Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#71825
Laitetaan tällekin hankkeelle oma ketjunsa, sen verran merkittävästä kulttuurihankkeesta on kuitenkin kyse, ja materiaaliakin alkaa nyt olemaan saatavilla riittävästi. Ja toteutuminen ainakin Guggenheimiä todennäköisempää...

Eli Amos Anderson julkaisi tänään piirustukset Lasipalatsin aukiolle suunnitellusta museosta. Kaikki kuvat löytyvät museon nettisivuilta, http://amosanderson.fi/fi/lasipalatsi/

Kuva

Kuva

Sijainti Lasipalatsissa on sen verran keskeinen, että tästä voi vaikka tullakin elävä osa kaupunkikulttuuria.
#71827
Nyt kyllä tuntuu siltä että havainnekuvat ja todellisuus tulevat olemaan kaksi eri asiaa. Mitä materiaalia tuo sinertävä on? Betonia? Lisäksi nuo "piiput" näyttävät ensin menevän syvennykseen, joka lienee jollain perusteella kiellettyä, sillä sinne voi "tippua" tms.

Positiivistä on että keskeiselle alueelle saadaan lisää käyttöneliöitä, jos hieman elävöittäisi aluetta.
#71830
zeizei kirjoitti: Positiivistä on että keskeiselle alueelle saadaan lisää käyttöneliöitä, jos hieman elävöittäisi aluetta.
Jep. Yksityiset isot investoinnit ovat tällä hetkellä sen verran harvassa, että jo yksistään sen takia hanke on erittäin kannatettava.
#73773
Lasipalatsin aukiosta tulee kaupunkilaisten oleskelupaikka

Helsingin Kaupunkisuunnittelulautakunta on päättänyt asemakaavan muutoksesta, joka mahdollistaa Amos Andersonin taidemuseon sijoittumisen Lasipalatsin pohjoisosaan. Lasipalatsin aukio kunnostetaan kaupunkilaisten oleskelupaikaksi.

Kuva

Kaupunkisuunnittelulautakunta on päättänyt tänään kokouksessaan asemakaavan muutoksesta, joka mahdollistaa Amos Andersonin taidemuseon sijoittumisen Lasipalatsin pohjoisosaan.

Lasipalatsin ja Vanhan linja-autoaseman rakennukset suojellaan. Rakennuksista ja niiden välisestä alueesta muodostetaan autoton korttelialue. Museon tilat huolletaan linja-autojen maanalaisten tavara-asemien kautta.

Lasipalatsin aukio kunnostetaan kaupunkilaisten oleskelupaikaksi. Alueella järjestetään myös kaupunkitapahtumia ja museon ulkonäyttelyjä.

Museon salien kattomuodot ja -ikkunat sekä ravintoloiden terassit muovaavat aukion ilmettä uuteen uskoon.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan mukaan tilojen esteettömyyteen tulisi kiinnittää erityistä huomiota.

Aukion asemakaavassa on myös ohjeellinen merkintä Pisararadan keskusta-aseman hissiaulalle sekä aseman sisäänkäyntirakennukselle.

Lopullisesti asemakaavan muutosehotuksesta päättää kaupunginvaltuusto.

http://yle.fi/uutiset/lasipalatsin_auki ... ka/7928671
#73774
Tämä tulee olemaan kiinnostava tapaus jota jännityksellä odottelen!
#77230
Odotettu museo noussee jo ensi vuoden alkupuolella.
HS kirjoitti:Asemakaavan muutos hyväksytty – Amos Andersonin uuden museon rakentaminen Lasipalatsin alle alkaa tammikuussa 2016

Kuva

Helsingin kaupunginvaltuusto on tänään hyväksynyt asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa uuden Amos Andersonin taidemuseon rakentamisen Lasipalatsin aukion alle. Rakennustyöt on määrä aloittaa tammikuussa 2016.

”Museon suunnitelmat ovat valmiina ja rakentaminen alkaa vuoden alussa. On hienoa päästä siihen mikä on tärkeintä, eli sisältöihin ja taiteeseen”, Amos Andersonin taidemuseon johtaja Kai Kartio toteaa tiedotteessa.

Uudesta taidemuseosta on määrä tulla kulttuurikeskus, joka koostuu vanhasta Lasipalatsista mukaanlukien elokuvateatteri Bio Rexin, Lasipalatsin aukion alle sijoittuvasta näyttelytilasta sekä muista talon toimijoista.

