Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#103650
New arena in Perm for 10500 seats is in the works, with input from KHL and FIBA, the construction should start in 2022 with 2024 as a finish date.

https://hfboards.mandatory.com/threads/ ... 85/page-27

Kuva

*Perm (ven. Пермь) on kaupunki Kamajoen varrella Uralvuoriston länsirinteellä.

Kaupunki sijaitsee vanhalla Perman alueella, joka oli alun perin suomalais-ugrilaisten kansojen asuttama. Paikalla tiedetään olleen Jagošihan (Ягошиха) kylä 1600-luvun alkupuolella. Permin asukasluku on vaihdellut viime vuosina miljoonan asukkaan tietämillä. https://fi.wikipedia.org/wiki/Perm
Avatar
tekijänä Iggy.P
#104899
Omsk - G-Drive Arena (12 000) - Completed.

Kuva

Kuva
tekijänä hmikko
#104901
Iggy.P kirjoitti: 13.10.22 12:30 Omsk - G-Drive Arena (12 000) - Completed.
Pisti silmään latinalaisilla kirjaimilla kirjoitettu sponsorin nimi G-Drive näinä aikoina. Googlaamalla opin, että kyseessä on Gaspromin sponsoroima Le Mans -sarjan talli.

Onnea uudelle propagandasarjan areenalle. Korkeuttakin on sen verran, että sieltä voi vaikka Gaspromin vielä hengissä olevat väliportaan johtajat kokeilla liitopukuhyppyä.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#105033
Saint Petersburg - SKA Arena (21 500) - October 2022

Kuva

Kuva


Nizhny Novgorod (12 000) - Under Construction, October 2022

Kuva

Kuva


Yekaterinburg - UGMK Arena (12 180)

Kuva

Kuva

https://forums.hfboards.com/threads/new ... 85/page-28
veka tykkää tästä
tekijänä hmikko
#105045
^Piti googlata KHL:n tilanne, kun en näitä muuten seuraa. Tällä kaudella mukana 22 joukkuetta, joista 19 Venäjältä, ja yksi Valko-Venäjältä, Kazakstanista ja Kiinasta kustakin. Liigan ovat jättäneet kaksi joukkuetta Tsekistä ja yksi Ukrainasta, Slovakiasta, Kroatiasta, Suomesta ja Latviasta kustakin. Osa taloudellisista syistä ennen vuotta 2014, osa sen jälkeen Venäjän sotatoimien takia. Saa nähdä, kauanko kazakstanilaiset pelaavat. Putinin maailmanvalloitus ei ota edetäkseen.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#105047
Minusta on hyvä asia että venäläiset rakentavat näitä jääareenoita. Ne ovat sijoitus tulevaisuuteen. Nythän on sellainen tilanne että eurooppalainen jääkiekko kärsii kun tänne ei ole saatu yhtä johtavaa liigaa johon osallistuisi kaikkien Euroopan merkittävimpien jääkiekkokaupunkien joukkueet. Liiga jossa pelaisi joukkueita suosituista eurooppalaisista kaupungeista olisi merkittävä.
tekijänä hmikko
#105050
Iggy.P kirjoitti: 12.11.22 14:43 Ne ovat sijoitus tulevaisuuteen.
Venäjän tulevaisuuteen sijoittivat tässä taannoin myös fortumit ja muut. En pidättelisi henkeäni länsieurooppalaisia joukkueita odotellessa tuolla.

En tiedä jääkiekosta mitään, mutta olettaisin, etta eurooppalaisen liigan rakentamisessa lienee kyse rahasta ja sen puutteesta. EU:n alueella laji on suuri pienissä maissa, mistä mainoseuroja tulee rajallisesti verrattuna NHL:ään. Venäjällä propagandahankkeeseen kaadetaan oligarkkien/valtionyhtiöiden rahaa, jolloin tämmöisiä ei tarvitse murehtia. En nyt sitten tiedä, millainen sijoitus tulevaisuuteen se on. Lienee ihan tervettä, että niin ei toimita täällä.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#105061
hmikko kirjoitti: 12.11.22 21:44 EU:n alueella laji on suuri pienissä maissa, mistä mainoseuroja tulee rajallisesti verrattuna NHL:ään.
En usko että tuo on koko totuus. Monet NHL-seurat tulevat kaupungeista joiden koko on Euroopan kiekko-kaupunkeja pienempi. Helsingin ja Tukholman lisäksi mm. Praha, Wien, Berliini ja Sveitsin kaupungit voisivat hyvin kehittää kiekkobisnestään. Ne eivät ole pieniä eivätkä köyhiä kaupunkeja. Jo nykyisellään muutamat Euro-joukkueet keräävät enemmän katsojia kuin NHL:n heikoimmat joukkueet.

