Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä paavali
#95211
Ajattelin että nyt alkaa olla korkea aika Kaarinan omalle ketjulle. Kaarina on Turun kehyskunnista kaikista nopeimmin kehittyvä ja kaupungissa on erittäin positiivinen vire kaikenkaikkiaan. Kaarinan keskusta sijaitsee noin 7,5 kilometrin päässä Turun kauppatorista, ja lähes koko keskusta on menossa uusiksi. Paljon on jo tullut uutta, esimerkiksi Kaarina-talo aukesi keväällä, rakennuksessa toimii ainakin kirjasto, kahvila ja kokoustiloja ja ilmeisesti kaupunginhallitus kokoontuu myös rakennuksessa. S-market avautui pari vuotta sitten Uudenmaantien varteen ja Pyhän Katariinantien varteen keskustan kohdalle rakentuu molemmille puolille kerrostaloja.

Kuva
Kuvaa Kaarinan keskustan nykyisestä kaavatilanteesta

Kuva
Oskarinaukion kaava, tori siis siirtymässä nykyisestä betonisesta ympäristöstään Kaarina-talon eteen.

Kuva
Oskarinaukio ilmakuvassa, kuvassa näkyy purettu Kaarina-Center

Kuva
Hartelan rakentamisen alla oleva kortteli Oskarinaukion ja K-kaupan ja Lidlin välissä
Tlahti, hmikko, Kantti ja 1 muuta tykkää tästä
tekijänä paavali
#95212
Kaarinan ydinkeskusta on täynnä erilaisia työmaita seuraavat kaksi vuotta. Koska työmaat vaikuttavat merkittävästi esimerkiksi yksityisautoiluun alueella, kaupunki pyrkii tehostamaan informointiaan Kaarinan Kehityksen ja yrittäjäyhdistyksen kautta.

KAARINA. Kaarinan keskusta muuttuu kahden vuoden sisällä merkittävästi. Kaarina-talon pääsisäänkäynnin edustalle siirtyvää toriaukiota ympäröi pian kaksi työmaata, joista ensimmäisellä virastotalo saa uuden julkisivun ja toisella rakennetaan kerrostalokiinteistöä.

Kaarinan kaupunginarkkitehti Pasi Aromäen mukaan Kaarina-talon osalta kaikki on käytännössä valmista. Töitä jatketaan seuraavaksi Kaarina-talon ympäristössä.

Puretun Kiinteistö Oy Kaarinan liiketalon paikalle rakennetaan uusia asuin- ja liikerakennuksia. Lisäksi Kaarina-talon pohjoispäätyyn sijoitetaan uusi toriaukio puistoineen. Pyhän Katariinan Puistossa töitä tehdään ensi vuoden puolella, Aromäki toteaa.

Kaupungin toimistoarkkitehti Eveliina Eteläkoski kertoo Reale Projektit Oy:n Oskarinaukiolle kaavailemista asuin- ja liikerakennuksista. Neljä kerrostaloa käsittävän hankkeen esittely järjestetään Kaarina-salissa 29. elokuuta kello 18.

– Kaava on lainvoimainen ja rakennuslupa on sisällä. Rakentajat ovat valmiita aloittamaan työt syksyllä, kunhan lupa-asia on kaupungin osalta selvä, Eteläkoski taustoittaa.

Keskusta-alueeseen kuuluvat myös SRV Rakennus Oy Lounais-Suomen talohankkeet Pyhän Katariinan tien varrella. Lisäksi Hartela Länsi-Suomi on suunnittelemassa Lidlin viereistä tyhjää tonttia uuteen uskoon.

Virastotalolle uusi ilme

Syksyllä käynnistyvän julkisivuremontin myötä virastotalon ulkokuoresta tulee tyyliltään yhteneväinen keskustan uusien rakennusten kanssa.

– Peruskorjausta tehdään 14 kuukauden ajan, mikä tarkoittaa käytännössä ajanjaksoa tämän vuoden lokakuusta ensi vuoden loppuun, kaupunginarkkitehti Aromäki sanoo.

Virastotalon alimpiin kerroksiin tehdään sisätilaremontti, jonka myötä torin puoleiseen päätyyn tulee uusia liiketiloja. Samalla rakennus saa esteettömyysvaatimukset täyttävän uuden hissin.

– Rakennuksen elinkaari jatkuu siis kaupungin ja Osuuspankin sekä uusien vuokralaisten käytössä, eikä sitä suinkaan pureta, vaikka huhupuheita sellaisestakin on kiirinyt, lisää Aromäki.

Koska rakentamisaikana pysäköintitilaa on normaalia vähemmän käytössä, vanhan torin alue raivataan väliaikaiseksi parkkialueeksi. Tilapäinen 92-paikkainen pysäköintialue valmistuu syys–lokakuun vaihteessa, jolloin Oskarinaukion parkkipaikka suljetaan pois käytöstä.

Pysäköintijärjestelyihin muutoksia

Nykytilanteessa parkkipaikkoja keskusta-alueella on yhteensä 488, välivaiheessa luku tippuu 439:ään.

– Lopputilanteessa keskustassa on 447 autopaikkaa ja 140 runkolukittavaa pyöräpaikkaa. Kaupunkikeskustan maankäytön kehitystoimilla on tarkoitus parantaa kevyen liikenteen edellytyksiä, toimistoinsinööri Elise Tuomola Kaarinan kaupungista kertoo.

