Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Pyöröovi
#98849
Tande kirjoitti: 05.11.19 21:51 Mielenkiintoinen tämä "kategorinen päätös", ettei Kruunuvuorenrantaan haluta tornitaloja. Se, että alue kaavoitettiin varsin mitäänsanomattomaksi 90-00-lukujen henkiseksi matalan tehokkuuden esikaupunkialueeksi oli virhe, mutta edes nimenomaiseen keskustakortteliin olisi voinut pienen klusterin laittaa.
Samalla voi tietysti kysyä pitääkö joka alueella olla oma keskustorniklusteri jättimäisen kauppakeskuksen kera. Olisin toivonut enemmän kerroksia, jotta vältyttäisiin kaatamasta turhaan metsään lähialueilta, mutta turha Kruunuvuorenrantaa on yrittää keskittää pääkaupunkiseudun suuria työpaikkoja. Toivottavasti alueesta kehittyy Lauttasaaren kaltainen yhteisö, joka innostuu kehittämään omaa identiteettiään huolimatta päättäjien toistuvista hutiloinneista. Tuskin jäävät kaipaamaan jättitorneja, kun niitä näkee lahden toisella puolen jo liiankin päälle.
Avatar
tekijänä Tande
#98851
Siis todellakin olen tyytyväinen, ettei Kruunuvuorenrantaan ole haluttu mitään Redi-mittakaavan kauppakeskusta, tämä ei tarkoita kuitenkaan, etteikö asuinneliöitä olisi voinut maksimoida. Kruunusiltojen myötä alue kun tulee olemaan miltei osa kantakaupunkia, sekä tietäen valtavat investoinnit mitä alueen saattamiseksi alkuun öljysataman purkamisesta lähtien, olisin toivonut tehokkuuden olevan niin korkea, kuin tällä hetkellä on mahdollista. "Päivitetty versio Herttoniemenrannasta" on ehdottomasti pettymys.
Avatar
tekijänä Clepe
#99012
hmikko kirjoitti: 05.11.19 16:08 Kruunuvuorenrannan keskuskorttelien asemakaava lautakunnan listalla. Selostus (PDF, 48 MB)

Kuvat Cederqvist & Jäntin viitesuunnitelmasta.

Kuva
Mielestäni tämä keskuskorttelin sijainti on aika outo. Olisi ehkä ollut luontevampaa jos se olisi ollut Koirasaarentien ja Hakoninlahdenkadun(?) risteyksessä tai edes jotenkin kytköksissä rantaan.
tekijänä bonk
#99020
Korttelin kävelykadulta on näkymä merelle, mikä on mielestäni riittävää. Suomessa merenrannat ovat huonolla säällä erittäin epämukavia -syksyinen myrskyviima avomereltä räntäsateessa tekisi tuosta korttelista epämiellytävän. Samaa mieltä olen kuitenkin sijainnista vaikkakin eri syistä. Minkä takia keskuskortteli ei ole raitiotien varrella? jotenkin outoa, ettei pääkulkuväylä mene korttelin yhdeltä kyljeltä.
Avatar
tekijänä MindW
#99022
Keskuskortteli on raitiotien varrella, mutta ei pääyhteyden. Yksi linja menee tuota mutkan korttelin kohdalla tekevää katua pitkin etelään.
Kuva
Avatar
tekijänä Raksa
#103270
Kruunuvuorenrannassa sijaitseva Hopealaakson päiväkoti on voittanut vuosittain järjestettävän puurakentamisen Puupalkinto-kilpailun.

Päiväkodin tilaaja ja rakennuttaja on Helsingin kaupunki. Tuomaristo kiitteli päiväkodissa käytetyn puun monipuolista, johdonmukaista ja luontevaa käyttöä.

Kuva
Kuva

(Yleisöäänestyksen voitti niinikään Helsingissä sijaitseva Suomalais-venäläinen koulu:)

Kuva

Molemmat hienoja :smt045
veka, Tipi, JamoL ja 1 muuta tykkää tästä
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11