Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Tande
#98671
Useassa yhteydessä muistan kuulleeni, että torin lähitienoon kehityshankkeet "odottavat" toriparkkia käynnistyäkseen. Toivottavasti Hamburger Börs onkin pelinavaaja ja uudisrakentamishankkeita alkaa putkahdella ympäri keskustaa. -Täydennysrakentamispotentiaaliahan alueella riittää valtavasti.
Avatar
Tekijänä Kantti
#98672
Ainakin toriparkkiyhtiön napamiehet ja hankkeen takana olevat elinkeinoelämän vaikuttajat ovat esittäneet keskustan investointien käynnistyvän kunhan toriparkki valmistuu. Tietyllä tavalla tämä nyt näyttää tapahtuneen jo ennen toriparkin valmistumista. Börs rakennetaan totaalisti uusiksi, Wiklundilla on tehty suuria muutoksia ja Wikken kulman tornin katolle on rakennettu ravintola. Myös Hansakortteli on parhaillaan uusiutumassa isolla kädellä. Johtuuko Toriparkin rakentamisen aloittamisesta? Vaikea sanoa, ehkä?

Wihannon omistaman Turun Torinkulman tontin kaavoitus eteni siihen pisteeseen, että rakennustyöt olisi voitu aloittaa. Alkuperäinen korkea "älytalo" tosin muuttui saman korkuiseksi kuin Uudenmaankadun puolella oleva Vakuutusyhtiö Tapiolan rakennus. Sekä Eerikinkadun että Kauppiaskadun puutalot sai purkaa. Primus motor, konsuli Jukka Wihanto kuoli noin vuosi sitten, eikä tontilla ole näkynyt eikä kuulunut mitään rakentamiseen viittaavaa. Ei nyt vähään aikaan taida mitään alkaa tapahtua Turun Torinkulman tontilla? Melkoista pöhinää kun jo nytkin on paikan päällä, torilla ja Börsin kulmalla.

https://aamuset.fi/artikkeli/1610973898 ... ltuustossa
Tekijänä hmikko
#98673
Kantti kirjoitti: 11.10.19 23:11 Johtuuko Toriparkin rakentamisen aloittamisesta? Vaikea sanoa, ehkä?
Kaipa suurin rajoittava tekijä naapurikorttelien suhteen oli aikanaan se, ettei ollut päätöstä siitä, minne parkkihallin rampit tulevat, ja miten kävelykadut järjestetään. Nämä kai ovat olleet selvillä nyt jo hyvän aikaa.

Hansan remontti on mun nähdäkseni riippumaton Toriparkista. Siinähän ei muuteta käyttötarkoitusta eikä autojen reittejä Hansaan, vaan kauppakeskusta rempataan kauppakeskukseksi, mitä Hansassa on tehty ennenkin.