Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä HCB
#86083
Upea talo tulossa. Lisää tällaisia Helsinkiin! Telakkarannasta on tulossa mahtava paikka jos muutkin talot jatkavat samaa linjaa.
tekijänä Sam33
#86089
Tästä ei taida vielä mitään materiaalia olla saatavilla? Ilmeisesti Skanska edelleen kehittäjänä, mutta ei ole mainostanut ainakaan vielä mitään. Kun taas muissa kohteissa ennakkomarkkinointi aloitetaan usein ennen rakennuslupaa. Vai onko sitten niin, että tämä pieni aloituskohde on jo löytänyt omistajansa muita kautta, kun koko Telakkaranta on ollut enemmän tai vähemmän ennakkomarkkinoinnissa viimeiset kolme vuotta.

Onko edes rakennustöiden aloittamisesta mainittu mitään?
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#86302
Varmaan on jotain voimassa olevia vuokrasopimuksia yms joita ei voida/haluta irtisanoa nopeutetusti jotta päästäisiin purkamaan ja rakentamaan. Ainakaan itse en ole nähnyt ohikävellessä mitään ilmoitusta että esimerkiksi Nosturissa olisi loppumassa toiminta mitenkään lähiaikoina, vaikka ymärtääkseni sillekin rakennukselle myönnettiin purkulupa.
tekijänä JamoL
#91371
Tänään rannan puoleiset parkkipaikat oli aidattu puuaidalla, ja 60-luvun (?) talossa sijaitsevassa Taitoliikuntakeskuksessa kerrottiin heidän siirtyvän jouluna uusiin tiloihin "koska tämä talo puretaan tammikuussa".

Eli murskauspallot taitavat olla jo lähellä :)
tekijänä hmikko
#92227
Huttunen-Lipasti-Pakkasen sivuilla osui silmiin melko huolestuttavan näköisiä rendereitä tuosta ensimmäisestä Skanskan hankkeesta. Julkisivut ovat tuommoisia isoja vaakalinjaisia parvekkeita toisin kuin tanskalaisen toimiston koko aluetta koskevan kilpailuvoittajan kuvissa. Siinä tietysti ei suunniteltu rakennusten yksityiskohtia, mutta tää ilme on kyllä jotain varsin muuta :

https://h-l-p.fi/telakkaranta/

Kuva
Clepe tykkää tästä
tekijänä Biosphere
#92228
Kieltämättä aika tyly ja kömpelö kokonaisuus. Uuden Telakkarannan olisi voinut suunnitella vaikka hieman tähän tyyliin, alueella olevia vanhoja teollisuusrakennuksia kunnioittaen: Kuva
veka, Risumies tykkää tästä
tekijänä Biosphere
#92230
hmikko kirjoitti:Ongelma tuossa on tietty lasitetut parvekkeet, jotka on vissiin pakko saada.
Niin, ne hemmetin parvekkeet. Itse olen muuttamassa vähän vastaavanlaiseen kerrostaloon, josta olisi merinäkymät ja mua kyllä risoo se, että olohuoneen ja merinäköalan välissä on lasitettu parveke. Katselisin paljon mielummin suoraan merelle isoista ikkunoista, joista tulisi myös enemmän valoa sisään. Ilmeisesti lasitetut parvekkeet nousevat kuitenkin ihmisten toivelistoilla korkealle. Toisaalta kun katselee kesäisin nykyisen kämpän naapuritaloja, niin eipä niillä parvekkeilla juuri ikinä ketään ole. Lähinnä varastoina näyttävät toimivan.
Avatar
tekijänä Kantti
#92235
Tande kirjoitti:Lasitettuparveke/capita-tilastossa Suomi taitaa pitää kärkipaikkaa maailmassa.
Jos Suomen oloissa haluaa parvekkeelle käyttöarvoa muulloinkin, kuin pelkästään kauniina kesäpäivinä, lasitus on siinä erinomainen käytännön ratkaisu. Lasitus on myös rakennuksen energiankäytön, sekä kunnossa pysymisen kannalta arvokasta. Tämän vuoksi parvekkeita lasitetaan. Millaisessa osassa muissa Skandinavian maissa rakennuksissa on parvekelasit?

Komean näköisiä alueen henkeen istuvia harjakattorakennuksia omaan silmääni.
Tande tykkää tästä
tekijänä Punavuori
#93680
Yllättävän vaisu lopputulos verrattuna Telakkarannan alkuperäisten havainnekuvien mukaisiin, ilta-auringon valossa hehkuviin punatiilirakennuksiin:

Kuva

Alkuperäisen suunnitelman vaihtelevat parveke- ja ikkunalinjat näyttävät vaihtuneen standardimuotoisiin, lasitettuihin kuutioparvekkeisiin. Lopputulos lienee lähellä eräitä Jätkäsaaren uudistaloja. Toteutuva suunnitelma näyttää lainaavan voimakkaammin Punavuorenkatu 23:n ja Mallaskadun korttelin rakennuksista kuin Mestaritalon korttelista.

Onneksi katutason liiketiloista näytetään pidettävän kiinni, ja rannasta muodostuu viime kesän onnistuneen Beerger-kokeilun jälkeen uusi olohuone kaupunkilaisille. Vähän arveluttaa kävelytien katkeaminen suoraan jyrkkään rantavalliin. Havainnekuvassa teinit leputtelevat huolettomasti jalkojaan kivimuurilla ja kauempana joku on jo horjahtamaisillaan veteen. Rööperiläiset jäävät odottamaan, millainen kaiderakennelma tuohon toteutetaan.
tekijänä Biosphere
#93681
Hauska muuten tuo havainnekuva, kun siinä on hevareita, raksaäijiä tauolla ja muita random-kulkijoita. Vähän erilainen kuin ne perinteiset havainnekuvat, joissa on aina etnisesti tasaisesti jakautunut joukko iloisia kiiltokuvamenestyjiä boutique-kauppojen pienet paperikassit käsissään.
tekijänä Sam33
#93687
Skyscrapercitystä napatussa uudessa koko alueen käsittävässä havainnekuvassa ei kyllä ole niin suuria eroja havaittavissa kuin noissa HPL:n tummanpuhuvissa kuvissa. Parvekkeiden muoto tietysti eri, mutta mielestäni se ei tässä kyllä merkittävää eroa tuo. Alue kokonaisuudessaan mielenkiintoinen ja noudattaa todella hyvin alkuperäistä voittajaa. Huonompiakin muokkauksia kilpailujen voittajista on nähty.

Neljä vuotta kaavan hyväksymisen jälkeen vihdoin päästään töihin. Valitukset ensin, mutta ei Skanskankaan vauhti ole päätä huimannut.

Nykyinen:
Kuva

Alkuperäinen:
Kuva