Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
tekijänä hmikko
#103486
^ :lol:

No olisi tosiaan pitänyt arvata, jos tuota havainnekuvaa tarkemmin katsoo. Siihen on ilmeisesti copypastettu jotain luonnonkalliota ilman mitään mittasuhteita. Istutusaltaan reunoja ei edes näy, eli mitään suhdetta terminaalin kokoon ei ole.

Ei sillä, etteikö tuota asetelmaa olisi voinut paremminkin tehdä. Toteutuneessa viritelmässä pienemmät kivet näyttävät siltä, että ne on tipautettu siihen vartissa lähimmästä puutarhakaupasta. Vaikutelma ei ole kovin lähellä "luotoa", jos se nyt oli tavoitteena.
Avatar
tekijänä Bernheart
#103493
Nyt se sitten alkaa, alle 48 tuntia aukeamiseen. Kymmenien vuosien tilanahtaus alkaa olla ohitse, vaikka toki muutostyöt vielä jatkuvat.Finavian tiedote 29.11.2021 : Uudistuva terminaali 2 avautuu keskiviikkona – nämä asiat muuttuvat matkustuksessa Helsinki-Vantaalla
Raksa tykkää tästä
Avatar
tekijänä MindW
#103496
Onko juna-asemayhteyttä parannettu? Eli onko laitureille lyhyempi matka? Teksteissä ei juuri mainintaa asiasta, mutta jos karttaa haluaa tulkita niin saattaisi päästä toisesta sisäänkäynnistä asemalle?
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#103498
hmikko kirjoitti: 29.11.21 01:48 Ei sillä, etteikö tuota asetelmaa olisi voinut paremminkin tehdä. Toteutuneessa viritelmässä pienemmät kivet näyttävät siltä, että ne on tipautettu siihen vartissa lähimmästä puutarhakaupasta. Vaikutelma ei ole kovin lähellä "luotoa", jos se nyt oli tavoitteena.
Tätä itse ihmettelin. Jos tarkoituksena on säväyttää Itä-Aasiasta saapuvia turisteja, hommaan olisi pitänyt palkata asiaa osaava japanilainen puutarhuri. Vähän hölmö fiilis tuosta jää, vaikka tuskin teos erottuu erityisen negatiivisesti verrattuna Euroopan muihin kliinisiin terminaaleihin.
apollonkatu tykkää tästä
tekijänä bonk
#103502
hmikko kirjoitti: 27.11.21 13:44 ^ Oletan, että kasvit eivät ole muovia. Juuri istutettuina vaan näyttävät juuri istutetuilta käsitellyissä valokuvissa. En sitten tiedä, miten sammal toimii tuommoisissa olosuhteissa. Siihen, että kivi näyttää luonnossa sammaloituneelta kiveltä, menee pieni ikuisuus. Siis olettaen, että sammaleet tykkäävät kasvaa sisätiloissa ja -valoissa.
Jos kivet halutaan sammaloida voidaan siirtää sammallevyjä paikalleen. Toinen vaihtoehto on esimerkiksi pilkkoa sammalta silpuksi ja sekoittaa piimään. Sidosaineeksi voi käyttää kananmunan valkuaista. Tätä töhnää levitellään haluamalleen pinnalle ja sumutellaan aluksi päivittäin. Sammal alkaa kasvamaan melko nopeasti. Ei todellakaan mene ikuisuutta! Joskus olen kuullut myös sammal kalja sekoituksesta, en ole kokeillut.

Lentokentällä juuri tuo kosteuden ylläpitäminen tulee olemaan hankalaa. Jos mitään kastelujärjestelmää spriklereitä ei ole asennettu, en tiedä miten vetoisessa ja ilmastoidussa tilassa sammal selviää.
JamoL, Raksa, apollonkatu tykkää tästä
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19