Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä grendy
#73292
Urpiaisentien toisella puolella on v. 2002 rakennettu pysäköintitalo, johon saisi sijoittaa myös uuden asuintalon pysäköintipaikat.
Mutta kuitenkin talon viereen on tehty parkkipaikkoja? Woot?
Avatar
tekijänä zeizei
#73301
Korson Torni, tästä ei voi seurata mitään hyvää.. :)
Avatar
tekijänä Tande
#73302
zeizei kirjoitti:Korson Torni, tästä ei voi seurata mitään hyvää.. :)
Heh heh. :)

Mutta tosiaan. Toivottavasti tornitalo toteutuu, asunnoille aseman vieressä on varmasti kysyntää.
tekijänä Purkki^
#76650
Forma-Futura taas vauhdissa.

Kuva
Kuva

Tämä on tätä samaa bulkkia mitä on nähty jo monessa paikassa. Graafista betonia ja jne...
Avatar
tekijänä Klazu
#76658
On kyllä niin täysin samasta puusta veistetty kuin monia muu Espoossa ja Vantaalla lähivuosina noussut pikkutorni. Ei kyllä vaikuta merkittävästi parantavan Korson hyvin lähiömäistä kaupunki kuvaa. :?
tekijänä Arska
#76694
Korkeuttaan kapeampi, eli tornista menee! Jos ei Kanadaan tai Korsoon kelpaa niin kyllä tuolle Jyväskylästä joku paikka löytyy! Tykkään itse tuosta kuten tykkään Espoonlahden "esikuvastaankin". Kaikki tornit nyt vaan ei voi olla julkisivumateriaaliltaan erilaisia WoW-torneja, etenkään kun budjetti täytyy pitää lähiöasukkaan pankkilainan määrittämissä rajoissa.
tekijänä Purkki^
#76717
13.9

Kuva

Torni tulee siis tuohon keltaisen kaksikerroksisen talon paikalle. Ihan mielenkiintoinen tontti vaikka torni suht tylsä onkin.
Avatar
tekijänä Klazu
#76724
Kuva

Tässä ilmakuvassa kyllä tiivistyy kaikki mikä suomalaisessa kaupunkirakentamisessa on vikana. Ollaan aivan juna-aseman vieressä, mutta silti ympärillä on avomaan parkkipaikkoja, epämääräisiä pusikkoja sekä hajanaisia muutaman kerroksen korkuisia rakennuksia. Alueen kerrostalot on sijoitettu niin hajalleen, että vaikutelmaksi jää ettei alueella ole olemassakaan minkäänlaista kaavaa tai kokonaisvaltaista suunnitelmaa. Tämäkin rakennus on omalla tavallaan osuvaa jatkoa sekavalle alueelle, jonne on roiskittu kaikkea mahdollista.

Keski-Euroopassa yleensä lähiöilläkin on jonkinlainen punainen lanka ja suunnitelma, ja ainakin ne pyrkivät hyödyntämään asemanseutua huomattavasti Korsoa paremmin. Tuollaista kaupunkirakennetta katsoessa ei voi vain ymmärtää että alueella olisi minkäänlaista pulaa rakennusmaasta, kun sen hyödyntämisen taso on noin alhaista. :?
tekijänä Purkki^
#76725
Janne_H kirjoitti:Purkki, löytyykö noita julkisivuluonnoksia isommalla resoluutiolla, jotta näkisi lukea korkeusmerkinnät?
Kuvat löytyy tästä selvityksestä: http://paatokset.vantaa.fi/ktwebbin/ktp ... &version=1
Vähän kun zoomaa niin korkeusmerkinnät näkee hyvin.
Klazu kirjoitti:Tässä ilmakuvassa kyllä tiivistyy kaikki mikä suomalaisessa kaupunkirakentamisessa on vikana. Ollaan aivan juna-aseman vieressä, mutta silti ympärillä on avomaan parkkipaikkoja, epämääräisiä pusikkoja sekä hajanaisia muutaman kerroksen korkuisia rakennuksia.
Korson tapauksessa taustalla on yksityinen omistaja jonka hallussa on ollut iso osa keskustaa. Vasta hetki sitten aluetta on päästy kehittämään kaupungin puolesta ja Korson keskustasta järjestettiin suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu. Suunnittelu on siis vielä kesken..

Tässä ilmakuvassa on tornin muoto päivitetty.

Kuva
Avatar
tekijänä RV
#76732
Sopii loistavasti paikalleen. Korsossa, kuten Tikkurillassakin, tosin on vanhoja sympaattisia 50-luvun pienkerrostaloja eri käyttötarkoituksissa, joista toivoisi osan säilyvän.