Lasipalatsin liiketilojen peruskorjaus kestää nykysuunnitelmien mukaan noin vuoden. Aukion alle rakennettavan näyttelytilan ja Lasipalatsin museotilojen osalta työt jatkuvat vuoden 2018 puolelle.

Uuden taidemuseon suunnittelee arkkitehtitoimisto JKMM Asmo Jaaksin johdolla. Taidemuseo avataan näillä näkymin keväällä 2018. Museon rakentamisesta vastaa kiinteistöyhtiö Helsingin Lasipalatsi, jonka osakkaita ovat Föreningen Konstsamfundet ja Helsingin kaupunki. Syntyvistä kustannuksista vastaa kokonaisuudessaan Konstsamfundet.

Jatkossa Amos Andersonin taidemuseo on osa Helsingin keskustan museokeskittymää yhdessä Helsingin taidemuseo Hamin, Kiasman ja Taidehallin kanssa.

"Uskon että näiden museoiden yhteistyö tulee olemaan myös kansainvälisesti kiinnostavaa ja tuo Helsinkiin entistä enemmän taidetta ja turisteja”, Kartio sanoo.
http://www.hs.fi/kulttuuri/a1305991304770
#77251
Janne_H kirjoitti:Harmi että mbarin terassi joutuu väistymään.
Kaikki terassithan siitä joutuu väistymään, ei siellä työmaakuopassa kukaan halua juoda kaljaa ja kuunnella junkkaa. mbarinkin terassi tulee takaisin isompana.
Alueelle tulee varata tilat oleskeluun, museon kattomuodoille ja kattoikkunoille, museon ulkonäyttelyihin, erilaisille kulttuuri- ja kaupunkitapahtumille sekä kahviloiden ja ravintoloiden ulkotarjoilualueille.

[...]

Alueelle saa sijoittaa kahviloiden ja ravintoloiden ulkotarjoilualueita. Kaikki ulkotarjoilua palvelevat wc- ja säilytystilat tulee sijoittaa rakennuksiin. Ulkotarjoilualueiden yhteyteen ei saa rakentaa rakennuksia tai kiinteistä katoksia tai lattiarakennelmia.

Tavoitteena on luoda toimintaedellytykset ravintola- ja kahvilatoiminnalle Lasipalatsin kiinteistössä sekä myös niiden ulkotarjoilulle aukiolla. Alustavassa aukion käyttösuunnitelmassa (selostuksen liite) on lisätty asiakaspaikkoja. Aukion tasauksia on kehitetty siten, että ulkotarjoilualueiden kalusteet voivat sijoittua aukiolle ilman erillisiä tasaavia rakennelmia. Samalla riittävästi wc-tiloja, varastotiloja ja jätehuoneita sijoitetaan Lasipalatsi-rakennuksen sisällä.
Kuva
#80185
Amos Andersonin Lasipalatsin taidemuseon, tai niin kuin se nyt tunnetaan Amos Rexin, rakentaminen on alkanut. Amos Rexistä on myös julkaistu uusia havainnekuvia, joissa piiput osoittavat ylläolevan kaava-aineistokuvan mukaisiin suuntiin. Myös kumpujen ja piippujen materiaali näyttää tarkentuneen ja muistuttaa jonkin sortin kaakelia.

Kuva
Kuva
Kuva

http://amosanderson.fi/fi/lasipalatsi/

http://yle.fi/uutiset/uudesta_amos_ande ... ex/8588164
#81380
Vähän kummallisiltahan nuo kraaterit tuossa pihalla näyttävät. Sopivat Lasipalatsin tyyliin yhtä huonosti kuin lasiset pyramidit Louvren pihaan. En ymmärrä, miksi Suomessa osataan vain niin harvoin kunnioittaa vanhaa rakennuskantaa. Eli aina kun tehdään jotain uudistuksia vanhan rakennuksen viereen, niin ne ovat turhan usein liian moderneja sopiakseen yhteen sen talovanhuksen kanssa. Näin suomalainen arkkitehtuuri taas jatkaa perinteistä sillisalaattilinjaa, jossa vanha ja uusi vuorottelevat silmiinpistävän häiritsevällä tavalla. Mutta toisaalta, vasta valmiinahan tuosta näkee, että millaista jälkeä on saatu aikaiseksi.
#81381
Louvren lasipyramidihan on mahtava. Vanha + huippumoderni -yhdistelmä kyllä toimii. Tietty lasipalatsi etsustaa itsessäänkin jo modernia arkkitehtuuria. Minulla on kyllä vankka luottamus, että tästä tulee todella onnistunut. Lasipalatsin aukiolle olisi toki sopinut isompikin uudisrakentaminen.