Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Kaikenlaista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää keskustelua voit käydä täällä vapaasti.
tekijänä niina
#81436
Hei! Olen vasta liittynyt tälle palstalle ja ajattelin että täältä varmaan löytyy muutamia vinkkejä omakoti talon valaistusta koskien. Olen miettinyt led valaisimia keittiöön ja kylpyhuoneeseen ja sitteen makuuhuone, eteinen ja olohuone ovat täysi kysymysmerkki. Sattuuko täällä ihmisillä olemaan hyviä neuvoja valaisimen valintaan ja joitain vinkkejä? Olisin hyvin mielissään jos tätä kautta joitain vinkkejä saisi.
tekijänä Ozie
#81456
Vaihtoehtojahan on ledeissä on aika paljon, mitkä riippuu täysin minkälaista valaistusta haluaa. Suoraa vai epäsuoraa, jos taas esim. epäsuoraa niin toteuttaako sen led-nauhalla vai polttimoilla jne.

Normaaleihinkin valaisimiin saa jo aika hyvin led-polttimoita niin niissä kannattaa melkeen katsoa mikä polttimo tulee ja saako sitä ledinä.

Myös esim. halogenipolttimoista on tullut aika energiapihejä verrattuna vanhoihin. Viimeksi taisin ostaa 18W polttimoita vanhojen 50W tilalle. Samoin energiansäästöpolttimoita on miljardi erilaista.
tekijänä niina
#81470
Tosiaan kyllä noita vaihtoehtoja riittää. Kiettiössä lähinnä tunnelmaa varten ja kylpyhuoneeseen olisi tarkoitus laittaa sitten ihan suoraan valaisevat ledit. Makuuhuoneeseen jo löysinkin halogeenit.
Avatar
tekijänä Gascal
#81629
Vaihtoehtoja tosiaan riittää ja tässä yksi, joka sopii erityisesti tunnelmavalaistuksen luomiseen. Saatavilla on mm. rgb led-nauha, jonka voi piilottaa hyvin esimerkiksi keittiön kaappien alle epäsuoraa valaistusta luomaan. Voi ohjata puhelimella, tabletilla, tietokoneella, omalla äänellä ja vaikka millä, ja tietysti myös perinteisesti seinäkatkaisimella. Puuhailin oman asunnon yläkertaan Philips Hue -valaistuksen muutama kuukausi sitten eikä paluuta ole. Hieman kallis on, varsinkin kun koko ajan tekee mieli hommata lisää :(

http://www.philips.fi/c-m-li/langaton-hue-valaistus

Muutoin esim. Ikean led-polttimot ovat ainakin omalla kokemuksella riittävän hyviä ja edullisia tavanomaiseen valaistukseen ja noilla korvattiinkin kaikki alakerran halogeenit.