Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Janne_H
#71626
Matinkylän Tiistilään nykyisen Postin toimistotalon ja parkkipaikan tilalle ollaan kaavoittamassa asuinkorttelia sisältäen kaksi asuinkerrostaloa sekä yhden tornitalon. Kortteli on kivenheiton päässä pian valmistuvasta Matinkylän metrokeskuksesta.

Asemakaava on parhaillaan nähtävillä: http://aineistopankki.espoo.fi/?cart=28 ... mjflm&l=FI

Kerroksia näyttäisi havainnekuvan perusteella olevan 17 plus huipulla yhden kerroksen korkuinen tekninen tila ja visuaalliset kevennykset. Korkeutta leikkauskuvien perusteella 61 metriä (60,9 m).

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuvien lähde: http://aineistopankki.espoo.fi/?cart=28 ... mjflm&l=FI & https://www.flickr.com/photos/lansimetr ... 4975590624
tekijänä hmikko
#71631
Purkki^ kirjoitti:Plussaa siitä, että tulee tiehen kiinni eikä ole parin metrin nurmikkokaistaletta välissä.
Juu, mutta miinusta bunkkerinkylki-julkisivuista katutasossa. Siis nuo liiketilat kulmassa näyttävät hyviltä, mutta aika käsittämättömästi muuten on otettu mallia 70-luvun rummimmista naapureista.
Avatar
tekijänä RV
#76052
Plussaa! Mielenkiintoisen ja elegantin näköinen hanke, ja tosiaan nuo pusikkokaistaleet vievät puolet muka itse väylien viemästä tilasta. Kannatan kadun/tien varteen rakentamista. Edelleen silti Matinkylä kaipaa huomattavasti korkeampaa tornia. Suomalaisessa tornirakentamisessa on nyt jämähdetty tuohon 16 kerrokseen.
Avatar
tekijänä Krio
#76065
Olikohan se hesarin kommenttipalsta, missä sanottiin että 16. kerroksen jälkeen paloturvallisuusvaatimukset muuttuvat. Korjatkoon joku viisaampi.

Mutta itse en pidä taaskaan tuosta designista, kaksi laatikkoa vierekkäin, toinen hieman edellä toista ja tasakatto. Uh huh. Olisi samantien suunnikas ja viistokatto.
Avatar
tekijänä Clepe
#82421
http://kodit.skanska.fi/Kohteet-ja-asunnot/Espoon-Koho/
As. Oy Espoon Kohon kodit tulevat ennakkomarkkinointiin keväällä 2016.
Rakentamisen aloittamisesta ei kyllä puhuta mitään, mutta voihan se olla että syksyllä aloitetaan jos kysyntää on.
Avatar
tekijänä MindW
#82980
Kohde on nyt ennakkomarkkinoinnissa. Esite.
tekijänä tunppi
#83755
Tämän kohteen paikalla nyt olevaa toimisto-/logistiikka-taloa ollaan nyt jo purkamassa, eli Espoon Kohon rakentaminen lähtenee vuoden sisällä liikkeelle.