Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Kaikenlaista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää keskustelua voit käydä täällä vapaasti.
tekijänä Pirkko M
#80037
Mikä on paras tapa löytää urakoitsija omakotitalon erilaisiin remontteihin? Asumme isossa omakotitalossa, jossa pitää remontoida kaikenlaista, isoimpana katon remontoiminen. Yritin etsiä erilaisia nettipalveluja näihin liittyen ja lupaavimmalta vaikuttaa *********** . Onko teillä kokemuksia tästä?

-Pirkko
Viimeksi muokannut sw, 15.01.16 17:55. Yhteensä muokattu 1 kertaa. Syy: linkki poistettu
tekijänä Purkki^
#80038
Tuollaisen palvelun kautta varmasti urakoitsijan löytää, mutta hinta voi olla suolainen ja työnlaatu ihan peruskauraa. Paras olisi jos tuttavapiiristä löytyy juuri remontin teettäneitä ja sitä kautta voi suositella. On olemassa paljon erittäin hyviä urakoitsijoita jotka tekee vain suosittelujen pohjalta eivätkä mainosta itseään missään.
Itse teetin kylpyhuoneremontin kesällä ja pyysin tarjouksia useilta urakoitsijoilta. Lopulta päädyin tuttavan suosittelemaan urakoitsijaan joka teki työn juuri niinkuin halusin ja 40% halvemmalla kuin ison kotimaisen remonttifirman tarjous.
Ison firman ukko yritti kovasti selitellä kuinka asiat kannattaa tehdä ja suunnitelmasta kävi selvästi ilmi, että niin halvalla mennään kuin vaan voi. Yksityinen urakoitsija taas kuunteli mitä itse halusin ja oli selvästi enemmän kiinnostunut laadukkaasta lopputuloksesta.

Toki tässä nyt yleistän ja poikkeuksia varmasti löytyy. Tärkeä pointti kuitenkin on, että kilpailuttaa urakan kunnolla vaikka se saattaa aikaa viedäkkin.
tekijänä hmikko
#80043
Lähisukulaiselle kosteusvahinkoasioita paljon hoitanut juristi suositteli hyvän. Juristille oli vissiin siinä hommassa tullut erittäin tutuksi ne huonot, tai ei välttämättä osaamiseltaan huonot, mutta vakuutusyhtiöiden asialla olevat (= tarkoituksena minimoida vakuutusyhtiön korvaukset laadun kustannuksella).
tekijänä albertobroccoli
#80054
Pirkko M kirjoitti:Mikä on paras tapa löytää urakoitsija omakotitalon erilaisiin remontteihin? Asumme isossa omakotitalossa, jossa pitää remontoida kaikenlaista, isoimpana katon remontoiminen. Yritin etsiä erilaisia nettipalveluja näihin liittyen ja lupaavimmalta vaikuttaa *************** . Onko teillä kokemuksia tästä?

-Pirkko
Muutamia vinkkejä (en nyt mitään yksittäisiä firmoja lähde nimeämään):

- Facebookissa on varmasti joku kotikyläsi/lähiösi osto/myynti -palsta jossa tällaisia palveluita voi kysellä ja suosituksia hyvistä tekijöistä (ainakin oman kyläni osalla on näin)
- voi soitella läpi pienempiä ja suurempia korjausrakentamiseen erikoistuneita firmoja (vaikka juurikin niitä joita monet vakuutusyhtiötkin käyttävät) ja pyytää suoraan tarjousta
- http://www.tori.fi kautta ainakin löytyy "remontti" hakusanalla monia firmoja jotka palveluita tarjoaa
- kyselet rakennus/remonttialan tuttaviltasi firmojen ja timpureiden yhteystietoja
- olet valmistautunut siihen että timpuri on ammattimies ja tuntiveloitus sen mukainen
- olet valmistautunut siihen että timpuri ei ole ammattimies ja tuntiveloitus ei ole sen mukainen
- teet kirjallisen diilin jossa selvästi eritelty työt ja materiaalit sekä hinta (varsinkin jos urakkana tehdään), niin ei tule kummankaan osapuolen taholta työn edetessä tai jälkikäteen mitään mystisiä vaatimuksia tai soveltamista