Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Kaikenlaista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää keskustelua voit käydä täällä vapaasti.
tekijänä gre
#63962
Kun ostaa kaupungilta/kunnalta tontin omakotitalorakentamista varten, niin voiko tontille rakentaa sellaisenaan? :home:
Pitääkö talon alapuolella olevaa maata muokata jotenkin, ettei "talo uppoa suohon"? Onko kunta tarkistanut jaettavana olevien tonttien alustat sopiviksi siihen rakentamista varten? :smt017 Tässä nykyisessä paikassamme on laitettu tasainen kivikerros tuonne maan alle, huomasimme sen kun pystytimme aitaa ... niin siitä vaan tuli mieleen kysyä. Ja onhan uutisissa näkynyt miten Floridassa talot ovat humpsahtaneet maan sisään ... mutta toki se on Florida se .. eihän täällä meillä!
Tarkoitus olisi tontti ensin hankkia kunnalta ja sitten siihen laitta pakettitalo pystyyn. :smt031
tekijänä Purkki^
#63967
Riippuu keneltä tontin osta. Jos ostat yksityiseltä niin ota selvää maaperästä ennen kauppaa. Kaupungilta/kunnalta ostaessa maan alta tuskin mitään ylläreitä löytyy, mutta rakentajan vastuulla on tietenkin tehdä kunnon perustukset maaperän vaatimusten mukaan.

Kaupungilta/kunnalta voi tontin saaminen olla vaikeaa. Hki-Espoo-Vantaa akselilla kysyntää tonteille on paljon ja tontteja tulee myyntiin aika vähän. Ainakin Vantaalla ja varmasti muuallakin käyteytään pistejärjestelmää. Eli ihmiset hakevat kaupungilta tonttia ja hakijat pisteytetään. Vantaalla pisteitä saa: Asutut vuodet Vantaalla, työpaikka Vantaalla ja lapsista.
Avatar
tekijänä weba
#63968
Todennäisesti et saa rakennuslupaa talollesi, ennen kun maaperätutkimus on tehty tontille (n 800-1000eur?)
Tuon perusteella tehdään myös perustus-suunnitelma talollesi.