Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Pyöröovi
#86077
Norjalaissijoittaja Arthur Buchardt on onneksemme havainnut Helsingissä raon bisneksilleen. Vuoden neuvotteluiden jälkeen hänen uusi hotellihankkeensa Hakaniemenrantaan on edennyt arkkitehtuurikilpailuun. Mukaan kutsuttiin pohjoismaalainen toimistokaarti: suomalainen Davidsson Tarkela, norjalainen Snøhetta, tanskalainen Juul Frost ja ruotsalainen Wingårdh. Kokemusta siis pitäisi olla, mutta näkyykö se lopputuloksissa? Voittaja selviää ensi vuoden alussa ja rakentamaan olisi tarkoitus päästä 2018, jolloin avajaiset nähtäisiin vuonna 2020.
[Lisää infoa http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005007744.html ]

#1 Hilbert’s Hotel norjalaiselta Snøhettalta [VOITTAJA] http://hhcompetition.info/proposals/proposal-1/
Kuva

#2 90723
Kuva

#3 Helix
Kuva

#4 The Try Square
Kuva
Viimeksi muokannut Pyöröovi, 01.02.17 17:05. Yhteensä muokattu 7 kertaa.
tekijänä shameinyou
#86080
No jo oli letdown. Ykkösestä on vaikea saada edes kiinni, näyttää havainnekuvissa aika karseelta ja vähän luulen että on vielä huonompi livenä. Onko tällaisia jossain, miltä näyttää oikeasti? Kakkonen: eikö yksi McClarion riitä? Kolmonen on... kerrostalo Lauttiksesta? Tämä jättää nelosen mikä onkin näistä paras ja käsittääkseni vielä puutakin mikä on ihan kiva. Mutta tosi palikkamainen ilmestys. Torin suunnasta aika karu, eikä hotellihuoneita ole edes rannan suuntaan.

Kutsukilpailu ja tämä on taso? Moderni arkkitehtuuri :smt021
Klazu tykkää tästä
tekijänä HCB
#86082
90723 on mielestäni näistä ehdotuksista paras.

Muut on tylsiä, varsinkin Helix. Hilbert's on hirveä. En itse asiassa tiedä mitään paikkaa minne se sopisi. Ehkä keskelle lumista erämaata?
tekijänä Etika
#86087
Hilbert olisi ensimmäinen kunnolla erilainen ja vau-arkkitehtuurimainen rakennus Helsingissä. Ja vielä ilman niin, että se sopii melko hyvin ympäristöön. Minä ainakin pidän sitä parhaana.

90723 näyttää Clarionin kopiolta. Ihan kiva, mutta ei muuta.

Helixissä ihmetyttää miten se on viitsitty lähettää arkkitehtuurikilpailuun. Ensimmäinen reaktio oli, että joku on vain kopioinut Hotelli Hesperian alkuperäiset piirrustukset ja lisännyt siihen yhden siiven.

Try on taas kovin palikkamainen ja tumma, vaikutelma on kuin viereisen Metallitalon moderni vastine. Ainakin sopisi ympäristöön.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#86090
Etika kirjoitti:Hilbert olisi ensimmäinen kunnolla erilainen ja vau-arkkitehtuurimainen rakennus Helsingissä.
Minkä takia koko ajan unohdetaan keskustakirjasto? Guggenheiminkin yhteydessä jatkuvasti toistettiin sitä kuinka Helsingissä ei rakenneta mitään mielenkiintoista...

Mutta tosiaan aika pettymys nuo ehdotukset. Selvästikin kilpailu oli liian lyhyt/liian huonosti palkittu, niin hutiloidun näköistä jälkeä ykkösrivin toimistoilta on saatu. Esimerkiksi tuo "New beacon" ehdotus on niin täynnä kirjoitusvirheitä ja kömpelöä kieltä, että pahaa tekee.
Avatar
tekijänä OssiS
#86091
Hilbert's hotel on kiistattomasti mielenkiintoisin ehdotus näistä. Jos melkein koko pinta tosiaankin toteutettaisiin tuolla lasilla, niin lopputulos olisi uskomattoman hieno. Todellakin uniikki rakennus. Havainnekuvan perusteella tuo muistuttaisi hyvin pitkälti vaaleaa savulasia. Tältä sivulta löytyy hyvin havainnollistava video mitä tuollaisella lasilla pystytään tekemään -> http://www.merck-performance-materials. ... ndows.html

90723 ei nyt mulla herätä mitään ihmeellisempiä tunteita, ei ruma mutta ei mikään hienokaan. Kerta näin keskeiselle paikalle rakennetaan hotellia niin ulkonäöltä pitäisi vaatia enemmän.

Helix on myös suunnattoman tylsä ja mitäänsanomaton, melkein kuin tavallinen -70 luvun blokki. Monet voivat varmasti samaistua.

Try Square on hilbertin jälkeen mielenkiintoisin ja sopii hyvin muuhun ympäristöön. Mielipidejuttu mutta niinhän melkein jokainen asia.

Kai kaikki ovat jo käyneet jättämässä oman arvostelunsa hotelleista?
Avatar
tekijänä Kantti
#86101
Hilbert's hotel noista ainoana antaa säväreitä ja on ehdokkaista silmiä kääntävin julkisivuiltaan. Ikkunaratkaisut rakennuksessa sekä hämmentävät että herättävät outoa kiinnostusta. Omintakeista ja uutta!

New Beacon ei juurikaan jätä jälkiä, on enemmänkin tapettia kuin kohde.

Helix näyttää aivan liikaa sairaalalta ja katoaa niin ikään muiden rakennusten massaan.