Areenatkin ovat jo suurelta osin valmiina kuten tämä Berliinin Mercedes Benz-arena:
Kuva
tekijänä hmikko
#105070
Iggy.P kirjoitti: 13.11.22 20:07 Monet NHL-seurat tulevat kaupungeista joiden koko on Euroopan kiekko-kaupunkeja pienempi.
En usko, että kyse on kaupungin koosta, vaan mainosmarkkinan koosta kokonaisuutena. Yhdysvallat ja Kanada on tässä mielessä yhtä markkinaa ja kielialuetta. Jääkiekko ei sielläkään ole kaikkein suosituin laji, mikä näkyy rahan määrässä verrattuna esim. amerikkalaiseen jalkapalloon tai koripalloon.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#105072
hmikko kirjoitti: 14.11.22 01:10
Iggy.P kirjoitti: 13.11.22 20:07 Monet NHL-seurat tulevat kaupungeista joiden koko on Euroopan kiekko-kaupunkeja pienempi.
En usko, että kyse on kaupungin koosta, vaan mainosmarkkinan koosta kokonaisuutena. Yhdysvallat ja Kanada on tässä mielessä yhtä markkinaa ja kielialuetta. Jääkiekko ei sielläkään ole kaikkein suosituin laji, mikä näkyy rahan määrässä verrattuna esim. amerikkalaiseen jalkapalloon tai koripalloon.
Kun katson maailman väestökarttaa minusta näyttää että Euroopan ja Aasian muodostama talousalue on ylivoimainen kehityspotentiaaliltaan. Molemmat, sekä Eurooppa että Aasia ovat jo yksin väestöltään suurempia kuin Pohjois-Amerikka, puhumattakaan sitten yhdessä. Kartta kuvaa väestöntiheyttä:
Kuva

https://peda.net/rauma/rauman-lukio/opi ... 2-4-2020/w
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#105076
Iggy.P kirjoitti: 14.11.22 10:25 Kun katson maailman väestökarttaa minusta näyttää että Euroopan ja Aasian muodostama talousalue on ylivoimainen kehityspotentiaaliltaan. Molemmat, sekä Eurooppa että Aasia ovat jo yksin väestöltään suurempia kuin Pohjois-Amerikka, puhumattakaan sitten yhdessä. Kartta kuvaa väestöntiheyttä:
Kyse on markkinan koosta ja sen mahdollisuuksista kasvaa tulevaisuudessa. Vaikka katsoisimme EU:ta kokonaisuutena ajatellen kaikkien maiden olevan jääkiekkomaita, unioni jää auttamatta jälkeen Yhdysvaltain markkinoiden kasvusta. Vielä 2000-luvun alussa tilanne oli toinen, mutta Eurooppa ei ole kummemin kasvanut finanssikriisin jälkeen. Pidän kaiken lisäksi nykytilannetta aika vaikeana minkäänlaisen liigan luomiseksi, kun Keski-Eurooppa on taantuman partaalla ja huomio on keskittynyt aivan muihin asioihin. Aasiassa voi olla mahdollisuuksia, jos todella innostuvat jääkiekosta.
Avatar
tekijänä Krio
#105082
Iggy.P kirjoitti: 12.11.22 14:43 Minusta on hyvä asia että venäläiset rakentavat näitä jääareenoita. Ne ovat sijoitus tulevaisuuteen. Nythän on sellainen tilanne että eurooppalainen jääkiekko kärsii kun tänne ei ole saatu yhtä johtavaa liigaa johon osallistuisi kaikkien Euroopan merkittävimpien jääkiekkokaupunkien joukkueet. Liiga jossa pelaisi joukkueita suosituista eurooppalaisista kaupungeista olisi merkittävä.
Rossija arena tulevaisuus xaxaxa! Kjukaan pelaa jaakiejko ilmjan vjenalaisia tjahtia!! xaxxaxaaxa!
Avatar
tekijänä Iggy.P
#105815
Lappeenranta-areenan havainnekuvia

Suurin osa lappeenrantalaisista kannattaa toriareenan toteuttamista kaupungin ydinkeskustaan:
Kuva

Kuva

Areenalle on ehdotettu muitakin sijoituspaikkoja keskustassa, kuten Prisman lähellä olevia tontteja tai rautatieaseman yhteyteen.

https://yle.fi/a/74-20034066

https://www.kisakentta.fi/

..
veka, TurkuCubed, Kervolainen ja 4 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä suberb
#105819
Upea! Hienosti kaupunkirakenteeseen sovitettu suunnitelma. Toivottavasti totetuu sellaisenaan. Pidän tästä enemmän kuin Turun ratapihan suunnitelmasta joka on jotenkin muodoton ja epäselvä möhkäle. Pikkuhiljaa siirrymme auto-Suomesta kohti 2020-luvun kaupunkeja, joissa kävelyä ja saavutettavuutta arvostetaan suunnittelussa enemmän.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8