivi. Aikomuksenahan on tulevaisuudessa ohjata Tuusulanväylän pää kulkemaan tästä Mäkelänkadun sijaan.
Avatar
tekijänä Rokkikukko
#1706
Todella hieno uutinenhan tämä on.. Heti sitä vaan alkaa miettimään, että eikö voisi sitten samantien pyöristää kerrosluvun sinne 30:neen niin saataisiin se "maaginen" 100 metriäkin selvästi rikki.. No oli miten oli, toivottavasti rakennetaan vaikkapa "vain" 26-kerroksisenakin! ;)
tekijänä Devi
#1715
:shock:
Kun on parikin päivää pois ... :roll:

Uskomaton juttu jos tämä toteutuis. Levittäis mahdollisesti hienon korkeaksi muodostuvan Keski-Pasilan skylineä vähän länteenpäin kivasti tuon Pasilan linkkitornin kanssa :) Ja kyllä se 100m ois tossa tiukilla... Ainakin Eesti ühispankin talo on .n94m ja 24 kerrosta. Tästä vois päätellä tolla toimistotalon keskikerroskorkeudella (reilu 3m) että 100 metriä ylittyis nippa nappa. No mutta kunhan nyt saisivat tuommoisen tehtyä, mulle ei ainakaan ole isompaa merkitystä onko se 99m vai 101m korkea kunhan nuo toivotut kerrosmäärät suunnilleen täyttyvät eikä tehdä mitään 8-kerroksista pannukakkua.