Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#81114
Fabriikille on syytä avata oma ketju. Alueelle on odotettavissa rakentamista pitkäksi aikaa, alue on merkittävä ja keskusta-alueella!

YIT:n sivuilta muutama - täälläkin jo näkynyt - kuva alkuun.

Alueen yleissuunnitelma.
Kuva

Kuva

Alueen havainnekuva jossa Köydenpunojankatu kuvan alareunassa, on ohjattu ratapihan viereen pois puutalojen keskeltä
Kuva

Kuva

Kuva
http://www.yitkoti.fi/yit_koti/asunnot- ... a-alueesta


Noin kuukausi sitten otetut kuvat. Ei uskoisi kuvausaikaa tammikuun lopuksi!
Kuva

Junien huolto/pesuhalli.
Kuva

Kuva

Huoltorakennus tullaan purkamaan.
Kuva

Kuva

Kauempana takana Logomon rakennuskompleksi.
Kuva

Kiskoja vielä hetki näkyvissä. Oikeassa yläreunassa näkyy Brahenportin kulmarakennus Brahenkatu/Ratapihankatu
Kuva

Aluetta on tasattu ja infraa upotettu maaperään.
Kuva

Aluetta Aninkaisten sillalta nähtynä. Edessä näkyvä sepelikenttä on epäilemättä osa Köydenpunojankadun uutta linjausta Aninkaistensillan alle. Helsingintie olisi pitänyt aikanaan ohjata juuri tästä! Ratapihankadun ongelmia ei olisi koskaan tullut.
Kuva
RV tykkää tästä
Avatar
tekijänä MindW
#81116
Kuin kaks marjaa. Fabriikki:
Kantti kirjoitti:Kuva
Pasilan konepaja:
Kuva
Rakennusyhtiökin sama.
tekijänä Urbo
#81117
Hyvä huomio! Toivottavasti tulee enemmän vaihtelevuutta Fabriikkiin kuin mitä konepajalla ollaan nähty. Kivijalkaliiketilatkin olisivat kivoja.
Avatar
tekijänä Kantti
#81143
Molemmissa oleva käärmetalo näyttää samassa pajassa tehdyltä! Kukanan muuten on suunnitellut näiden kohteiden rakennukset, sama firma?
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#81154
Ei ole sama firma. Helsingissä asialla ovat ARK-house arkkitehdit, Turussa suunnitelmista vastaa Schauman Arkkitehdit.

Mutta on kyllä tosiaan kovasti samanlaiset kohteet.
Avatar
tekijänä Kantti
#84391
Mitä kuuluu Fabriikin alueelle? Ei paljon, pientä muutosta.

Ensimmäisen Fabriikin alueen rakennuksen paalutukset taitavat olla tehdyt. Ne keiden ikkunat tulevassa rakennuksessa avautuvat keskustaan, näkevät mieltä lämmittävän viipaleen Turun kaupunkikuvasta keittiön ikkunasta, jo heti aamulla kahvia keitellessään. Puolalan mäen rinnettä ratapihan takana.
Kuva

Katuinfraa on tehty Aninkaisten sillan alta uudella linjauksen mukaisesti kohden Köydenpunojankatua. Kerroksellisuus joka tästä avautuu - kerroksellisuus monessa mielessä - on poikkeuksellinen Suomessa.
Kuva
hmikko, Ukilainen tykkää tästä
Avatar
tekijänä Ukilainen
#84400
Tuo ekan kuvan maisema on kyllä menossa aika lailla uusiksi, kun ensin eteen rakennetaan uusi parkkihalli logomon tarpeita varten ja myöhemmin aletaan mylläämään läntisen pitkäkadun varren korttelia uuteen uskoon. Hyvä juttu, sillä alue on nykyisellään aika kulahtanut ja syrjäisen oloinen, vaikka aivan keskustassa.
tekijänä kilonet
#84401
Samaa mieltä. Ei kovin houkutteleva alue ole, jos vertaa muihin uudehkoihin alueisiin kuten telakkaranta ja kakola.

