Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#97564
Suunnitelmissa ei tosiaan näy mitään mullistavaa ideaa rantaelämästä, mutta toisaalta uskoisin, että tuo kuvissa näkyvä oleilu voi kyllä hyvinkin toteutua yksinkertaisin konstein. Tällä hetkellähän alue on parkkipaikkaa ja katualuetta. Suunnitelmissa rantareitti on suojassa autoliikenteeltä ja siinä näkyy aika paljon istumapaikkoja. Ranta on myös suotuisasti etelään päin. Musiikkitalon kattoterassi on osoittanut, että paljon muuta ei hengailuun tarvita. Hakaniemenranta on vähemmän keskeinen paikka kaupungissa, mutta toisaalta siinä on rantanäkymät ja se on suunnitelmissa paremmin suojassa liikenteeltä. Ja kaipa huonosti onnistuneessakin tapauksessa noihin taloihin joku kaffila tulee.
tekijänä Risumies
#97568
Janne_H kirjoitti: 11.04.19 19:00
Näköjään samaa copy paste laatikkoa mitä kaikkialle rakennetaan, erittäin tylsää. Suomalaisesta rakentamisesta puuttuu kokonaan kunnianhimo ja kauneudentaju, harmi :(. Ruotsissa ollaan viimeaikoina herätty modernismin tylsästä unesta ja alettu rakentamaan kunnollisia ja julkisivultaan kauniita rakennuksia, Suomessa on sama meno jatkunut jo viimeiset 60 vuotta. Ja nyky rakennukset ovat materiaaleiltaan kertakäyttökamaa mitkä kestävät muutaman vuosikymmenen ja sitten rakennukset ovat homeessa ja paskassa kunnossa.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#97572
@Risumies, vähän offiksi menee, mutta on esimerkiksi Tukholman Hagastadenin uudisrakentaminen aika lähellä tätä samaa tyyliä. Ehkä merkittävänä erona lähinnä kovemmat tehot ja pienoinen panostus yksityiskohtiin. Sinänsä Ruotsin edistys ei ole ihme, sillä sinne myös modernismi ongelmineen saapui ennen Suomea.
Hipardus tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tande
#98255
Lainaus Tampereen puolelta.
henkka kirjoitti: 10.08.19 19:12 Ahdinrännin varrella Kanavamestari on valmistumassa lopulliseen korkeuteensa.

Kuva
Hakaniemenrantaan toivoisin nimenomaan suunnilleen tämän mittakaavan rakentamista. Meritäyttö pelkästään 6-7 kerroksisten peruslaatikoiden takia, tietäen faktan, että lasikatto on alueella rikottu jo vuosikymmeniä sitten iso pettymys. Sinänsä en välttämättä vaadi Hakaniemenrantaan "wow-arkkiehtuuria" , mutta rakennustehokkuuksien maksimoimatta jättäminen on virhe. Jonkinlainen karvalakkimalli Oslon barcodesta olisi tienoolla paikallaan.
Avatar
tekijänä veka
#102880
Minkähän takia tätä kaikkea toteuttaa Kruunusillat-allianssi? Mikä tuossa on ratikkalinjan osuutta, vai onko mikään? Tätä kai Vapaavuori tarkoitti älähtäessään lähes viime töikseen Kruunusillat-hankkeen kokonaishinnan hämärtymisestä ja kätkeytymisestä niin moniin budjetteihin.

Ehkä on parasta vaan unohtaa koko uskomaton soppa ja ruveta seuraamaan Hakaniemen ym. tapahtumia vain paikan päällä.
tekijänä hmikko
#102881
^ Vapaavuoren älinä oli puhtaasti vaalitemppu. Ei noiden lukujen eritteleminen mitenkään ylivoimaista ole. Esim. Hakaniemensillan ja Näkinsillan uusiminen ilmiselvästi ei ole raitiotien edellyttämä asia. Hakaniemensilta on käyttöikänsä päässä, se olisi tullut uusittavaksi joka tapauksessa. Uusi silta on päätetty rakentaa eri kohtaan, minkä takia katujen linjaukset ja korttelijako muuttuvat ja Näkinsilta menee myös uusiksi. Raitiotien kannalta näillä on merkitystä vain siltä osin, että uusi Hakaniemen silta on matalampi, jolloin raitiotielle tulee tasoristeys, ei sillan alitus. Ja kun näin on, niin tietysti sillan korvaaminen kannattaa tehdä ennen raitiotietä.

En tiedä, miksi nämä työt ovat mukana Kruunusiltojen allianssi-hankkeessa, mutta toisaalta sitä ei ole näin ulkopuolisenakaan hirveän vaikea kuvitella. Allianssin etu on nimenomaan tarkoitus olla parempi kommunikaatio eri töiden tilaajien ja toteuttajien välillä, ja tämä on varmaan juuri sellainen tilanne, jossa kaikki työmaat riippuvat toisistaan, ja paremmalla yhteistoiminnalla ja ajoittamisella voidaan saada säästöjä.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#102882
Mutta kyllä noin kilpailun avoimuuden ja julkisen rahankäytön kannalta näin isojen urakoiden junaileminen kavereille ilman kunnon kilpailumenettelyä on outoa ja kyseenalaista. Mutta tosiaan ei Vapaavuori siitä luultavasti ollut isommin huolissaan...
Avatar
tekijänä veka
#103318
Hyvä uutinen, ja komea terassi. Tässä yhteydessä olisi mukava kuulla myös paikkaan suunnitellun näyttävän hotellin kuulumisia.

Itselleni tärkein uutinen on kuitenkin Hakaniemenrantaan tulevan kadun ja rantaterassin nimeäminen. Upean rantaterassin nimeksi on tulossa Signe Branderin terassi, ja jokin alueen uusista kaduista nimetään hänen mukaansa. Olin jotenkin jäänyt luulemaan, että Helsingin historian tärkein valokuvaaja ja minkä tahansa mittarin mukaan yksi alansa suurimmista koko maailmassa - Signe Brander - ei ole ollut kovin hyvissä asemissa nimettäessä kaupungin paikkoja merkkihenkilöiden mukaan. Onneksi olin väärässä.

Hakaniemenranta 1911. Kuva: Signe Brander, Helsingin kaupunginmuseoKuva
Kantti tykkää tästä