Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#72783
Viime vuonna oli esillä Saudi-Arabian uuden suurlähetystön ja suurlähettilään residenssin rakentaminen ja kaavat ovat olleet lautakunnassa, mutteivät vielä valtuustossa. Avasin tälle oman ketjun, koska on perin harvinaista, että jokin valtio rakentaa Helsinkiin erillisen lähetystörakennuksen. Saudi-Arabia osti lähetystötontin ilmeisesti Japanilta.

Suurlähettilään residenssin tieltä on purettu tontin rakennukset ja kuulemma alueelle on tehty merkintöjä maastoon. Jos joku tietää residenssin tai lähetystön hankkeesta, enemmän, laittakoon tähän ketjuun kuvia ja/tai tietoa.
Viimeksi muokannut Bernheart, 04.03.15 17:31. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
#72790
Krio kirjoitti:Hieno suurlähetystö Hermanni!

No jaa..Venäjän uudisrakennus on suoraan Neuvostoliiton säästölinjalta eikä se jenkkienkään suunnittelma lisäys silmiä hivele.
Venäjän suurlähetystön uusi asuinrakennus on kyllä suurimpia katastrofeja kantakaupungissa hetkeen. Ihan käsittämättömän ruma.
#72810
Olinpas sattumalta kovin ajankohtaisessa asiassa liikkeellä, kaupunkilautakunta käsittelee asiaa 10.3.2015. Aiemmin kyseessä oli Krogiuksentie 7-9, nyt 5-9, eli ovatkohan saudit ostaneet naapurin pois? :)
Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma korvaa aiemmin 24.2.2014 päivätyn suunnitelman.
Suunnittelualuetta on laajennettu koskemaan myös tonttia 30080/3