Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä Krio
#67735
Tuli tälläinen uutinen vastaan YLE:n sivuilta, enkä löytänyt Vaasalle omaa ketjua:
YLE kirjoitti:Vaasan entisen linja-autoaseman korttelin rakentamista on suunniteltu jo usean vuoden ajan. Vaasan kaupunginhallitus valitsi eilisessä kokouksessaan seitsemästä ehdotuksesta toteutettavaksi Wasa Station - tapahtumakeskus -nimisen ehdotuksen.

Ehdotuksen mukaan paikalle rakennettaisiin muun muassa kongressikeskus, musiikkisali ja ostoskeskus. Maamerkkinä olisi 19 kerroksinen hotelli- ja asuinrakennus.

Toteutuessaan entisen linja-autoaseman korttelin rakentaminen on Vaasan keskustan merkittävimpiä kaupunkisuunnittelu- ja rakennushankkeita vuosikymmeniin
Kuva YLE:n uutisesta:

Kuva

Ja nopealla googletuksella Pohjalaisen artikkeli:
http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maaku ... -1.1623572
Avatar
tekijänä grendy
#67737
Kuulostaa kiinnostavalta, mutta oma villi arvaus toteutustodennäköisyydestä on jotain 10-20% luokkaa... Ei ole Vaasa paljoa pröystäillyt kaupunkikehityshankkeillaan öö ikinä? :D
tekijänä ÄmJii
#67741
Mun mielestä taas näytää ihan toteuttamiskelpoiselta Vaasan kokoiseen kaupunkiin. Ei toi nyt niin massiivinen hanke ole.
tekijänä tissot
#67742
Hyvältä näyttää. Tuo iso tönö rykelmä vieressä taitaa olla tuo Vaasan yliopisto asuntola ghetto. Luonnollinen suunta ja todella iso merkitys kaupunkirakenteelle myös tulevaisuutta silmällä pitäen varmasti.
ÄmJii kirjoitti:Mun mielestä taas näytää ihan toteuttamiskelpoiselta Vaasan kokoiseen kaupunkiin. Ei toi nyt niin massiivinen hanke ole.
Kyllä tuo 150-200 milljoonaa ainakin itseni hieman yllätti. Toivottavasti kumminkin rakennetaan. Vaasa alue on ok kunnossa kaiken tämän taloudellisen murhenäytelmän keskellä.
Avatar
tekijänä RV
#67743
Vaasan henkinen asema "toisena pääkaupunkina" saattaisi edesauttaa hienoa hanketta.
Avatar
tekijänä Kantti
#67744
RV kirjoitti:Vaasan henkinen asema "toisena pääkaupunkina" saattaisi edesauttaa hienoa hanketta.
Mikäs tämä juttu on? :D
tekijänä slette
#67756
Toistaiseksi tuo rautatien pohjoispuoli aivan Vaasan ydinkeskustan kupeessa onkin ollut melkoisella vajaakäytöllä. Toivottavasti tämä linja-autoaseman kortteli nopeuttaisi myös muita rakennushankkeita alueella.
tekijänä albertobroccoli
#67761
RV kirjoitti:Vaasan henkinen asema "toisena pääkaupunkina" saattaisi edesauttaa hienoa hanketta.
Niin siis kolmantena jos kronologisesti ajatellaan.
Niin siis kolmantena jos väkilukua ajatellaan.
Niin siis kolmantena jos kyseisen roolin kestoa ajatellaan.
Niin siis kolmantena jos aakkosjärjestyksessä.

Mutta joo, toisena.
Avatar
tekijänä RV
#67762
Niin sisällissotaan siis viittasin.
Avatar
tekijänä Tuliniemi
#80605
Bongasin aiheesta uutisen Ylen Österbottenissa (8.12.2015). Tämä on ilmeisesti saanut kaupungin suunnittelujaoston hyväksynnän. Tähän olisi ilmeisesti tulossa 20-25 kerroksinen torni, jota on vastustettu niillä tutuilla syillä kuten varjostuksella. Tornissa olisi mukavasti munaa, ja samanlaista asennetta tarvittaisiin tänne peräpohjolaan.
Avatar
tekijänä Tuliniemi
#81864
Lemminkäisen sivuilta löytyy tietoa ja propaganda video.
Lemminkäinen kirjoitti:
Kauppakeskus Wasa Station - liiketilaa uudesta tapahtumakeskuksesta

Vaasan vanhan linja-autoaseman kohdalle on suunnitteilla tapahtumakeskus Wasa Station, joka sisältää kauppakeskuksen, musiikki- ja kongressikeskuksen, monitoimitilan, hotellin sekä asuntoja. Kauppakeskuksessa on vuokrattavana erikokoisia liiketiloja 20–2 000 m2 väliltä. Suunnitelmien mukaan rakentaminen alkaa vuoden 2016 syksyllä ja tapahtumakeskus valmistuu vuoden 2018 syksyllä. Ota yhteyttä, löydetään yhdessä yrityksellesi paras ratkaisu!

