Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#83915
Kävin viikko sitten Kirkkotiellä katsomassa mikä on meininki. Entisen Merilän polkupyörätehtaan ja sen jälkeisen kierrätyskeskuksen maapohja oli kaivettu, osin melko syvältä.

Hämeenkadun puoleisessa päädyssä ei kovin syvää monttua ole, ainakaan vielä. Vanhaa kivjalkaa ja muuta betonijätettä on kasattu pinoon. Taustalla, vielä, Tyskin komea U-sairaalan rakennus.
Kuva

Ylioppilaskylän suuntaan maata on kaivettu jo syvemmältä.
Kuva

Suntiontien puolella kuoppa on jo syvempi ja sadevedet kerääntyneet isommaksi kuralammikoksi.
Kuva

Keskikokoinen vaahtera on nykäisty juurineen maasta. Taustalla Yliopistonmäki ja korkea asuntolarakennus.
Kuva

Tontin Kirkkotienpuoleisella reunalla on edelleen vehreä lehtipuukaista, jonka läpi näkyy Helsingintien ja Suntiontien kulman rakenteilla oleva As Oy Turun Oiva
Kuva

Kuva

Mitenkähän paljon taustalla olevasta lehtipuu pläntistä tullaan kaatamaan? Luultavasti valtaosa lopulta.
Tulevat rakennukset tontilla
http://opaskartta.turku.fi/IMS/?layers= ... en%20kaava
Kuva
sw, Ukilainen tykkää tästä
tekijänä Nalle
#83963
Eihän siihen mitään metsikkö jää. Tuohon Kirkkotien varteen nousee kolme 8-kerroksista taloa. Jotain koristepuita jätettäneen/istutettaneen
Avatar
tekijänä Kantti
#85788
Sunnuntaina Kirkkotiellä.

Kuva

Erkkerikulma on omasta mielestä kiva!
Kuva

Erittäin tiukkaa kennostoa pihan puolella. Juntta upottaa parhaillaan betonipaalua maahan. Taustalla Yliopistonmäki.
Kuva

Oikealla kauempana seisoo käärmekuvioinen Tys Ikituuri.
Kuva
hmikko tykkää tästä
tekijänä Nalle
#85798
Iso on tämä talo ja isompikin olisi vielä voinut olla. Viereen on hiljalleen nousemassa toinen, eikö? Muistelisin ainakin siihen kuoppaa kaivetun viimeksi kun olen tuosta ohi mennyt.
Avatar
tekijänä Kantti
#85801
Nalle kirjoitti:Iso on tämä talo ja isompikin olisi vielä voinut olla. Viereen on hiljalleen nousemassa toinen, eikö? Muistelisin ainakin siihen kuoppaa kaivetun viimeksi kun olen tuosta ohi mennyt.
Helsingintien varteen tulee perä jälkeen neljä taloa, Suntiontien varteen kaksi ja keskemmälle lähelle Kirkkotietä vinottain kolme. Iso pakettihan tuosta tulee.
tekijänä Hwaaw
#85805
Tuo kulmahan on kaksi taloa ja kolmas on rakenteilla helsingin valtatien varteen näiden viereen tällä hetkellä. As Oy Turun Oiva jonka pitäisi olla valmis ensi vuoden aikana(2017).

Lopuista taloista ei ole vielä kuulunut tai näkynyt mitään, niin saa nähdä millaisella aikataululla loput talot tulee.

Loppuun pakko pistää vielä kysymys, mitä mieltä olette noista suntiontien puoleisista ikkunoista? Ei ainakaan tässä vaiheessa omaan silmään näytä hyvältä tuo sekainen asettelu. Tietty valmiina ja sittenkun koko alue on valmis siitä voi tulla ihan hyvän näköinen kokonaisuus.
tekijänä paavali
#85807
Ei näytä hyvältä ei. Vähän niinkuin uudessa Brahenportissa ratapihankadulla, on kyllä typerän näköistä laittaa ikkunat sikinsokin, itseäni ainakin häiritsee.
Avatar
tekijänä Kantti
#85814
Itse en näe ongelmaa siinä, onko ikkunat sotilaallisessa rivissä ja järjestyksessä. Tähän on tietenkin totuttu, voiko se olla jokin formu, ei mielestäni. Sisätilaratkaisut voivat olla hyvä peruste sijoittaa ikkunoita järkeviin paikkoihin. Kyllä ne samalla korkeudella kerroksessa tuossa kuitenkin ovat.

Voivathan ikkunat olla korkeuden ja leveydenkin osalta erilaisia eri asunnoissa, vaikkapa samassa kerroksessa. Sisätilaratkaisut edellä voi mennä ikkuna-asettelutkin, kunhan ei mitään haulikkoammuntaa tehdä.
tekijänä Nalle
#85816
Hwaaw kirjoitti:Loppuun pakko pistää vielä kysymys, mitä mieltä olette noista suntiontien puoleisista ikkunoista? Ei ainakaan tässä vaiheessa omaan silmään näytä hyvältä tuo sekainen asettelu. Tietty valmiina ja sittenkun koko alue on valmis siitä voi tulla ihan hyvän näköinen kokonaisuus.
Mielenkiintoista. En edes aluksi kiinnittänyt huomiota asiaan. Ehkäpä siis en pidä epäsymmetristä sijoittelua ongelmallisena. Uniikkia kai tuollainen on tänäpäivänä.
tekijänä Hwaaw
#85818
Kantti kirjoitti:Itse en näe ongelmaa siinä, onko ikkunat sotilaallisessa rivissä ja järjestyksessä. Tähän on tietenkin totuttu, voiko se olla jokin formu, ei mielestäni. Sisätilaratkaisut voivat olla hyvä peruste sijoittaa ikkunoita järkeviin paikkoihin. Kyllä ne samalla korkeudella kerroksessa tuossa kuitenkin ovat.

Voivathan ikkunat olla korkeuden ja leveydenkin osalta erilaisia eri asunnoissa, vaikkapa samassa kerroksessa. Sisätilaratkaisut edellä voi mennä ikkuna-asettelutkin, kunhan ei mitään haulikkoammuntaa tehdä.
Ei ikkunoiden ole pakko olla kaikki rivissä, mutta nämä ikkunat näyttävät huonolta. Oon kysellyt muiltakin ja aika paljon kritiikkiä ovat saaneet. Kannatan kyllä sitä että ei aina tehdä sitä samaa, kun nykyään uudet talot ovat niin samanlaisia/persoonattomia.

Ja tässä tapauksessa ainakaan ei vaikuta sisätilat olevan perusteena, samoja huoneita mutta ikkunat niinkuin ovat. Mutta kuten sanottua viimeistely vaikuttaa ilmeeseen vielä melkoisesti, toivotaan parasta.
tekijänä hmikko
#85820
Nalle kirjoitti: Uniikkia kai tuollainen on tänäpäivänä.
No ei todellakaan. Näitähän on uusissa taloissa joka paikassa.
tekijänä Nalle
#85835
hmikko kirjoitti:
Nalle kirjoitti: Uniikkia kai tuollainen on tänäpäivänä.
No ei todellakaan. Näitähän on uusissa taloissa joka paikassa.
Niin, uniikkia tämän hetken arkkitehtuurissa.
Avatar
tekijänä RV
#85842
Jalopuumetsikön parturoiminen on Suomen lain mukaan rikos.
tekijänä hmikko
#85844
Nalle kirjoitti: Niin, uniikkia tämän hetken arkkitehtuurissa.
Sulla on nyt kyllä ihan oma määritelmä uniikille.