Tosin olisihan se kiva junaliikennettäkin seurata näin pienoisrautatieharrastajana..
Avatar
tekijänä Kantti
#85331
Fabriikki lähtee menemään.
Fabriikkiin valmistuu ensimmäiseksi Fortuna

Kuva

Rakennusala käy nyt kuumana Turussa. Tästä esimerkki on Logomon naapuriin rakentuva Fabriikki, joka tuo alueelle lähivuosina jopa yli tuhat asuntoa.

Turussa on käynnissä ennennäkemätön rakennusbuumi. Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randellin mukaan niin rakennusalan kuin muidenkin alan barometrit näyttävät nyt ylöspäin. Vastaavaa ei ole nähty sitten vuoden 2008.

– Turussa ja Turun seudulla on nyt hyvää nostetta, ja asuntokysyntä kohdistuu nyt myös Turkuun eikä ympäröiville alueille.

Randellia komppaa YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas.

– Kaupunki hehkuu, kun sitä Helsingin suunnasta katsoo. Moni kaupunginjohtaja kadehtii nyt Turkua.

Randell ja Kauniskangas olivat muuraamassa uuden Fabriikki-alueen ensimmäisen asuintalon peruskiveä. Molemmat ovat tyytyväisiä siihen, että vanhan VR:n konepajan alue herää nyt eloon.

– Turkulaiset ovat aina mieltäneet, että tämä on kaukana, kun se on toisella puolella rataa. Linnuntietä Logomoon on matkaa kuitenkin vain 800 metriä, Randell muistuttaa.

Alue tuleekin linkittymään keskustaan aivan uudella tavalla, kun uusi silta valmistuu yhtä aikaa Fortunan kanssa vuonna 2018.

Fabriikin asemakaavan valmistelu aloitettiin jo kymmenen vuotta sitten. Alueelle on kaavoitettu noin 30 asuintaloa kolmeen kortteliin, mikä tarkoittaa noin tuhatta asuntoa.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan alueen keskustanpuoleiseen reunaan kuusi asuinkerrostaloa ja noin 300 asuntoa.

Toinen vaihe rakennetaan alueen keskelle tulevan Tenderipuiston toiselle puolelle. Kolmannessa vaiheessa rakentuu Köydenpunojankatuun kortteli, joka sisältää myös mittavan 450-metrisen "käärmetalon".

YIT on tyytyväinen Fabriikin vastaanottoon. Esimerkiksi Fortunan 82 asunnosta on varattu jo lähes kaikki. YIT:ssä uskotaankin, että keskustan tuntumassa olevat alueet ovat omiaan houkuttelemaan asukkaita.

– Kaupunkirakenne tiivistyy ja työpaikat, harrastukset ja julkinen joukkoliikenne halutaan lähelle. Näin voidaan vähentää myös yksityisautoilun tarvetta, Kauniskangas kiteyttää.
http://www.turkulainen.fi/artikkeli/450 ... si-fortuna

Kuulostaa ja näyttää hienolta, suunta on nouseva Turussa!
tekijänä Nalle
#85335
Samassa mainittiin, että Logomonsilta valmistuu myös 2018 eli rakentaminen alkanee tulevan vuoden alussa viimeistään. Saatiin nyt varmistus sillekin viimein.
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#87068
Vähän on täälläkin kehitystä tapahtunut

Kuva
Infra on tosiaan jo valmiina liikennemerkkejä ja tiemaalauksia myöden, vain käyttäjät puuttuvat.
Kuva
vl tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#87078
Ei ole ihan hetkeen tullut piipahdettua Fabriikin alueella. Lokakuussa taisin viimeksi käydä ja katselin myös tätä valmista tienpätkää joka tiuossa on kääntymässä Köydenpunojankadun suuntaan. Kurvin pengerryksen tukimuurissa on hauska alueen historiaan liityvä junateema!
Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#87082
paavali kirjoitti:Köydenpunojan varrella metsikössä olevat kaksi puutaloa on hiljakkoin myös purettu. https://www.google.fi/maps/@60.4605009, ... a=!3m1!1e3
Joo, kaikki ne taitaa sieltä pusikosta jo olla lanattu? Koskahan vaiheeseen jäänyttä katua aletaan jatkamaan radanvarresta Köydenpunojankadulle? Reitti ainakin on selvä.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7