Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä grendy
#94573
Vaikka liittyykin Kansiareenaan niin teen kuitenkin oman threadin, koska ei kuulu Liebeskindin tornisettiin.

Eli SRV hakee rakennuslupaa Sorinkadun ja Kannen väliin tulevalle 17-kerroksiselle rakennukselle. Tämä on se kaikista bulkein näistä taloista ja no... eipä se oikein näytä bulkkia kummallisemmalta. Ei istu yhtään Kannen torneihin vaan pikemminkin muistuttaa niin perinteistä suomalaista tornitaloa kuin vain voi olla.

Varoitus! Kuvat sisältävät elementtisaumakikkailua.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Janne76, wab, hmikko ja 3 muuta tykkää tästä
tekijänä mutka
#94575
Miten tuo torni eroaa väriä ja muutamaa kerrosta lukuunottamatta Luminarystä? Lähestulkoon suora kopio tosin oksettavamman näköinen hirvitys punaruskean julkisivuelementtien vuoksi.
Avatar
tekijänä grendy
#94577
mutka kirjoitti:Miten tuo torni eroaa väriä ja muutamaa kerrosta lukuunottamatta Luminarystä? Lähestulkoon suora kopio tosin oksettavamman näköinen hirvitys punaruskean julkisivuelementtien vuoksi.
Niinpä. Luultavasti on siis valmiita punatiilielementtejä jos normaali meininki on. Jos on jotain muuta niin sitten, mutta tuskin :D
tekijänä Janne76
#94578
No niin negativekeket. Katotaan nyt ensin mitä sieltä tulee?
Avatar
tekijänä MindW
#94580
Eiköhän tuo ole havainnekuvan perusteella läpivärjättyä betonia punatiilen sijaan. Onhan tämä kaupungin keskustaan reikäelementtijulkisivuineen ja varsinkin avoimine luhtikäytävineen aika karu esitys.
hmikko, grendy tykkää tästä
tekijänä Xerdoz
#94581
Mikäli värjättyä betonia, luulen lopputuloksen olevan laadultaan samanlaista, kuin tornihotellin mustan. Eli harmaan 283985 eri sävyä. Tässä tapauksessa vaan punaisen värispektri.
grendy tykkää tästä
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#94582
MindW kirjoitti:Eiköhän tuo ole havainnekuvan perusteella läpivärjättyä betonia punatiilen sijaan. Onhan tämä kaupungin keskustaan reikäelementtijulkisivuineen ja varsinkin avoimine luhtikäytävineen aika karu esitys.
Tuskin on läpivärjättyä, itse veikkaisin pikemminkin pintakäsittelyä ruosteella kuten vuoden betonirakenteessa 2015 (Kangasala-talo) tai vuoden betonirakenteessa 2017 (Kruunuvuorenrannan koonta-asema)

Ei ne tasasävyisiä ole, mutta elävyys on ehdottomasti plussaa tuollaisen ruostuneen pinnan kanssa. Valkoinen ja musta ovat paljon herkempiä sävyvaihtelulle.

Tässä vielä kuva Kangasala-talosta:

Kuva
Avatar
tekijänä grendy
#94583
Jos olisi tuollaista ruosteväriä niin olisi jees, mutta kun havainnekuvista näkee jo elementtien kokoiset viivat niin tehdäänkö niin isoihin pintoihin ruostekäsittelyä? Epäilen vahvasti.

No, koska ikävä kyllä kaupungin nettisivuilta rakennuslupien liitteitä ei tavallinen tallaaja näe niin pitää odotella sitten että rakennustapaselostus tulee SRV:n sivuille, josta siitäkään ei tarkkaan tietysti selviä mikään. Kaupunkikuvatoimikunta tämänkin on käsitellyt, mutta eihän se ennenkään ole estänyt elementtisaumahirviöitä tietenkään.

https://www.srv.fi/asuminen/tampereen-wallesmanni/
Avatar
tekijänä grendy
#94585
^Kuulostaa vähän turhan arvokkaalta ja vaivalloiselta kun vaan voisi nostaa valmiita elementtejä toistensa päälle? ;)

Anteeksi nyt kun ärsyttää omakin negatiivisuuteni mutta kun todennäköisyys on 99% että julkisivusta tulee samanlainen kuin Torni/Luminary niin ei vaan jaksa uskoa ihmeisiin enää :lol: :o :| :smt009 :smt010
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#94586
Voi sen sivelyn tehdä elementtitehtaallakin.

Kyllä se joka tapauksessa halvemmaksi tulee kuin punaisen pigmentin sohlaaminen koko betonimassaan. Ensinnäkään ei tarvitse käyttää kalliimpaa valkobetonia pohjana, ja väriä kuluu älyttömän paljon vähemmän. Punainen on yksi kalleimmista pigmenteistä mitä on olemassa.

On niitä tietysti muitankin sivelykäsittelyitä kuin tuo ruoste, mutta jos pitää arvata, niin arkkitehti todennäköisimmin haluaa tehdä punaruskean betonipinnan nimenomaan ruosteella.
grendy tykkää tästä
Avatar
tekijänä grendy
#94587
No sait pienen toivonkipinän herätettyä sentään... Ei muuta kun odottaan ja jännittään mitä sieltä tulee ;).. Rakennuslupa myönnettäneen kohta, mutta kämpät ei oo vielä myynnissä. Ihme siis saa tapahtua jos rakentaminen alkaa ilman tiettyä prosenttivarausta asunnoista.
tekijänä hmikko
#94588
Todella toivois, että Tullikamarin tornin ja Libeskindin tornien kanssa pidettäisiin jotain tasoa yllä, ja siitä eteenpäin. Tampereelle on nyt jo tullut jokseenkin karu kokoelma näitä elementtitorneja (aseman ympäristön lisäksi Tampellan Keskustorni, Hervanta jne.).
grendy, MindW, Maeeeq tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#94610
Upeaa, että Tampereella on rohkeutta rakentaa korkeita torneja kiinni kaupunkiin. Odotan projektia innolla, Tampereen siluetista on kasvamassa kaunis kokonaisuus.