The Try Square on aukkonsa ansiosta kiinnostava ja muusta kaupunkimassasta poikkeava. Toisaalta lasisuudestaan huolimatta vähän painava ja jököttävä kuutio. Ranta-alue ehdotuksessa on hyvin huomioitu.

Hilbert’s Hotel on oma suosikkini ja toisi Helsingin katukuvaan uuden sukupolven näyttävää hotelliarkkitehtuuria.
tekijänä jfo
#86112
Oma alustava suosikkini oli The Try Square, sillä se solahtaisi kaikista näppärimmin olemassaolevan rakennuskannan sekaan ja loisi komean päätepisteen tuolle kulmalle. Toisaalta Hilbert's Hotelin kuvia tarkemmin tarkasteltuani täytyy myöntää, että komeaa jälkeä sekin. Ikkunoiden himmennyksen taustalla oleva teknologia vaan vähän arvelutti: Entä jos se jouduttaisiin kustannussyistä poistamaan tai toteuttamaan jotenkin vaillinaisena? Toimisiko rakennus yhtä hyvin ilman sitä?

Helix ja New Beacon eivät herättäneet sen suurempia intohimoja. New Beacon oli tarkemmin tarkasteltuna ihan laadukkaan oloinen kokonaisuus, josta löytyi hienoja yksityiskohtia, mutta noin korkea torni ei mielestäni yksinkertaisesti sovi tuolle paikalle yhtä hyvin kuin elegantimmat Hilbert's Hotel ja The Try Square.
tekijänä pallo
#86118
jfo kirjoitti:Oma alustava suosikkini oli The Try Square, sillä se solahtaisi kaikista näppärimmin olemassaolevan rakennuskannan sekaan ja loisi komean päätepisteen tuolle kulmalle. Toisaalta Hilbert's Hotelin kuvia tarkemmin tarkasteltuani täytyy myöntää, että komeaa jälkeä sekin. Ikkunoiden himmennyksen taustalla oleva teknologia vaan vähän arvelutti: Entä jos se jouduttaisiin kustannussyistä poistamaan tai toteuttamaan jotenkin vaillinaisena? Toimisiko rakennus yhtä hyvin ilman sitä?

Helix ja New Beacon eivät herättäneet sen suurempia intohimoja. New Beacon oli tarkemmin tarkasteltuna ihan laadukkaan oloinen kokonaisuus, josta löytyi hienoja yksityiskohtia, mutta noin korkea torni ei mielestäni yksinkertaisesti sovi tuolle paikalle yhtä hyvin kuin elegantimmat Hilbert's Hotel ja The Try Square.
Lasken tässä kohtaa miinukseksi sen, että sopii olemassaolevaan rakennuskantaan. Helsingin kaupunkikuva on muutenkin aika vaihtelevaa, siellä on renesanssipytinkiä brutalistitalossa kauniisti kiinni. Olis kiva saada lisää munakasta arkkitehtuuria stadiin, joten ääni menee Hilbertille.
Avatar
tekijänä veka
#86129
Ajattelin itsekin ekalla vilkaisulla vähän siihen suuntaan, että ei voi olla totta. Kahlasin sitten linkin takaa löytyvät vähän tarkemmat esittelyt, onneksi, sillä tuo Hilbertti tuntuu olevan hyvin uniikki ja komea juttu. Itsekin yritän reissatessani löytää moderneja ja innostavia hotelleja, jos mahdollista, ja Hilbertti on siinä sarjassa maailmanluokkaa. Katsokaa vaikka ikkunointia hotellihuoneen sisältä nähtynä. Jos kaikki muu on samasta harpista, Helsinkiin voisi nousta yksi maailman hurjimmista ja ihmeellisimmistä uusista hotelleista. Riskinä tietysti on, että toteutus sitten vesittää yhtä ja toista, mutta ehkä norjalainen huimapää Buchardt (eikös tämä ole yhä hänen heiniään) voisi jopa innostua pistämään parastaan miettimättä ihan jokaista kruunua. Hilbertin katossa on komeaa punaista, jota voisi löytyä jostain julkisisvustakin.

Neljä ehdotusta ovat kahdelta norjalaiselta sekä yhdeltä ruotsalaiselta ja suomalaiselta arkkitehtitoimistolta. Kuuluisin varmaan on norjalainen Snohetta, joka on maailmansarjalaisia. Ihmettelenpä suuresti, jos Hilbertti on suomalaista ajattelua.
Avatar
tekijänä veka
#86133
Edellä kirjotin, että hotelliehdotuksista kaksi olisi norjalaisia - jostain sellainenkin tieto löytyi. Norjalaisia on kuitenkin vain yksi, Snohetta. Muut ovat ruotsalainen Wingårdh, tanskalainen Juul/Frost ja suomalainen ADT eli Davidsson-Tarkela (mm. Jätkäsaaren Clarionin arkkitehdit).

Juuri tällä haavaa edellä oleva linkki ehdokkaisiin ei tunnu toimivan, toivottavasti palaa elävien kirjoihin. Ja ylläpidolle toive: Hakaniemen hotellista voisi pikimmiten tehdä oman ketjun ja siirtää sinne tässä olevat kirjoitukset. Luulen että aihe on seuranamme ja ilonamme vielä pitkään.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#86138
Mikä tämän kilpailun virallinen status muuten on? Onko tällä Buchardilla jonkinlainen suunnitteluvaraus tälle sijainnille (tonttiahan ei ole olemassa, sillä kaavoitus on pahasti kesken), vai onko hän järjestänyt kilpailun enemmän tai vähemmän omaksi huvikseen ilman kaupungin siunausta?

Nämä nyt nähdyt ehdotukset kun on niin löysää kuraa, että niiden perusteella ei voi kaavoitusta tehdä.
Avatar
tekijänä MindW
#86140
Bandwidth Limit Exceeded
The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.