Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Antrell
#83314
Terve,

Sattumoisin törmäsin tähän sivustoon ja tuli mieleen sellainen että tuossa aletaan tuonne Perkkaalle rakentamaan Espoon Piruettia ja sattumoisin asun paraatipaikalla. Tuossa talven aikana tulikin jo muutamaan otteseen otettua kuvia vielä pystyssä olevasta Siemensin tuotanto- ja toimistotiloista jotka on nyt siis purettu ja kohta pääsee SRV aloittamaan urakoinnnin. Valmista pitäis olla keväällä 2018.

Tein Youtube-kannulleni listan purkuvaiheen videoista: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... blbiCL_X41

Lisäilen sitten tulevaisuudessa lisää videoita tuonne.

Edit: Bonava markkinoi myöskin tulevaa Vermonniittyä.

Edit: Kohteeseen rakennetaan SATOlle, SRV:lle ja Ilmariselle 16 kerroksisia asuintaloja. Ensimmäinen näistä on Satolle rakennettava Runoratsunkatu 5, jonka olisi tarkoitus olla valmis keväällä 2018. Ja samalla oppisin tänään että tuo tien toisella puolen oleva alue on Vermonniitty, eikä enään Perkkaata. Joten vaihdoin otsikon oikeaksi.
Viimeksi muokannut Antrell, 20.05.17 12:02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Antrell
#84920
Tällä viikolla ovat sitten aloittaneet tuon Espoon Piruetin rakentamisen. Ensin tasoitettiin pohja ja sitten alkoi paalutus. Kamera on kuvannut joka päivä ja teenkin tässä jossain vaiheessa pienen timelapse pätkän tästä viikosta. Tarkoitus on laittaa GoPro kuvamaan joka aamu kunnes rakennus on valmis.
Avatar
tekijänä Janne_H
#84921
Hienoa kuulla että työt on alkanut! Oli tarkoitus tänään itse mennä kameran kanssa katselemaan meininkiä, mutta en nyt ehdikkään.

Niin ja tervetuloa foorumille. Törmäsin sattumoisin Youtubessa time-lapseesi Siemensin toimiston purkamisesta jokin aika sitten.
Avatar
tekijänä Antrell
#84939
Tuossa on ensimmäinen monista videoista joita tulen tänne postaileen. Tässä haettaan vähän mihin mä sen kameran pistän, millä asetuksilla, kestää akku, riittääkö tallenustila jne. Eli ei oikeastaan mitenkään ihmeellinen. Kamerana toimii GoPro Hero3.
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Antrell
#84941
Joo, näin suunnittelin kuhan saan mun aparaatin valmiiksi. Sellainen ikkunanpuihin kiinnitettävä "maski" jonka taakse kamera sijoittuu. Maski siinä mielessä että maalaan mattamustaksi ulospäin puolen, jotta ei kamera heijastaisi ikkunasta kun kuvaa ikkunoiden läpi.
Avatar
tekijänä Antrell
#85215
Edellisviikon materiaalia. Testailin samalla jos kuvailee järkkärillä jotain tiukempia rajauksia kuin pelkästään GoProlla niin joo, tuohan se vähän lisää, mutta tuo se myöskin lisää töitä. Myönnän et voisi pätkästä lyhyemmäksikin tuota videota, mutta se ny meni näin tällä kertaa.

Viime viikkoisen saan varmaan parin päivän sisään valmiiksi kun oli lähes pelkästään GoPro käytössä. Testailin kuin pitkään ns. yhdellä "latauksella" pääsee ja ainakin pari päivää menee komiasti, kuhan vaan on virran syöttö kunnossa. 64 Gb kortille menee abouttia rallaan 40k kuvaa.
Avatar
tekijänä Antrell
#85542
Muutaman viikon takaa... vähän kertynyt hommia ja tässä kovasti yritän kuroa kiinni näissä. Ongelmia aiheutti GoPron itsepäinen päiväyksen ja kellon asettaminen 2010-2012 vuosiin ja pitää selvitellä näin jälkikäteen mikä oikein kuuluu minne kun ei sitä heti silloin ajallaan tehnyt vaan näin jälkikäteen. Eli taas opittiin jotain uutta: Tarkista ja järjestä tarvittaessa heti kuntoon, eikä "kyl mä sit ehin vähän myöhemmin..."

Toinen minkä huomasin nyt on tuo 10s on turhan tiheään, palasin tälle viime viikolla vai tällä viikolla 30s intervalliin, siitäkin tulee ehkä turhan pitkiä, mut katsotaan miltä näyttää parin viikon päästä.
Avatar
tekijänä Antrell
#86526
Katos Janne käyny kopterilla kuvailemassa. Taisin sun bongata yks päivä tuossa tontilla... ;) Tai sit se oli joku muu...

Noh, tässä on ollut vähän yhtä sun toista enkä ole ehtinyt näitä timelapseja saanut aikaiseksi. Kamera toki on kuvannut koko ajan, mutta se koostaminen... :smt021

Viikolta 44:
Koetan kiristää tahtia et päästään noihin jannen ottamiin maisemiin ja tunnelmiin...
Avatar
tekijänä Kantti
#86531
Hyvää settiä! Noista kun koostaa lopullisen timelapsen projektin tultua valmiiksi niin, avot. :D