Kauppakeskuksen liiketilat jakaantuvat kolmeen kerrokseen. Sisäänkäynnit tulevat sekä Sepänkyläntien ja Olympiakadun puolelle että tapahtumakeskuksen sisäpihalle, Vöyrinkadun puolelle. Kokonaisuudessaan tapahtumakeskukseen on suunnitteilla:

yhteensä 21 150 m2 vuokrattavaa liiketilaa kauppakeskukseen
pysäköintitilaa noin 600 autolle
pyöräparkkeja 655 kpl
musiikki- ja kongressikeskus, 8 000 m2
150 huoneen hotelli
monitoimitilaa 3 500 m2
40 asuntoa

Yhteensä koko tapahtumakeskuksen rakennettava bruttoala on 85 000 m2 ja kerrosala 50 500 m2.

Wasa Stationissa hyödynnetään uusia ja innovatiivisia energiaratkaisuja parhaan energiatehokkuuden saavuttamiseksi. Tavoitteena on lähes energiaomavarainen kortteli.
Hyvät asiakasvirrat vetovoimaisessa Vaasassa

Kauppakeskuksen arvioidaan houkuttelevan yli 3 miljoonaa asiakasta vuodessa. Musiikki- ja kongressikeskus, monitoimitila sekä hotelli tuovat asiakkaita myös kauppakeskukseen.

Wasa Station rakennetaan kahden vilkasliikenteisen kadun väliin aivan ydinkeskustan tuntumaan. Vaasan matkakeskus rautatie- ja bussiliikenteen asemineen on kivenheiton päässä, ja torille on vain puoli kilometriä. Vaasan keskustan pääsisäänajoväylällä Sepänkyläntiellä ajaa noin 25 000 ajoneuvoa ja viereisellä Konepajankadulla 18 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Tapahtumakeskuksessa järjestetään monipuolisesti erilaista toimintaa kevyen musiikin konserteista messuihin, kongresseihin ja koulutustilaisuuksiin sekä oopperan ja kaupunginorkesterin esityksiin. Musiikki- ja kongressikeskuksen saliin mahtuu enimmillään lähes 1 800 katsojaa. Hotelli- ja asuinrakennuksesta tulee 23-kerroksinen. Lue lisätietoja myös EnergyVaasan sivustolta.

Kohteen perustiedot

Osoite Sepänkyläntie 1
65100 Vaasa
Paikkakunta Vaasa
Maa Suomi
Liiketilat 20 m² - 2 000 m²
Vuokra sopimuksen mukaan
Valmistumisaika syksy 2018
Sopimustyyppi Vuokrattavana
Tila Suunnitteilla tai rakenteilla

http://www.lemminkainen.fi/talonrakenta ... a-station/
[bbvideo=560,315]https://www.youtube.com/watch?v=eTdP43RubB0[/bbvideo]

Jätte bra! Tälllaista tarvittaisiin tänne "pohjois-skandinavian pääkaupunkiin". Pitäisiköhän tämä aihe siirtää tuonne Yläkerran puolelle?
tekijänä jfo
#82045
Ihan mielenkiintoisen näköinen kokonaisuus. Tulee vähän mieleen Uppsalan uusi matkakeskus tuosta laatikkomaisesta rakenteesta ja portaikosta. Ilmeisesti kyseinen alue on paikallistenkin mielestä ihan kohtalaisen viihtyisä ja lisäksi alue on sopivan lähellä historiallista keskustaa. http://www.white.se/projects/uppsala-resecentrum/

Uppsalaan verratessa pitää tietysti viedä homma loppuun asti eli kysyä, miten Vaasa eroaa Uppsalasta. Ensinnäkin tulee mieleen matkailun vetovoimaan liittyvät kysymykset, eli onko tällainen uudisrakennus-matkakeskus ja sen kongressikeskus- ja hotellipalvelut todella sellainen vetovoimatekijä, joka saisi ihmiset matkustamaan Vaasaan?

Vetovoimatekijöihin liittyvät tietysti myös taloudelliset tekijät. Uudisrakennuksiin sijoitetut ravintolat eivät tuppaa olemaan niin persoonallisia, että kaikista parhaat ravintolayrittäjät niihin viitsisivät lähteä kokeilemaan onneaan, vaan paikalle taitaa tulla sitä tavallista ketjuravintolameininkiä, joka sulautuu minne tahansa kunhan annetaan standardit täyttävät tilat ja riittävä asiakaspohja. Kalliit kiinteistöt eivät suosi riskinottoa. Suosituimmat yrittäjävetoiset ravintolakeskittymäthän ovat yleensä vanhoissa kaupunkikeskustoissa (vrt. Turku, Naantali) tai muuten persoonallisessa miljöössä (vrt. Kööpenhaminan Kødby, New Yorkin Meat Packing District).

Mietin siis, että mikä on todella tämän projektin pointti ja miten sen tarjoamat hyödyt nivoutuvat Vaasan olemassaolevaan infrastruktuuriin ja kaupunkimiljööseen? Ihmiset eivät tosiaan valitse matkakohteitaan pelkästään hyvien liikenneyhteyksien ja "lentokenttähotellin" hyvän palvelun takia vaan kyllä siinä haetaan sitä kokonaisvaltaista kaupunkielämystä.
RV kirjoitti:Niin sisällissotaan siis viittasin.
Siinähän olisi hyvä projekti vuoden 1918 juhlavuotta ajatellen. ;)