Sähköautojen latauspaikkoja tulee yhteensä neljä, kaksi Kaarina-taloon viereen ja toiset kaksi Osuuspankin tienoille.

Kuva

Kaarinan virastotalo nykyisessä julkisivussaan
http://turunseutusanomat.fi/2018/08/kaa ... tti-alkaa/
tekijänä paavali
#95213
Kuva
Kaarina-Centerin purkutyömaa Oskarinaukiolla, kaikki on jo lanattu ja viety pois, taustalla alkuvuodesta valmistunut uusi Kaarina-talo. Alkaakohan uusien kerrostalojen rakentaminen piakkoin?

Kuva
Kaarina-talon eteen pitäisi rakentua uusi tori, taustalla Kaarinan virastotalo joka menee lokakuussa suureen remonttiin, jossa rakennetaan lisää liiketilaa sekä kokonaan uusi julkisivu.

Kuva

Kuva
Edessä purkutyömaa, taustalla viime vuoden kesällä valmistunut 9-kerroksinen taloyhtiö, taaempi uusi talo valmistui loppukeväästä.

Kuva
Oikealla näkyy uusi työmaa, johon tulee kaksiosainen kerrostalo, muistaakseni kuusikerroksinen.

Kuva
Taustalla Hartelan piakkoin valmistuva kerrostalo, edessä räjäyttelyvaiheessa oleva kaksiosaisen kerrostalon työmaa.

Kuva

Kuva
Tässä taas pitkään seisoksissa ollut projekti Hovirinnassa, aivan keskustan kupeessa, Kaarinan kirkkoa vastapäätä. Onkohan tullut valituksia vai mikä maksaa? Melkein puolitoista vuotta jäljessä siitä mitä kyltissä sanotaan rakentamisen aloitusajankohdaksi.

Kuvia laitan lisää lähiaikoina kunhan saan niitä otettua lisää, kaikki kuvat kännykkäkameraräpsyjä, joten ei mitään erikoisia.
Tlahti, Kantti, TurkuCubed ja 2 muuta tykkää tästä
tekijänä paavali
#95235
Kuva
Tässä Hartelan korttelin taloja, vasemman puoleiset olleet valmiina muutaman vuoden, oikean puolimmainen juuri valmistumassa.

Kuva
Oikean puoleiset talot valmistuivat muistaakseni alkuvuodesta ja toinen viime vuonna. Ärsyttävää että keskimmäistä rakennusta ei tehty tien suuntaisesti, vaan se lyötiin kömpelön näköisesti poikittain.

Kuva
Tässä ensimmäiseksi valmistunut talo korttelista, muutama vuosi sitten valmistunut.

Kuva
Keskimmäinen talo ilmeisesti juuri valmistumassa/valmistunut, rakennukseen sijoittuu palveluasumista. Vasemmalla pian valmistuva kerrostalo, jonka alakerros on liiketilaa myös Pyhän Katariinan tien puolella.

Kuva
Vuoden alussa valmistunut Kaarina-talo, talon eteen sijoittuu siis myös tuleva uusi torialue.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Tähän sijoittuu uusi tori

Kuva

Kuva
Pienempi projekti Paraistentien varrella, lähes vastapäätä paloasemaa.

Kuva

Kuva
Tähän rakentuu kolme kappaletta kuusikerroksisia kerrostaloja Peabin rakentamana, kuva siis Kaarinan uimahallin takaa. Rakennustyöt ilmeisesti alkamassa piakkoin, koska lehdessä oli jo ennakkomarkkinointia.

Kuva
Tässä vielä huonolaatuinen kuva aivan Kaarinan keskustassa sijaitsevasta uudesta Paraistentien/Pyhän Katariinantien liikenneympyrästä, oli jo aikakin! Ympyrä tarvittaisiin myös Hovirinnantien ja Pyhän Katariinantien risteykseen.
hmikko, Tlahti, veka tykkää tästä
tekijänä Sisu
#95237
paavali kirjoitti: Kuva
Tässä ensimmäiseksi valmistunut talo korttelista, muutama vuosi sitten valmistunut.
Kouluesimerkki miltä näyttää kun torpat joudutaan rappaamaan talvella.
Lämmityksen takia työ tehdään teltan hämäryydessä telineeltä käsin ja työtasojen paikat jää seinään muistiin ikuisiksi ajoiksi. Hirveän näköistä.
hmikko, jfo tykkää tästä
tekijänä hmikko
#95238
paavali kirjoitti: Ärsyttävää että keskimmäistä rakennusta ei tehty tien suuntaisesti, vaan se lyötiin kömpelön näköisesti poikittain.
Tässä uudessa rakentamisessa ja suunnitelmissa on vähän kautta linjan tuota ongelmaa, että ulkotilat ja katutilat eivät rajaudu kauniisti ja kaikki on enemmän ja vähemmän takapihaa. Täysin tyypillistä Suomessa toki. En ole tuosta uuden torin suunnitelmastakaan ihan vakuuttunut tältä osin. Sinänsä melkoinen harmi, kun nyt käytännössä koko keskusta pistetään uusiksi, niin olishan tuon voinut säätää loppuun asti.